اسلامستیزی ماکرون به بهانه آزادی
حانیه مسجودی
باز هم فرانسه با توهین به پیامبر اسلام(ص) خشم مسلمانان و واکنش کشورهای اسلامی را برانگیخت. نخستین بار نیست که فرانسویها با انتشار کاریکاتور به پیامبر اسلام توهین و پس از مواجه با واکنشهای جهانی و اعتراضات وسیع مردم کار خود را توجیه میکنند.
نزدیک به دو هفته گذشته یک نشریه فرانسوی کاریکاتوری موهن را علیه پیامبر(ص) منتشر کرد و خشم جوامع اسلامی با سخنان «امانوئل ماکرون» در چهارشنبه هفته گذشته که به حمایت از این اقدام و به بهانه آزادی عقیده پرداخته بود، دوچندان شده است. در ادامه بسیاری مقامات از کشورهای اسلامی این اقدام را محکوم کردهاند.کارشناسان معتقدند فرانسه به ابزاری برای جهتدهی به افکار عمومی مسلمانان جهان تبدیل شده است تا کشورهای غربی و در رأس آنها اسرائیل و آمریکا برنامههای امنیتی خود را در منطقه عملیاتی کنند. با این حال اما مدتی است که توهین نشریات و مقامات این کشورها به پیامبر اسلام ادامهدار و لجوجانه شده است.وزارت امور خارجه کشورمان روز شنبه، ۳ مهرماه در پی استمرار لجوجانه اقدامات اهانتآمیز به ساحت پیامبر رحمت (ص) در فرانسه و هرگونه اهانت و بیاحترامی به پیامبران الهی خصوصا خاتم آنها رسول مکرم اسلام را بهشدت محکوم کرد.
مسلمانان اولین قربانیان «مکتب نفرت» هستند
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه رسمی توییتر خود نوشت: مسلمانان اولین قربانیان «مکتب نفرت هستند» که از سوی حکومتهای استعمارگر قدرت گرفته و توسط مشتریان خودشان صادر میشود. توهین به ۱/۹میلیارد مسلمان و مقدساتشان به خاطر جنایات شنیع چنین افراطگرایانی سوءاستفادهای فرصتطلبانه از آزادی بیان است. این تنها موجب شدت بخشیدن به افراطگرایی میشود.
شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز بیان کرد که رفتار نابخردانه ماکرون در اسلامستیزی علنی نشان از خامی او در سیاست دارد وگرنه در سودای رهبری بر اروپا به اسلام جسارت نمیکرد.در این میان محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: موحدان جهان، دشمنی وقیحانه سردمداران بیخرد فرانسه را محکوم میکنند.حزبالله لبنان نیز طی بیانیهای اعلام کرد: «تمامی ادعاهای بیمورد در خصوص آزادی رأی و عقیده نمیتواند تعرض به مقام رسولالله را توجیه کند.»به دنبال این موضوع دهها فلسطینی در شهر امالفحم، در استان حیفا در اعتراض به سخنان اهانتآمیز رئیسجمهور فرانسه، ضمن محکوم کردن سخنان امانوئل ماکرون، حمایت خود را از مقدسات اسلام اعلام داشتند ضمن حمایت از پیامبر اسلام (ص) با دستنوشتههایی از ماکرون خواستند از مسلمانان جهان عذرخواهی کند.
ماکرون مشکل روانی دارد
مسئله جالب اما واکنش رئیسجمهور فرانسه به انتقادات اردوغان، رئیسجمهور ترکیه بود. رجب طیب اردوغان در پی اظهارات امانوئل ماکرون درباره «لزوم دفاع از ارزشهای سکولار در مقابل اسلام افراطی و کنترل بیشتر بر بودجه خارجی مساجد» گفته بود: «ماکرون بهدلیل سیاستهایش در مقابل مسلمانان نیاز به بررسی روانی دارد.»رئیسجمهور ترکیه در واکنش به سخنان ماکرون گفته بود: «مشکل فردی به نام ماکرون با اسلام و مسلمانان چیست؟ ماکرون نیاز دارد که از نظر روانی درمان شود.»«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه انتقادات همتای ترکیهای خود را اهانت به خود دانست نه آزادی بیان و به همین دلیل پاریس سفیرش در آنکارا را فراخواند. این درحالی است که ماکرون از توهین نشریه فرانسوی به پیامبر اسلام، به اسم «آزادی بیان» دفاع میکند و روز یک شنبه در پیامی در تويیتر تاکید کرد که هرگز عقبنشینی نخواهد کرد.وی در یک پیام تويیتری که به دو زبان انگلیسی و عربی منتشر شده، نوشت: «هیچچیزی هرگز باعث نمیشود که عقب بنشینیم. ما به تمامی اختلافات با روحیه صلح احترام میگذاریم. هرگز سخنان تنفرآمیز را قبول نکرده و از بحث منطقی دفاع میکنیم. همواره در کنار کرامت انسانی و ارزشهای جهانی خواهیم ایستاد.»
