اتخاذ تصمیمی قاطع برای پیشگیری از ورود سویه اُمیکرون به کشور
گروه اجتماعی
اُمیکرون بهعنوان سویه جدید ویروس کرونا که در آفریقای جنوبی شناساییشده، نگرانیها را برانگیخته و صاحبنظران را به واکنش و اظهارنظر واداشته است، در این رابطه سیدجلیل میرمحمدی میبدی- نایبرئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با «رسالت» از دولت، اتخاذ تدابیر جدی و تصمیمات بموقع، قاطع و عملیاتی را بهمنظور پیشگیری از ورود سویه جدید به کشور خواستار شده و میگوید: « تمامی مجموعههای دولت از وزارت بهداشت تا وزارت کشور و سایر بخشها، ازجمله نیروی انتظامی نباید اجازه دهند مسافران بدون قرنطینه و تست PCRبه کشور وارد شوند.»
میرمحمدی با اشاره به دیدگاههای علمی در خصوص اینگونه جدید تشریح میکند: «پژوهشگران مختلف نظرات متعددی ارائه کردهاند و گروهی معتقدند این سویه نسبت به سویههای قبلی خطرناکتر است و درعینحال یافتههای سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد این ویروس قدرت ابتلای بالایی دارد، اما براساس آخرین اطلاعاتی که منتشرشده، هنوز برای اعلام نظر قطعی زود است و نمیتوان در خصوص رفتار این ویروس اظهارنظر متقنی داشت. درباره میزان کارآیی واکسنها نیز دیدگاهها و نظرات متفاوت است و برخی پژوهشگران اعلام کردهاند که واکسن میتواند مؤثر باشد و این درحالی است که سازمان جهانی بهداشت طی روزهای گذشته اعلام کرده این سویه میتواند واکسن گریز هم باشد. اما خبر خوب این است که طبق مطالعهای در آفریقای جنوبی، کسانی که واکسن تزریق کردهاند، کمتر به سویه اُمیکرون مبتلا شدهاند و این نشاندهنده اهمیت و میزان تأثیر واکسیناسیون است و گزارش فنی سازمان جهانی بهداشت حکایت از آن دارد که باید تحقیقات بیشتری برای شناخت بهتر قابلیت فرار ویروس از مصونیت ناشی از واکسن انجام شود. اما باوجود عدم قطعیت، منطقی است که تصور کنیم واکسنهای موجود در برابر نوع شدید بیماری و مرگ ناشی از آن مصونیت ایجاد میکند. لذا ضرورت دارد تا کسانی که واکسن دریافت نکردهاند حتما برای واکسینه شدن اقدام کنند تا نگرانی ما در صورت ورود این سویه به کشور کمتر شود.»
این نماینده مجلس معتقد است که دولت با تکیهبر تمامی ظرفیتها و راهکارهای اقناعی و اجباری، باید آن ۱۶ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال را که هنوز واکسن دریافت نکردهاند برای تزریق واکسن مجاب کند.
نکته حائز اهمیتی که نایبرئیس کمیسیون بهداشت مجلس بر آن تأکید دارد، حفظ دستاوردهاست. به گفته او، «آنچه دولت باید در دستور کار قرار دهد، مراقبت و بسیج امکانات است تا سویه جدید غافلگیرمان نکند. باید مدنظر داشت که هزینههای فراوانی طی ۸۰ روز اخیر برای تهیه ۱۵۰ میلیون دُز واکسن صرف شده است و براین اساس چند دستاورد مهم را دولت کسب کرده، اولین دستاورد، کاهش مرگومیر از ۷۰۰ نفر به حدود ۸۰ نفر است. دومین مورد، برداشتن برخی محدودیتها در حوزه کسبوکار است که بشارتدهنده رونق اقتصادی خواهد بود و سومین مورد، بازگشایی مدارس و مراکز آموزش عالی است و چهارمین دستاورد این است که تمام استانهای کشور از وضعیت قرمز خارجشدهاند و شرایط با گذشته متفاوت است که اینها به علت پوشش گسترده واکسیناسیون اتفاق افتاده است. آنچه اشاره شد، موفقیتهای چشمگیری است که در طی ۲ تا ۳ ماه گذشته کسب کردهایم و اگر تصمیمات بموقع، قاطع و علمی و عملیاتی اتخاذ نشود، با ورود اُمیکرون به کشور، تمام دستاوردهایمان تحتالشعاع این سویه جدید قرار میگیرد و لذا ضرورت دارد تا ستاد ملی مقابله با کرونا بهصورت جدی و مصمم، مصوباتی در این زمینه داشته باشد. بیتردید در این شرایط، تمامی مسافرین که از طریق مرزهای هوایی و زمینی و بهویژه از کشورهایی که این سویه جدید در آن مشاهدهشده، وارد ایران میشوند، حتما باید قرنطینه شده و تستPCRبدهند. اما صرف اینکه ما یک تست PCR منفی داشته باشیم به این معنا نیست که فرد دیگر ناقل این ویروس نیست و حتما باید افراد قرنطینه شوند و نتیجه تست شان منفی باشد. دستاوردهایی که به آن اشاره کردم با پرداخت هزینههای سنگینی همراه بوده و نباید با سادهانگاری، اسباب بحرانی شدن شرایط و وخامت اوضاع را در پیک ششم فراهم کنیم.»
امیکرون , سیدجلیل میرمحمدی , کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.