استیصال مطلق جلاد غزه - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 98239
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 14 اسفند 1402 - 6:11 |
شکست بنیامین نتانیاهو در تغییر دیدگاه صهیونیست‌ها پس از پنج ماه جنگ

استیصال مطلق جلاد غزه

در آستانه یک‌صد و پنجاهمین روز جنگ طوفان الاقصی، بحران مشروعیت و محبوبیت بنیامین نتانیاهو با کاهش معنادار پایگاه حامیان حزب متبوع وی لیکود و دیگر احزاب متحد کابینه حاکم در نتایج نظرسنجی‌های برگزارشده در سرزمین‌های اشغالی قابل‌فهم است.
استیصال مطلق جلاد غزه

در آستانه یک‌صد و پنجاهمین روز جنگ طوفان الاقصی، بحران مشروعیت و محبوبیت بنیامین نتانیاهو با کاهش معنادار پایگاه حامیان حزب متبوع وی لیکود و دیگر احزاب متحد کابینه حاکم در نتایج نظرسنجی‌های برگزارشده در سرزمین‌های اشغالی قابل‌فهم است. درحالی‌که جنگ رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت فلسطینی در نوار غزه در آستانه ورود به ششمین ماه متوالی است، به نظر می‌رسد استراتژی نتانیاهو برای دور شدن افکار عمومی جامعه صهیونیستی از حس و حال شکست ترمیم‌ناپذیر هفتم اکتبر نتیجه‌بخش نبوده است.

 نظرسنجی‌ها چه می‌گوید؟
جدیدترین نظرسنجی روزنامه معاریو نشان از آن دارد که اگر انتخابات زودهنگام در اسرائیل برگزار شود، حزب حاکم لیکود تنها ۱۸ کرسی به دست خواهد آورد.
 در مقابل اصلی‌ترین رقیب این حزب دست‌راستی که ائتلافی میانه‌رو به رهبری بنی گانتز است، ۴۱ کرسی را از آن خود خواهد کرد.در صورت رقم خوردن چنین نتیجه‌ای  در یک انتخابات واقعی، این تحول به معنای پیروزی خیره‌کننده‌ای برای مخالفان نتانیاهو به‌حساب می‌آید. این در شرایطی است که از آخرین باری که یک حزب به‌تنهایی موفق به کسب بیش از ۴۰ کرسی در انتخابات پارلمانی اسرائیل شده، ۳۲ سال می‌گذرد.
 در سال ۱۹۹۲ حزب کارگر به رهبری اسحاق رابین موفق به کسب ۴۴ کرسی پارلمان رژیم صهیونیستی شده بود.اختلاف فاحش ۲۳ کرسی میان حزب لیکود و ائتلاف گانتز در حالی شکل گرفته که در آخرین انتخابات 
رژیم صهیونیستی که نوامبر ۲۰۲۲ برگزار شد، حزب لیکود ۳۲ کرسی و ائتلاف وحدت داخلی تنها ۱۲ کرسی به دست آورده بودند.
حزب میانه‌رو یِش عَتید به رهبری یائیر لاپید، نخست‌وزیر پیشین نیز در این نظرسنجی ۱۲ کرسی را از آن خودساخته و در جایگاه سوم باقی مانده است.
 حزب اسرائیل خانه ما به رهبری آویگدور لیبرمن، متحد سابق نتانیاهو که از سال ۲۰۱۹ به صف مخالفان بی بی پیوسته نیز ۱۰ کرسی را از آن خود کرده است.
حزب مذهبی شاص به رهبری آریه درعی نیز بدون تغییر نسبت به نظرسنجی قبلی ۱۰ کرسی را از آن خود کرده است. حزب راست افراطی قدرت یهودی به رهبری ایتامار بن گویر نیز ۹ کرسی به دست آورده است. دیگر حزب مذهبی اسرائیل یعنی یهودیت متحد توراه اما با افت نسبی در این نظرسنجی به ۶ کرسی بسنده کرده است.

