از بیبرنامگی دولت تا صعود مرگهای کرونایی
گروه اجتماعی
مجادله ما با کرونا به نقطه نفسگیری رسیده و عملا دستانمان را به نشانه تسلیم بالابردهایم نشان به آن نشان که تمامی اقدامات یا بهتر است بگوییم تنها سلاح دولت بهمنظور نبرد با این ویروس موذی، در اعمال محدودیتهای سؤالبرانگیز، خلاصه میشود، مثلا همین تعطیلی مشاغل غیرضروری تا قبل از ساعت ۱۸ که هیچ استدلال و منطقی پشت آن نیست و به کاهش تراکم جمعیت منجر نخواهد شد. این تصمیم، مسئولان و صاحبنظران را به واکنش واداشته است. حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ازجمله کسانی است که با تأکید بر لزوم تعطیلی چندهفتهای تهران، کاهش ساعات کار مراکز فروش غیرضروری را شبیه به «شوخی» خوانده و گفته: «مردم اگر بخواهند خرید کنند قبل از ساعت ۱۸ در این مراکز حضور و تجمع خواهند داشت و عملا اقدام پیشگیرانه در این زمینه انجام نمیشود.»
محمدرضا ظفرقندی، رئیسکل سازمان نظام پزشکی ایران برای چندمین بار خواستار تعطیلی دوهفتهای تهران شده و با اشاره به اینکه ۵۰ درصد تختهای بخش مراقبتهای ویژه را بیماران کرونایی اشغال کردهاند، خاطرنشان کرده است: طی جلساتی که با اساتید این حوزه داشتهایم و کارهای تحقیقاتی انجامشده، لازم میدانیم که تهران حداقل دو هفته تعطیل شود تا فضایی برای تنفس مراکز درمانی ایجاد شود.
بر اساس گزارشهای رسمی، بیشترین آمار مرگومیر ناشی از کرونا متعلق به تهران است و نیمی از جانباختگان کرونا در کشور به این شهر اختصاص دارد.
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران، طی روزهای گذشته تأکید کرده که آمار مرگومیر کرونا در پایتخت تا سه هفته آینده کاهش نخواهد داشت و این بحران بهاندازهای سازمانها و نهادهای مختلف را درگیر کرده است که سعید خال، رئیس سازمان «بهشتزهرا» در تهران را نیز به واکنش واداشته است. او گفته که در تاریخ «۵۰ ساله بهشتزهرا» چنین بحرانی «بیسابقه» بوده است.
بر اساس آخرین آمار رسمی، تعداد جانباختگان در شبانهروز گذشته به حدود ۴۵۸ نفر رسیده و تعداد کل قربانیان به ۳۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسیده است. سخنگوی وزارت بهداشت، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت بیماری کرونا در کشور، از شناسایی ۱۰ هزار و ۴۶۳ بیمار جدید ظرف شبانهروز گذشته خبر داده و اعلام کرده است: «مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۶۹۲ هزار و ۹۴۹ نفر رسیده است.»
دو روز قبل، همزمان با افزایش شدید شیوع کرونا در کشور و بهطور خاص تهران، انوشیروان محسنی بندپی، استاندار پایتخت اعلام کرد: پس از بررسی ابعاد تعطیلی دوهفتهای تهران، احتمال این تعطیلی منتفی شد.
او در مصاحبه با رسانهها بابیان اینکه «این طرح خیلی اثربخشی ندارد»، گفت: « شناوری ساعات کاری بحثی است که مطرحشده، اما در مراکزی که اربابرجوع دارند، نمیتوان این طرح را اجرا کرد.»
او همچنین افزود که اینگونه بحثها پیشتر نیز بررسیشده و دستاوردهای آنها در کنترل شیوع ویروس کرونا در مقایسه با پیامدهایشان کمتر است.
در همین حال، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، با رد شایعات منتشرشده در مورد اعلام موافقت حسن روحانی با تعطیلی پایتخت گفته: «موضوع تعطیلی دوهفتهای تهران اصلا در ستاد مطرح نشده و شایعه مخالفت رئیسجمهوری با این طرح را تکذیب میکنیم.»
در واکنش به این خبر «مینو محرز»، عضو ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا تعطیل نکردن تهران را «فاجعه» خوانده و گفته: وقتی ستاد ملی مقابله با کرونا که رئیس آن رئیسجمهور و عالیترین مقام اجرایی کشور است دستور میدهند که تعطیل کنند، اما استانداری با تعطیلی موافقت نمیکنند خیلی جای سؤال دارد و واقعا نمیدانم علت آن چیست. بنده واقعا از این تصمیم استانداری تعجب میکنم.
