اتحادیه اروپا و معمای آتن
گروه بینالملل
یونان طی ۱۵ سال اخیر،خصوصا پس از بروز بحران اقتصادی جهانی تبدیل به نقطهای کانونی در اتحادیه اروپا ومنطقه یورو شده است. در سال ۲۰۰۹ میلادی، تلاش جمعی بازیگران اروپایی مانند آلمان و فرانسه برای کنترل بحران اقتصادی در یونان راه بهجایی نبرد و درنهایت، این بحران به کشورهای دیگر اروپایی مانند پرتغال، اسپانیا، ایتالیا ، قبرس و لهستان نیز تعمیم پیدا کرد. اما اکنون، در سال ۲۰۲۳ میلادی، این نگرانی بهگونهای دیگر در آتن بازتولید شده است! یونانیها از یکسو بابت بدهیهای سنگین خود به بانک مرکزی اروپا و صندوق بینالمللی پول نیاز به حضور دولتی باثبات دارند و از سوی دیگر، اصرار حزب حاکم این کشور بر عدم ائتلاف با احزاب و گروههای دیگر منجر به شکلگیری نوعی دوقطبی پایدار در آتن شده است.
برگزاری انتخابات اخیر در یونان، نقطه آشکارساز «بنبست سیاسی»در این کشور است. اگرچه حزب حاکم یونان در این انتخابات پیروز شده ، اما تعداد کرسیهای پارلمانی آن بهاندازهای نیست که بتواند دولتی تکحزبی را در آتن مستقر سازد. در چنین شرایطی احتمال تکرار انتخابات وجود دارد. موضوعی که شاید منجر به حل گره نسبتا کور سیاسی ایجادشده در این کشور نشود.
رأیدهندگان یونانی روز یکشنبه برای گزینش ۳۰۰ نماینده پارلمان این کشور بهپای صندوقهای رأی رفتند. نتیجه این رأیگیری نشان میدهد که حزب «دموکراسی نوین» به رهبری کریاکوس میتسوتاکیس، نخستوزیریونان بیشترین رأی را به دست آورده است .حزب محافظهکار «دموکرسی نوین» هماکنون اکثریت کرسیها پارلمان را در اختیار دارد. حزب چپگرای «سیریزا» به رهبری الکسیس سیپراس، نخستوزیر پیشین یونان رقیب اصلی حزب حاکم در رأیگیری روز یکشنبه بود.نتیجه بهدستآمده براساس شمارش ۹۲ درصد آرای مأخوذه در انتخابات یونان نشان میدهد که حزب «دموکراسی نوین» که در انتخابات روز یکشنبه یونان بیشترین رأی را به دست آورد در پارلمان این کشور ۱۴۵ نماینده خواهد داشت.بهاینترتیب حزب راستگرای حاکم تنها۶ کرسی کمتر از حدنصاب لازم برای تشکیل دولت بدون نیاز به ائتلاف با یک حزب دیگر به دست آورده است.حزب چپگرای «سیریزا» بر همین اساس کنترل ۷۲ کرسی از ۳۰۰ کرسی پارلمان آینده را در اختیار خواهد داشت. حزب «پازوک» تعداد کرسیهای خود در پارلمان را توانست تقریبا دو برابر کند. این حزب با گرایش سوسیالدموکرات در پارلمان کنونی ۲۲ نماینده داشت اما در پارلمان جدید کنترل ۴۱ کرسی را در دست خواهد داشت و همین مسئله، قدرت مانور سیاسی آن را افزایش خواهد داد.
درهرحال، فعلا نتایج انتخابات پارلمانی یونان بهگونهای نیست که خیال سران اروپایی را بابت استقرار یک دولت حداکثری و تکحزبی درقدرت
( که پیرو دستورات اروپای واحد باشد ) تضمین کند! همین مسئله بهطور طبیعی نگرانیهایی را در بروکسل برانگیخته است، هرچند که پارلمان و شورای اروپا تلاش خواهند کرد در صورت ایجاد خلل درروند بازپرداخت بدهیهای یونان ، تدابیر تنبیهی را علیه این کشور اتخاذ کنند. چرخه یا شاید همان دور باطلی که در طول ۱۴ سال اخیر ادامه داشته است. باید مشاهده کرد که طی روزهای آتی، مقامات اروپایی چه موضعی را در قبال تحولات جاری در یونان اتخاذ خواهند کرد!
یورونیوز
اتحادیه اروپا , اتن , یورو نیوز , یونان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.