احتکار واکسنهای کرونا به دستور بایدن!
گروه بینالملل
واکسن دزدی دولتهای ترامپ و بایدن در طول ماههای اخیر، منجر به نارضایتی و شکایت نزدیکترین متحدان واشنگتن شده است. بااینحال این شکایتها نهتنها تأثیری در استمرار این روند نداشته، بلکه امروز دولت جوبایدن با سرعت و جدیت بیشتری «احتکار واکسنهای کرونا»را در دستور کار قرار داده است!
افزایش انتقادها از آمریکا به خاطر ذخیرهسازی واکسن در شرایطی که چین قرار است ۵۰۰ میلیون دوز واکسن به کشورهای دیگر کمک کند، پایگاه خبری هیل از افزایش انتقادها از آمریکا به خاطر ذخیره کردن واکسن در شرایط کمبودهای جهانی خبر داده است.پایگاه خبری هیل در گزارشی به انبار کردن دوزهای واکسن کرونا در آمریکا و افزایش فشارها به آن برای به اشتراک گذاشتن واکسنهای اضافی با بقیه کشورهای جهان که با کمبود واکسن مواجه هستند پرداخت.
هیل نوشت، دولت فدرال آمریکا مقادیر زیادی واکسن ذخیره کرده است درحالیکه بقیه جهان با کمبود واکسن دستوپنجه نرم میکنند. این در حالی است که ایالاتمتحده واکسن کافی برای واکسیناسیون افراد بزرگسال خود تهیهکرده است تا آنجا که هر فرد بزرگسال میتواند سه بار واکسینه شود و این ذخیرهسازی در حال افزایش نیز است. بااینحال، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا هفته گذشته دستور داده است که ۱۰۰ میلیون دوز دیگر واکسن شرکت «جانسون اند جانسون»(واکسن تکدوزی) خریداری شود. آمریکا پیشازاین ۱۰۰ میلیون دوز واکسن جانسون سفارش داده بود.
کاخ سفید این ذخیرهسازی را اینگونه توجیه کرده است که دوزهای اضافی میتواند در برابر گونههای جدید ویروس کرونا، واکسیناسیون کودکان، مشکلات احتمالی درروند تولید واکسن و یا بهعنوان دوزهای تقویتکننده، کمککننده باشند.هیل در ادامه گزارش داد، هرچند که این سفارش تا نیمه دوم سال ۲۰۲۱ محقق نخواهد شد اما باعث میشود که آمریکا ۲۰۰ میلیون دوز واکسن جانسون اند جانسون ذخیره کند که برای واکسیناسیون ۲۰۰ میلیون نفر کافی است.
اولویت ما آمریکاست!
هفته گذشته خبرنگاران در کاخ سفید درباره ذخیرهسازی واکسن توسط دولت آمریکا سؤال کردند. بایدن در پاسخ به آنها گفته است از شرایط جهانی پاندمی کرونا مطلع است اما اولویت ما اول آمریکاست. رئیسجمهور آمریکا در ادامه گفت، اولویت دریافت واکسن کرونا با مردم این کشور است و اگر چیزی اضافه بماند به کشورهای دیگر فرستاده میشود.دیگر مقامات آمریکایی نیز تأکید کردهاند که آمریکا هیچ واکسنی به کشورهای دیگر اعطا نخواهد کرد تا کل جمعیت این کشور واکسینه شوند.
اما کارشناسان و متخصصان خدمات بهداشت جهانی معتقدند که آمریکا توان هدیه و اعطای واکسن به دیگر کشورها بدون اینکه تأثیر منفی قابلتوجهی در این کشور بگذارد را دارد اما آنها مایل نیستند که کار را انجام دهند.«سارا سوینهارت» سخنگوی «کمپین جهانی وان»(سازمانی در زمینه مبارزه با فقر) میگوید، جهان هماکنون با بحران دسترسی به واکسن کرونا مواجه است و دولت بایدن تاکنون هیچ چارچوب و زمانبندی برای توزیع واکسنهای اضافی خود تعریف نکرده است.
یک سازمان جهانی همکار سازمان یونیسف که با سازمان کوواکس برای توزیع واکسن کار میکند هم گفته، کشورهایی که کارکنان خدمات درمانی و افراد در معرض خطر خود را واکسینه کردهاند باید واکسنهای خود را با دیگر کشورها به اشتراک بگذارند.
