اروپاییها به دنبال انزوای منطقهای ایران هستند
گروه سیاسی
علی علیزاده، عضو هیئترئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با «رسالت» در مورد اظهارات اروپاییها علیه ایران و درخواست مذاکره مجدد در مورد برجام اظهار داشت: اروپاییها در قالب برجام هیچ اقدامی به نفع ایران انجام نداده و نتوانستند در مقابل آمریکاییها ایستادگی کنند و هماکنون هم به برجام پلاس با ایران هستند.
وی تصریح کرد: اروپاییها متأسفانه همواره به دنبال گرفتن امتیاز بیشتر و محدود کردن ایران بودند، ما نهتنها از برجام نفعی ندیدیم بلکه در مسیر اجرای برجام، خسارات فراوانی را از جنبه مادی، اعتبار بینالمللی و مسیر توسعه کشور متقبل شدیم. مقامات اروپایی بهجای اینکه از رفتارهای ریاکارانه خودشان خجالت بکشند و به تعهدات برجامی برگردند اما متأسفانه هرروز خواستههای جدیدی از ایران مطالبه میکنند که این خواستهها و ادعاهای جدید اروپاییها در راستای زیادهخواهی آنها از ایران است.
علیزاده تصریح کرد: البته تصویب برجام از سوی آنها با هدف زمینهسازی برای دستیابی به برجامهای بعدی بود، موضوعی که بهصراحت پیشازاین نیز آن را اعلام کرده بودند. اروپاییها به دنبال برجام موشکی و تحلیل قدرت ایران در منطقه هستند تا ایران را به کشوری منفعل و خنثی در عرصه بینالملل تبدیل کنند.
عضو هیئترئیسه کمیسیون امنیت مجلس ادامه داد: تلاش اروپاییها برای بازگرداندن بایدن به برجام در حالی است که بایدن خود منشأ تحریمهای آمریکا علیه ایران بود و بیشترین تحریمها علیه کشورمان نیز در دوران دموکراتها انجام شده است. درواقع در دولت اوباما که بایدن معاون او بود فشارها و اقدامات تحریمی علیه ایران را اعمال کرد. بعدازآن هم، ترامپ تلاش کرد کشورمان را در قالب مذاکرات و تحریمهای بیشتر از پای دربیاورد. همچنین موضع بایدن پیرامون فروپاشی نظام جمهوری اسلامی ایران تکرار همان اظهارات ترامپ است. درواقع اینها عروسکهای خیمهشببازی چرخه قدرت و ثروت در آمریکا هستند و بهصورت جریانی عمل میکنند. سیاستهای کلی آمریکا هیچگاه با تغییر افراد دستخوش تحول نمیشود و متکی به شخص نیست.وی همچنین افزود: گرچه ممکن است بایدن برخی مشوقها را در قبال ایران در نظر بگیرد اما بدیهی است که با این کار به دنبال براندازی و تحت سلطه قرار دادن ایران است. درواقع آمریکا میخواهد اگر به این هدف خود دست نیافت، لااقل قدرت ایران را تضعیف کند.
وی تأکید کرد: بایدن ممکن است تاکتیکهایش در برابر ایران تفاوت داشته باشند اما درنهایت همگیشان یک پروژه را پیش میبرند، بهطور مثال در جام قرار بود جلوی تحریمها را بگیرد نه اینکه آن را تشدید کند. دراینبین اروپاییها هم نمیخواهند اقدامی برای ایران انجام بدهند. با تمام این تفاسیر، دولت بایدن هم روی کار بیاید اتفاق خاصی رخ نخواهد داد و حداکثر کارشان این است تا مدتی اقداماتی را انجام دهند که در ظاهر به نفع کشور است و با این کار بتوانند جریان همسو با خودشان را در انتخابات ایران روی کار بیاورند. اما اگر چنین چیزی میسر نشد، دوباره تلاششان را در راستای تحتفشار گذاشتن ایران و اقدامات خصمانه انجام خواهند داد.
اروپا , علی علیزاده
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.