 شکست معنادار اسموتریچ در نظرسنجی‌ها 
ائتلاف عربی خَداش – تَعال (بازمانده فهرست مشترک عربی) نیز بدون تغییر، ۵ کرسی را از آن خود کرده و حزب چپ‌گرای مرتص که در انتخابات گذشته نتوانست به کنست راه یابد هم ۵ کرسی را از آن خود ساخته است. حزب عربی رَعم به رهبری منصور عباس نیز با ۴ کرسی و به‌سختی از سد حدنصاب ۳٫۲۵ درصدی گذشته است.در این میان سه حزب مهم نیز از با قرار گرفت زیر حدنصاب از ورود به کنست بازمانده‌اند؛ حزب راست افراطی صهیونیسم مذهبی به رهبری بتصلائل اسموطریچ، وزیر دارایی کنونی تنها ۲٫۸ درصد آرا را به دست آورده است. این امر را باید احتمالا ادامه افت محسوس احزاب ائتلاف همسو با نتانیاهو دانست. از سوی دیگر حزب قدیمی کارگر نیز با ۲٫۵ درصد نتوانسته حضور خود در پارلمان را تضمین کند و حزب ملی‌گرای عربی بَلَد هم ۱٫۷ درصد از آرا را به خود اختصاص داده است.به‌این‌ترتیب می‌توان گفت دو رویداد عمده سال ۲۰۲۳، یعنی اعتراضات گسترده عمومی نسبت به اصلاحات دیوان عالی و نیز بروز جنگ هفتم اکتبر، به یک زلزله سیاسی در سپهر سیاسی اسرائیل منجر شده است.

 نتانیاهو در مسیر نابودی 
کابینه ائتلافی نتانیاهو که در انتخابات گذشته موفق به کسب ۶۴ کرسی شده بود در صورت تجدید انتخابات با از دست دادن بیش از ۲۰ کرسی تنها ۴۳ کرسی را از آن خود می‌کند. در مقابل مجموعه احزاب حاضر در کابینه ائتلافی پیشین (همه احزاب مخالف نتانیاهو به‌جز ائتلاف عربی خداش – تعال) ۷۲ کرسی به دست خواهند آورد.سؤال مهم دیگر این نظرسنجی از شرکت‌کنندگان درباره مناسب‌ترین گزینه برای نخست‌وزیری بوده است.
 بر اساس نظر پرسش‌شوندگان، بنی گانتز موفق به کسب رأی ۵۰ درصد از شرکت‌کنندگان شده و نتانیاهو تنها ۳۳ درصد آرا را به دست آورده و ۱۷ درصد نیز گزینه نمی‌دانم را انتخاب کرده‌اند. در این میان حتی ۲۲ درصد از افرادی که اعلام کرده‌اند به حزب لیکود رأی می‌دهند نیز گانتز را گزینه بهتری برای نخست‌وزیری در قیاس با نتانیاهو دانسته‌اند و ۱۷ درصد از هواداران حزب لیکود هم اعلام کرده‌اند هیچ‌یک از این دو نفر مناسب تصدی سمت نخست‌وزیری نیستند.بدین ترتیب استراتژی طولانی کردن جنگ تاکنون برای نتانیاهو دستاورد محسوسی در پی نداشته است. نتانیاهو در هفته‎های اخیر چندین بار از «پیروزی کامل ظرف چند هفته آینده در غزه» سخن به میان آورده و کوشیده با طرح اظهاراتی ازاین‌دست افکار عمومی را در جامعه داخلی فلسطین اشغالی تحت تأثیر قرار دهد، اما نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد وی نتوانسته بحران مشروعیت و محبوبیت خود و حزب لیکود را از این طریق کاهش دهد.نظرسنجی‌های مختلفی نشان می‌دهد تمایل به برگزاری انتخابات زودهنگام در جامعه صهیونیستی بالاتر از ۶۰ درصد است و تنها اختلاف موجود بر سر زمان برگزاری این انتخابات است. گروه بزرگی معتقدند نتانیاهو باید سریعا استعفا دهند و انتخابات برگزار شود و گروه دوم ۳ ماه پس از پایان جنگ را برای برگزاری انتخابات، موعدی مناسب می‌دانند.این به معنای تنگنا و موقعیت سخت و نامناسبی است که نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس در آن گرفتارشده و قدرت خروج از آن را نیز ندارد.

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای استیصال مطلق جلاد غزه بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.