اصلاح و ترمیم بودجه فرهنگی کشور اولویت مجلس است
حسن شجاعی- دبیر گروه فرهنگی
این روزها موضوع بودجه سال آینده و نحوه تخصیص آن به حوزههای مختلف کشور ازجمله موضوعات مهمی است که در گیرودار اخبار مربوط به کرونا کمی مغفول مانده درحالیکه امروز باید با نگاهی جدیتر به آن پرداخته شود.
درحالیکه امسال بخش زیادی از بودجه کشور صرف مبارزه با کرونا شد و تحریمها نیز مزید بر علت شد تا درآمدهای دولت کاهش چشمگیری داشته باشد اما در این میان برخی از حوزهها نظیر فرهنگ و هنر بیشترین ضربه را از این موضوع شاهد بودند.
حتی درزمانی که دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا برای بسیاری از مشاغل و حرف، مشغول تخصیص اعتبار بودند این بخش فرهنگ و هنر بود که کمترین میزان از این بودجه و کمک را دریافت کرد و عملا به تعطیلی کشیده شد.
حالا به نظر میرسد با توجه به شواهد و قرائن سال آینده به دلیل کشف واکسن کرونا و احتمال لغو تحریمهای ظالمانه آمریکا مفری در حوزه اقتصادی و مالی کشور پیدا شود که شاید بر اساس آن بتوان چرخش کند چرخهای اقتصادی کشور را سرعت بخشید.
درحال حاضر موضوع تخصیص بودجه سال ۱۴۰۰ بین دولت و مجلس در حال بحث و بررسی است و انتظار میرود مجلس یازدهم با توجه به رویکرد فرهنگی که از سوی رهبر معظم انقلاب برای آن تبیین شد در این زمینه با جدیت و قدرت عمل کرده و شرایط را برای بهبود فضای فرهنگ و هنر کشور در سال ۱۴۰۰ فراهم آورد.
ضمن اینکه باید این نکته را نیز در نظر داشت که رئیسجمهور آینده نیز باید بر اساس این بودجه فرمان فرهنگ و هنر کشور را در سال بعد به گردش درآورد و اگر انتظار است که این بخش پویاتر و قویتر از گذشته باشد باید امروز مجلس به وظیفه خود قوی تر از قبل عمل نماید.
برای بررسی این موضوع با حجتالاسلام مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفتوگویی ترتیب دادهایم که در ادامه میخوانید.
روحیه مقاومت و صبر مردم ایران اسلامی ثمره انقلاب است
وی در گفتوگو با «رسالت» بابیان اینکه در بستر تمام بزنگاههای کشور، آنچه به مردم کمک کرد و موجب خروج از بحرانها شد، روحیه ایمان اسلامی بهعنوان یکی از بزرگترین دستآوردهای انقلاب بود گفت: «سبقه فرهنگی و اسلامی مردم موجب شد تا در برابر ظلم و ستم بایستند و انقلاب اسلامی را به ثمر برسانند. اکنون نیز تمام تابآوریها در برابر تحریمهای ظالمانه سرمنشأ از همین فرهنگ متدین دارد.»
وی با تأکید بر این نکته که روحیه مقاومت و صبر مردم ایران اسلامی، ثمره انقلاب اسلامی و فرهنگی است که همواره در برابر ظلم و ستم ایستادگی کرده، افزود: «ریشه فرهنگ مردم ایران اسلامی، رشادتهای سالهای دفاع مقدس و مردمی جهادی بود که با دلی لبریز از ایمان جهاد کردند و نگذاشتند این فرهنگ اسلامی خدشهدار شود. بنابراین نباید رشادتها را فراموش و فرهنگ اسلامی را دچار نقصان کنیم.»
حجتالاسلام نصیرایی تصریح کرد: «در حال حاضر، مردم با سختی و نابسامانیهای بسیاری مواجه هستند اما همواره به دلیل سبقه فرهنگی خود تابآوری میکنند. اگر روحیه ایمانی نبود، بیشک امروز شاهد چنین تابآوریهایی نبودیم چراکه بحرانهای کنونی و فشار دشمنان اسلام بسیار است.»
عدم توجه به حوزه فرهنگی، آسیبزا است
او همچنین یادآور شد: «اگر امروز در حوزه سیاسی، اقتصادی یا در عرصه بینالمللی و امور خانواده با ضعف مواجه هستیم، به دلیل کمرنگ شدن بخش فرهنگ است. فراموشی فرهنگ و بروز ضعف در این حوزه میتواند آسیبزا و موجب مشکلات متعدد شود.»
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم اظهار کرد: «اگر درصدد شکلگیری تمدن هرچه بیشتر و حرکت روبهجلو هستیم، میبایست به حوزه فرهنگ جدی کنیم. عدم توجه به حوزه فرهنگی میتواند تبعات بدی را برای جامعه به بار آورد.»
وی با تأکید بر لزوم تخصیص بودجه به حوزه فرهنگی در بودجه ۱۴۰۰، بیان کرد اگر امروز مسئولان به فرهنگ کشور و تخصیص بودجه آن توجه نکنند در آینده مشمول هزینههای بیشتری خواهند شد. چراکه فراموشی فرهنگ موجب شکلگیری ضعفهای اجتماعی میشود. به همین منظور کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم همه تلاش خود را بهکار خواهد گرفت تا ضمن احصاء مطالبات و نیازهای حوزه فرهنگی کشور به نحو شایسته بودجه موردنیاز این بخش را بررسی و بر اساس آن با دولت برسر تأمین آن وارد تعامل و گفت و گو شود.»
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم با تأکید بر این نکته که کرونا باعث شد تا بسیاری از کسبوکارهای مربوط به حوزه فرهنگ و هنر به تعطیلی کشیده شده و فضاهای مربوط به آن بسته شود گفت:« این مسئله وظیفه ما را در زمینه تنظیم بودجهای که بتواند علاوه
بر جبران خسارتهای امسال زمینهساز بهبود معیشت فعالان این بخش شود را دوچندان میکند. به همین دلیل نشستهایی را با صاحبنظران بخشهای مختلف این حوزه ترتیب دادهایم تا با دیدی باز و بر اساس واقعیتها در خصوص بودجه سال آینده به جمعبندی برسیم.»
حجتالاسلام نصیرایی تصریح کرد: «با توجه به اینکه این احتمال وجود دارد سال آینده گشایشهایی در حوزه مالی و اقتصادی کشور روی دهد تمام تلاش ما براین خواهد بود که کاستیهای حوزه فرهنگ در بخش مالی در سال آینده جبران شود و معیشت خانواده این طیف وسیع از جامعه بهبود یابد. بنابراین انتظار ما از تمامی اهالی فرهنگ و هنر کشور این است که بابیان مسائل و مشکلات این بخش اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم را در اتخاذ تصمیمی درست و اساسی و مبتنی بر نیازهای واقعی جامعه فرهنگ و هنر یاری رسانند.»
بودجه فرهنگی , حجت الاسلام مجید نصیرایی , حسن شجاعی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.