اروپائیان به جان هم افتادهاند!
بخش بین الملل
بحران سوء مدیریت جمعی در اتحادیه اروپا، روزبهروز بیشتر خود را نشان میدهد. این بحران، طی ماههای اخیر و در جریان شیوع کووید۱۹ در قاره سبز نیز بارها نمود داشته است.
به گزارش یورونیوز،مقامات ارشد اروپایی با صراحت از رهبران مجارستان و لهستان خواستهاند تا دست از وتوی بودجه اتحادیه اروپا بردارند. «فون در لاین»رئیس آلمانی کمیسیون اروپا تأکیدکرد «اگر این کشورها مشکلی با قانون مشروط کردن بودجه اتحادیه اروپا و حاکمیت قانون دارند، بهتر است شکایات خود را به دادگاه ببرند و دست از مسدود کردن بودجه اتحادیه اروپا بردارند.»
مجارستان و لهستان و اسلوونی، سه عضو اتحادیه اروپا در اعتراض به قانون پیشنهادی پارلمان اروپا مبنی بر مشروط کردن تخصیص بودجه اتحادیه اروپا به حاکمیت قانون، نزدیک به ۱۰ روز است که بسته مالی حمایتی بهبود کووید۱۹ و همزمان بودجه بلندمدت اتحادیه اروپا را وتو کرده اند تا هیچ کدام از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در اوج اثرات مخرب اقتصادی شیوع ویروس کرونا از این بسته های مالی بهره نبرند.رهبران اتحادیه اروپا در ماه ژوئیه بر سر یک بسته تاریخی بودجه ۱/۸ تریلیون یورویی و بسته مالی بهبود ویروس کرونا توافق کرده بودند.
فون در لاین در سخنان خود تصریح کرد که «اگر لهستان و مجارستان فکرمی کنند این اقدام، مشروط کردن تخصیص بودجه به حاکمیت قانون، غیرقانونی است ، باید موضوع را به دیوان عدالت اتحادیه اروپا بکشند.» به گفته خانم فون درلاین دیوان عدالت اتحادیه اروپا «مکانی است که اختلاف نظرها در مورد متون قانونگذاری حل و فصل می شود و نمیتوان به عنوان انتقام، هزینه میلیونها میلیون شهروند اروپایی که فوراً منتظر کمکهای مالی هستند را مسدود و متوقف کرد.»
یکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان و ماتئوس موراویهتسکی، نخست وزیرلهستان هفته گذشته و با ارسال یک نامه مشترک به کمیسیون اروپا هشدار داده بودند که در صورت ادامه وضعیت کنونی و احتمال محرومیت این دو کشور از کمکهای مالی، بودجه بلندمدت و طرح احیای اقتصادی این نهاد را وتو خواهند کرد.سه نهاد اصلی اتحادیه اروپا هنوز واکنشی به این خبر نشان ندادهاند و راهکار کمیسیون، پارلمان و شورای اتحادیه اروپا برای گذار از این بحران معلوم نیست.دولتهای لهستان و مجارستان از محافظهکارترین کشورهای اتحادیه اروپا به شمار میروند.
شکست تمام عیار اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا به یکی از اصلیترین کانون های بحران در نظام بین الملل تبدیل شده است. کشورهای اروپایی که همواره مدعی مدیریت مؤثر بر جهان و خصوصا مجموعه تحت تسلط خود بودهاند، در قبال بحرانهای مداوم و مستمری که با آن مواجه شدهاند،قدرت هماندیشی حداقلی خود را نیز از دست دادهاند. بیدلیل نیست که بسیاری از تحلیلگران مدعی هستند که اتحادیه اروپا فرجام و پایانی جز شکست و نابودی نخواهد داشت. از آغاز هزاره سوم تا کنون، بسیاری از کارشناسان حوزه روابط بین الملل به مقامات اروپایی هشدار داده اند که ممکن است تحت تأثیر مدیریت چندتکه و غیرمتمرکز آنها، طی سالهای آتی دیگر نام و نشانی از اتحادیه اروپا باقی نماند! رشد گروههای ملی گرای افراطی( که مخالف موجودیت اتحادیه اروپا هستند) در معادلات سیاسی و اجتماعی کشورهای غربی نشان دهنده همین حقیقت است. نباید فراموش کرد که بحرانهای جاری در اتحادیه اروپا به اندازهای عمیق است که حتی در صورت گذار از دوران شیوع کرونا، تا سالها به قوت خود باقی خواهد ماند. موضوعی که نگرانی و آشفتگی مرکل و ماکرون را دوچندان ساخته است.
یورونیوز
اتحادیه اروپا , یورو نیوز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.