ترس پاریس از موج تحریم کالاهای فرانسوی در کشورهای اسلامی
لازم به ذکر است که بسیاری از کشورهای اسلامی کالاهای فرانسوی را تحریم کردند. اتحادیه شرکتهای تعاونی کویت در واکنش به اظهارات اخیر «امانوئل ماکرون» که علیه پیامبر گرامی اسلام (ص) حرمتشکنی کرده بود، تمامی محصولات تولید فرانسه را از بازارهای کویت جمعآوری کرد.
رئیسجمهور ترکیه نیز با تشدید انتقادها و حملات به دولت فرانسه و امانوئل ماکرون، رئیسجمهور این کشور، خواهان تحریم کالاهای فرانسوی به دلیل «اهانت به پیامبر اسلام» و ترویج اسلامستیزی شد.
به دنبال درخواستها و فراخوانها برای تحریم کالاهای ساخت فرانسه در اعتراض به اهانت مقامات این کشور به ساحت مقدس پیامبر اسلام، وزارت خارجه فرانسه خواستار توقف سریع فراخوانهای تحریم شد.
برای بررسی بیشتر این موضوع «رسالت» توهین فرانسه به پیامبر اسلام و رفتارهای رئیسجمهور این کشور را مورد واکاوی قرار داد.
ماکرون از هرگونه موشک اسلامستیزانه برای تقویت جایگاه سیاسیاش استفاده میکند
مرتضی مکی، کارشناس مسائل اروپا در این رابطه به «رسالت» گفت: این موضوع در فرانسه جدید نیست و این اظهارات تندی که امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه درمورد توهین نشریه فرانسوی به پیامبر اسلام داشته است برای جمعآوری رأی حزب مقابل در انتخابات ریاست جمهوری دور بعدی این کشور است.
وی افزود که ماکرون باید دوسال دیگر خودش را آماده کارزار انتخاباتی دیگری کند. به همین دلیل تلاش میکند با استفاده از هرگونه موشکهای اسلامستیزانه جایگاه خود را در فضای سیاسی فرانسه حفظ کند.
مکی تأکید کرد: در انتخابات سال ۲۰۱۷ اتفاق بزرگی رخ داد. دو حزب راست و چپ سنتی فرانسه به هر دلیلی از دایره معادلات سیاسی این کشور خارج شدند و احزاب جدیدی وارد عرصه سیاسی فرانسه شدند. درادامه ماکرون با تأسیس حزبی به نام «جمهوری به پیش» تلاش کرد حزبی را با رویکرد میانه در جامعه فرانسه ایجاد کند تا هم نماینده افراد راست و هم چپ سنتی فرانسه باشد و ازطرف دیگر در قبال حزب ملی افراطی خانم مایل اوپه یک جبههای را تشکیل دهد.
این کارشناس مسائل اروپا تصریح کرد که اکنون در جریان سیاسی فعال در فرانسه حزب جمهوری به پیش ماکرون و حزب ملی افراطی خانم مایه لوپن هست. این حزب افراطی که رویکردهای اسلامستیزانه و مهاجرستیز دارد در نظرسنجیها از موقعیت بهتری برخوردار است.
وی یادآور شد که بههمیندلیل ماکرون تلاش میکند با اتخاذ رویکردهای اسلامستیزانه بخشی از آراء طرفداران راست افراطی را به سمت خودش جلب کند. اما اینگونه موضعگیریها برای ماکرون و فرانسه بهای سیاسی و اقتصادی عظیمی را نیز با خود به همراه دارد.
ماکرون باید پاسخگوی شرکتهایی باشد که کالاهایشان با تحریم کشورهای اسلامی مواجه شده
مکی اظهار کرد: اکنون در سطح کشورهای اسلامی واکنشهای شدیدی نسبت به این مواضع رخ داده است. برخی از این کشورها ازجمله ترکیه، پاکستان، جمهوری اسلامی ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی کالاهای فرانسوی را تحریم کردند و با این اقدام جایگاه فرانسه مخدوش شده است. این درحالی است که فرانسه بیشترین جمعیت مسلمانان در اروپا را داراست.
کارشناس مسائل اروپا درانتها میگوید: ماکرون میخواهد ژست آزادیخواهی به خود بگیرد و تمایل به حس آزادی بیان را نشان دهد. او گفته است من از آزادی بیان در کشورم دفاع میکنم. به نظر میرسد این یک واکنش منفعلانه در قبال تحریم کالاهای فرانسوی از سوی کشورهای مسلمان بوده است. بنابراین ماکرون در جامعه فرانسه باید پاسخگوی شرکتهایی باشد که کالاهایشان با تحریم کشورهای اسلامی مواجه شده است.
اسلام ستیزی , امانوئل ماکرون , حانیه مسجودی , فرانسه , مرتضی مکی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.