ارز ۴۲۰۰ تومانی عامل تضعیف تولید داخل بود
گروه اقتصادی
میرهادی رهگشای، کارشناس مسائل اقتصادی درباره ضرورت تکیهبر توان داخلی بهمنظور کاهش واردات به خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در حوزه تولید نهادههای دامی ازجمله جو، ذرت و سایر نهادههای کشاورزی، تولید داخل را تضعیف کرده بود.
وی افزود: دولت واردات را با ارز ارزان تأمین میکرد و به دلیل آنکه تولیدکنندههای داخلی قادر به تولید با چنین رقمی نبودند، بهمراتب ضعیف میشدند. واردات با ارز ارزان موجب میشد تا خرید تضمینی باقیمت مناسب نیز در دستورکار قرار نگیرد. رهگشای تصریح کرد: حذف ارز ترجیحی با اهتمام بر خرید نهادههای داخلی به میزان ظرفیت موجود میتواند نیاز وارداتی را کاهش و ظرفیت اتکا بر توان داخلی را افزایش دهد.
کارشناس مسائل اقتصادی همچنین خاطرنشان کرد: خرید نهادههای داخلی و تکیهبر توان داخلی به معنای عدم نیاز به واردات نیست. در این راستا ضرورت دارد از ظرفیتهای کشور بهدرستی استفاده و خرید آنها در اولویت قرار بگیرد.
او اضافه کرد: واردات نهادههای دامی به دلیل اختصاص ارز ارزان دچار انحراف شده بود. حدود ۲۰ درصد بیشتر از نیاز داخلی کشور نهادههای دامی وارد میشد و همین مسئله معضلات داخلی تولیدکنندگان را بیشازپیش ساخته بود.
رهگشای متذکر شد: نهادههای دامی با اختصاص ارز ارزان صرف تولیدکنندگان مرغ و روغن میشد و این تولیدکنندگان نیازهای داخلی کشور را فراهم میساختند. بنابراین در راستای حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی ضرورت دارد تا تمهیدات لازم برای این گروهها در نظر گرفته شود.
ضرورت افزایش سرمایه در گردش تولید
کارشناس مسائل اقتصادی اظهارکرد: نباید فراموش کنیم که تولیدکنندگان داخلی نیاز به سرمایه در گردش دارند. این سرمایه در گردش میبایست از سوی دولت با فراهمسازی زیرساختهای مناسب تأمین شود تا ایران پس حذف ارز
۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به واردکننده تبدیل نشود.
او در پایان این گفتوگو گفت: با اتخاذ سیاستهای درست میتوان نیاز تولیدکننده را فراهم و سرمایه در گردش تولید را افزایش داد. به طورحتم با افزایش سرمایه در گردش میتوان نیاز داخل را بر مبنای ظرفیت داخلی برطرف کرد.
میرهادی رهگشای
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.