آیا تایوان به منطقه جنگی تبدیل میشود؟
گروه بین الملل
طی روزهای اخیر، رسانههای غربی، تحلیلها و گزارشهای گوناگونی را در خصوص بروز بحران احتمالی درتایوان مطرح میکنند.در اکثر این تحلیلها، نوعی نگرانی نسبت به آسیبپذیری واشنگتن در مقابل پکن( در عرصه نظامی) مشاهده میشود. شبکه یورونیوز در یکی از گزارشهای خود مینویسد:توصیه بهظاهر بیضرر دولت چین به مردم این کشور برای ذخیره نیازهای اضطراری بهسرعت در حال گسترش نگرانیها شده و گمانهزنیهای مختلفی هم در این رابطه مطرحشده که آیا قرار است شاهد جنگ چین و تایوان باشیم؟
بر اساس ادعای یورونیوز، اکثر تحلیلگران بر این باورند با وجود شدتگیری تنشها، در حال حاضر شکلگیری یک درگیری نظامی در منطقه چندان محتمل نیست. اما بااینحال رصد شبکههای اجتماعی نشان میدهد بسیاری از کاربران چینی این موضوع را چندان دور از ذهن نمیدانند.تایوان یک جزیره خودمختار در نزدیکی چین است که ۲۴ میلیون نفر نیز جمعیت دارد. چین هرگز این جزیره را مستقل ندانسته و همواره آنرا یکی از استانهای خود میداند. تنشها بهتازگی میان تایپه و پکن افزایشیافته و چین با فرستادن تعداد زیادی هواپیمای جنگی به نزدیکی این جزیره بر شدت نگرانیها از احتمال وقوع حمله نظامی افزوده است.آسوشیتدپرس نیز مدعی است اکثر کسانی که در یک مصاحبه در پکن شرکت کردهاند علاقهمندند که حکومت چین با استفاده از روشهای صلحآمیز تایوان را تحت حاکمیت پکن درآورد.
به گزارش رسانههای محلی در روزهای اخیر گزارشهای پراکندهای در خصوص تلاشهای گسترده مردم برای ذخیره و انبار کردن اقلام غذایی مانند برنج، رشتهفرنگی و روغن منتشر شده است. این مسئله پسازآن اتفاق افتاد که دولت چین به مردم این کشور توصیه کرد مواد غذایی ذخیره کنند.دولت بلافاصله تلاش کرد با تأمین مواد غذایی کافی بر ترسهای مردم غلبه کند و اجازه ندهد که مردم نگران پیش آمدن شرایطی شبیه قحطی شوند.بااینحال شایعات در فضای مجازی در خصوص وضعیت احتمالی در آینده بهسرعت در حال پخش شدن است. در هفتههای اخیر رسانههای دولتی چین تنشهای افزایشیافته پکن و تایپه را بهصورت کامل پوشش دادهاند و همچنین تلاش کردهاند چین را در یکطرف و تایوان را به همراه ایالاتمتحده و کشورهای غربی در سوی دیگر این ماجرا به تصویر بکشند.
همچنین شایعات تأیید نشده زیادی هم در فضای مجازی چینی پخش شده است. یک نفر تصویری از لیست تجهیزات اورژانسی توصیهشده برای خانوادهها در شهر ساحلی ژیامن را منتشر کرده و مدعی شده دولت از همین حالا به فکر شرایط اورژانسی جنگی است. همچنین گزارشهای غیر معتبر دیگری در خصوص دعوت از کهنهسربازان برای آمادهباش منتشر شده بود که بازهم بر شایعات در خصوص قریبالوقوع بودن یک درگیری نظامی با تایوان اثر گذاشته است.
وحشت غرب از منازعه نظامی با پکن
آنچه مسلم است اینکه بازیگران غربی شدیدا از بروز منازعه میان آمریکا و چین وحشتزده هستند. افزایش ضریب آسیبپذیری نظامی، امنیتی و سایبری واشنگتن در قبال پکن، این روند را تقویت کرده است. فراتراز آن، اعضای غربی ناتو که اتفاقا شرکای اقتصادی چین نیز اکثرا محسوب میشوند، نگران هستند که دولت آمریکا بخواهد از موقعیت خود در ناتو سوءاستفاده کرده و این بازیگران را به عرصه نبرد با پکن هدایت کند! در این صورت، اعضای اروپایی ناتو نیز عواقب و آثار هرگونه نبردی با پکن را مشاهده خواهند کرد. آثاری که تحمل آنها قطعا برای بازیگران غربی آسان نخواهد بود.
یورونیوز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.