خشم همپیمانان از کاخ سفید
سیاست آمریکا در این زمینه حتی باعث انتقاد همپیمانان این کشور نیز شده و تأمین واکسن کرونا به جدالی دیپلماتیک میان کشورهای غربی تبدیلشده است. روز سهشنبه، «شارل میشل» رئیس شورای اروپا در بیانیهای نوشت: «از شنیدن اتهام ملیگرایی در خصوص واکسن که علیه اتحادیه اروپا مطرح شدند، شوکه شدم».
رئیس شورای اروپا افزود: «در این مسئله نیز حقایق دروغ نمیگویند. بریتانیا و ایالاتمتحده بهطور آشکار صادرات واکسن یا اقلام ساخت واکسن به اتحادیه اروپا را ممنوع کردهاند اما اتحادیه اروپا هرگز صادر کردن آنها را متوقف نکرده است».
در مقابل «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس در نامهای به میشل ادعاهای او درباره توزیع واکسن کرونا را «تماماً غلط» توصیف کرد و روز چهارشنبه «نیکول مانیون» معاون سفیر اتحادیه اروپا در لندن به وزارت امور خارجه انگلیس فراخوانده شد.انبار سازی واکسن کرونا در آمریکا در حالی است که چین بهعنوان یکی از کشورهای تولیدکننده واکسن قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی، ۵۰۰ میلیون دوز واکسن به کشورهای دیگر کمک کند. بیتوجهی آمریکا به سایر کشورهای جهان در حالی است که سازمان بهداشت جهانی همواره درباره توزیع ناعادلانه واکسن کرونا و وظیفه اخلاقی کشورها برای کمک به کشورهای فقیرتر هشدار داده است.
آثار انحصارطلبی در تهیه واکسن کرونا
فرید زکریا مجری شبکه تلویزیونی سی ان ان در برنامه «جیپیاس » به موضوع شیوع ویروس کرونا و پیامدهای شدید مرتبط با واکسیناسیون پرداخت.
فرید زکریا درابتدای این گزارش گفت: درحالیکه روند واکسیناسیون در آمریکا و انگلیس تشدید میشود و برخی کشورها در حال نزدیک شدن به روند ایمنی جمعی هستند، تصور این موضوع آسان است که بازگشت ما به زندگی عادی نزدیک است. تنها سؤالی که مطرح میشود، این است که چه مدت طول خواهد کشید تا ما به زندگی عادی برگردیم. باوجود پیشرفتهای خارقالعادهای که در زمینه تولید واکسن صورت گرفته، حقیقت این است که مسیر کنونی پیش روی ما نشان میدهد درواقع هیچگاه نخواهیم توانست ویروس کرونا را شکست دهیم. این ویروس در سراسر جهان همچنان زنده و در حال تشدید شدن و جهش یافتن است. در چند سال آینده، شاید کشورها با شیوع انواع جدیدی از ویروسها مواجه شوند که سبب میشود تا ما مجبور شویم بین اعمال تعطیلیهای جدید و شیوع انواع جدید بیماریها و مرگومیرها،یکی را انتخاب کنیم.ثروتمندترین کشورها پول صدها میلیون دوز واکسن را پرداخت کردهاند و درواقع برخی از آنها بهمراتب بیشتر از نیازهایشان واکسن خریداری کردهاند. برای مثال، کانادا بهمراتب بیشتر از نیازش برای واکسیناسیون جمعیت ۳۸ میلیون نفری خود (پنج برابر) واکسن کرونا خریداری کرده است. این در حالی است که نیجریه که ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد، هنوز هیچ واکسنی دریافت نکرده است.کشورهای ثروتمند
۱۶ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند و این در حالی است که آنها ۶۰ درصد از واکسنهای کرونا در جهان را سفارش دادهاند.توماس بویکین اخیرا در مقالهای در نشریه فارن افرز نوشت استرالیا، کانادا و ژاپن کمتر از یک درصد از موارد ابتلا به ویروس کرونا را در جهان به خود اختصاص دادهاند، اما آنها بیشتر از همه کشورها در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب -منطقهای که بیش از ۱۷ درصد از موارد ابتلا به ویروس کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است- واکسن دریافت کردهاند.
آمریکا , بایدن , واکسن کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.