محرز تأکید کرده: وقتی کسی برای جان مردم اهمیت قائل نمیشود مردم باید خودشان رعایت کنند. تنها راه این است که مردم خودشان رعایت کنند و فقط برای خرید ضروری از خانه خارج شوند.
استاندار تهران در حالی با تعطیلی کامل این شهر مخالفت کرده است که پیشازاین، رئیس شورای شهر تهران، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران و نماینده مجمع نمایندگان تهران در ستاد ملی مقابله با کرونا خواهان قرنطینه کامل پایتخت شده بودند. در مورد منع تردد خودروهای شهری از شنبه آینده، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفته است که هنوز چنین تصمیمی گرفته نشده و در حد پیشنهاد است. در همین زمینه «مهدی اسفندیار»، پژوهشگر حوزه سلامت دیدگاه خود را اینگونه مطرح میکند:
ستاد کرونا چرا با اینقدر تأخیر تصمیم میگیرد؟
در ایام فروردین بود که ۱۰ پیشنهاد کرونایی را به دولتمردان دادم، از عوارض خودرو تا رومینگ تلفن همراه و . .. بعدها بافاصله کمی تأکید کردم که حتما باید بحث استفاده از نرم افزارهای موبایلی در دستور کار قرار گیرد. بخشی از این پیشنهادات در نامههای رسمی مسئولین مورد استقبال قرار گرفت ولی عملیاتی نشد و بخشی دیگر هم با تأخیر ۸ ماهه انجام شد که عملا بیفایده بود. در مورد منع تردد بین استانها ازجمله مواردی است که حتی معتقدم این سیاستی که انجام شد منجر به افزایش بیماران کرونایی خواهد شد زیرا:
۱- مردم را وادار کردیم که از سیستم حملونقل عمومی استفاده کنند که معتقدم هرکاری بکنیم بازهم استفاده از سیستم حملونقل عمومی بسیار خطرناک است و کاش به همان وضع عوارض سنگین و منع تردد با حملونقل عمومی بسنده میکردیم.
۲-این منع تردد به همراه کاهش ظرفیت کادر دولتی باعث شده است که بسیاری از مردم در خانهها نمانند و به گشتوگذار داخل شهر بپردازند که همین امر سیاستها را به بیراهه میبرد. برای چندمین بار پیشنهادات را به شکل زیر مطرح میکنم:
۱- باحملونقل عمومی محدود و با لغو طرح ترافیک جان مردم را از مخاطرات نجات دهیم.
۲- از نرمافزارهای موبایلی استفاده کنیم و تا میتوانیم عوارض سفر را افزایش دهیم و بدانیم نمیشود کلا منع کرد و اجازه بدهیم افراد با سبک و سنگین کردن هزینهها تصمیم بگیرند.
۳-بخش عمده بودجه کرونا را برای تست رایگان و کمک به کسبوکارها اختصاص دهیم تا مردم در خانه بمانند.
۴- تا میتوانیم حداقل به مدت سه هفته کسبوکارهای غیرحیاتی را تعطیل و برای کسبوکارهای دارای خدمات درب منزل امتیاز قائل شویم، حتی در مورد سوپرمارکتها.
۵- در مورد بازگشت کادر درمان به محیط کار با انجام تست پی سی آر اقدامات لازم صورت گیرد و بخشهایی که بیش از ۲۰ درصد از کارکنان آلودهشدهاند حتما تست غربالگری همه انجام شود و فکری به حال بخش درمان شود.
۶-تیم مدیریتی وزارت بهداشت به جد نیازمند تزریق آدمهای توانمند است و به جد باید ترمیم شود.
۷- برای ارتقای روحیه کادر درمان واقعا فکری شود. این شرایط غیرقابلتحمل شده است. علاوه بر شهادت افراد متأسفانه مرگ اعضای خانواده را هم شاهدیم که دردناک است.
۸- گروهی برای آیندهنگری عوارض کرونا همینالان تشکیل شود.
۹- به جد مراقب تعارض منافع در تصمیمگیریها باشیم که در این شرایط بسیار خطرناک است.
۱۰-نسبت به تغییر اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا و تعدیل نسبت کادر بالینی به بهداشتی و تزریق اساتید جامعهشناسی و اقتصاد، بهداشت ، حقوق، ترافیک و …اقدام گردد تا تصمیمات از جامعیت و قابلیت عملی شدن بیشتر برخوردار شود.
بحران کرونا , دولت , کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.