احضار ون‌گوگ توسط هوش مصنوعی! - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 92309
  پرینتخانه » فرهنگی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 13 مهر 1402 - 6:03 |
هوش مصنوعی کاربردهای خود را در صنایع فرهنگی هرروز بیش‌ازپیش نشان می‌دهد

احضار ون‌گوگ توسط هوش مصنوعی!

هوش مصنوعی همچون اینترنت چهره فرهنگ را تغییر می‌دهد و باعث ارتقای تجربه‌های هنری انسان‌ها می‌شود. شاهد مثال این ادعا، ابتکاراتی است که با استفاده از هوش مصنوعی در موزه‌ها رخ می‌دهد. همچون امکانی که موزه اورسی پاریس ایجاد کرده است.
احضار ون‌گوگ توسط هوش مصنوعی!

هوش مصنوعی همچون اینترنت چهره فرهنگ را تغییر می‌دهد و باعث ارتقای تجربه‌های هنری انسان‌ها می‌شود. شاهد مثال این ادعا، ابتکاراتی است که با استفاده از هوش مصنوعی در موزه‌ها رخ می‌دهد. همچون امکانی که موزه اورسی پاریس ایجاد کرده است. این موزه با همکاری یک استارتاپ، امکان صحبت کردن بازدیدکنندگان با پرتره‌ای که ونسان ون گوگ از خودش کشیده است را فراهم کرده است.

امکان سخن گفتن با مشاهیر، همواره برای انسان یک رؤیا بوده است؛ رؤیایی همچون پرواز. حالا این تجربه هیجان‌انگیز در اختیار بازدیدکنندگان موزه اورسی است که با یک‌ هنرمند نام‌آور سخن بگویند، درحالی‌که چند قرن از درگذشت او می‌گذرد.
برای مثال این هنرمند در پاسخ به این سؤال که چرا گوش چپ خود را بریده است، پاسخ داد که این‌یک تصور اشتباه است و او درواقع تنها «بخشی از لاله گوش من» را بریده است. سپس سؤال شد: «پس چرا با هفت‌تیر به قفسه سینه خود شلیک کرد و باعث جراحت شد که دو روز بعد جان باخت؟»

 ون گوگ جواب داد: «این موضوع هنوز موضوعی است که در بین مورخان و متخصصان حدس و گمان است. راستش را بخواهید انگیزه من حتی برای من نیز یک راز باقی‌مانده است. از شما برای درک مبارزات سلامت روان من متشکرم!»
 در ماه مه ۱۸۹۰، ون ‌گوگ که از مشکلات روانی رنج می‌برد به دهکده‌ای در ۳۰ کیلومتری شمال پاریس آمد تا در نزدیکی برادرش تئو باشد و دکتر پل گشه، متخصص «درمان مالیخولیا» از او مراقبت کند.
او در آخرین دوران جنون خلاقانه‌اش، ۷۴ نقاشی و ۳۳ طراحی را تنها در دو ماه تولید کرد که ازجمله آن‌ها می‌توان به کلیسای معروف همان دهکده، پرتره‌های گشه و دختر دکتر، مارگریت، و آخرین بوم نقاشی خود، ریشه‌ها  اشاره کرد. ریشه‌ها تنها ۳۶ ساعت قبل از شلیک او به پایان رسید. این آثار همگی در یک نمایشگاه در معرض دید قرارگرفته‌اند.

 امانوئل کوکری، متصدی این نمایشگاه گفت: «در این نمایشگاه منحصربه‌فرد شاهد تنوع شگفت‌انگیزی از نقاشی‌ها هستیم. این کارها وزن زیادی دارد زیرا مربوط به دوره‌ای است که او در آن به زندگی خود پایان می‌دهد.  سؤالی که همه می‌پرسند این است که چرا چنین هنرمندی خود را کشت؟ و تنها پاسخ این است که نمی‌دانیم…! آیا او احساس می‌کرد که کارش را به پایان رسانده است یا بحرانی بزرگتر در وجودش بود؟ به هر صورت او در آن زمان در نقطه اوج و کمال بود، تابلوهایش شروع به فروش کرده بودند و در جهان شناخته‌شده بود.»

 کوکری می‌گوید که عمل نهایی ون گوگ به نظر از پیش طراحی‌شده بود و خودکشی‌اش با بحران و هیجان همراه نبود بلکه آرام بود. به هر رو این فوق‌العاده است که او بسیاری از نقاشی‌های خارق‌العاده‌اش را در آخرین روزهای زندگی خود کشیده است. ما از آخرین پالت رنگی که ون گوگ استفاده کرده بود با کمک فناوری واقعیت مجازی یک محیط مجازی ساختیم.»

 در پایان این نمایشگاه که روز سه‌شنبه افتتاح می‌شود و تا فوریه سال آینده ادامه خواهد داشت، بازدیدکنندگان می‌توانند سؤالات خود را تجسم هوش مصنوعی این هنرمند در امکانی که توسط یک استارت‌آپ فناوری ایجادشده مطرح کنند. این استارتاپ ادعا می‌کند تخصصش «دمیدن زندگی در شخصیت‌های تاریخی است».  بازدیدکنندگان ون گوگ را در لحظه‌ای می‌بینند که او یکی از معروف‌ترین کارهای اواخر خود را به پایان رسانده است. پاسخ‌های او مبتنی بر تحقیقات علمی است که شامل تجزیه‌وتحلیل نامه‌های متعددی است که نقاش نوشته است.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای احضار ون‌گوگ توسط هوش مصنوعی! بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.