آمریکا چارهای جز ترک کامل عراق ندارد
| گروه بینالملل|
آمریکا پس از شکست داعش و دیگر مهرههای خود در منطقه، بیش از هر زمان دیگری در عراق مستأصل و درمانده شده است. پارلمان عراق به طرحی پنج بندی رأی داد که ازجمله آنها لغو درخواست کمک از ائتلاف بینالمللی ضد داعش است.این ائتلاف طی سالهای اخیر در عراق، نهتنها نقشی در مهار و شکست داعش ایفا نکرد، بلکه بارها در عرصههای عملیاتی به حامی اصلی تروریستهای تکفیری و مجرایی برای انتقال آزادانه تروریستها میان عراق و سوریه تبدیل شد. پارلمان عراق به خروج تمامی نیروهای خارجی و آمریکایی از عراق و لغو نقش ائتلاف بینالمللی در عراق و همچنین لغو توافق امنیتی با آمریکا از سوی دولت عراق رأی داده است.
درحالیکه مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه ایالاتمتحده با بهت ، حیرت و وحشت از آینده، مشغول رصد فرآیند قانونی خروج سربازان خود از عراق هستند، جبهه مقاومت خود را برای انتقامی بزرگ و عمیق از شیطان بزرگ و عمال آن آماده میکند.
آغاز مذاکرات نظامی-سیاسی بغداد
و واشنگتن
گفت و گوهای بغداد و واشنگتن به منظور بررسی سرنوشت حضور نظامی و همکاری اقتصادی و سیاسی آغاز خواهد شد و محافل سیاسی کشور عراق انتظار دارند در گفتوگوی راهبردی میان بغداد و واشنگتن حقوق، منافع و استقلال و حاکمیت عراق مدنظر قرار بگیرد.چنانچه عامر الفایز، عضو کمیسیون روابط خارجه پارلمان عراق خبر داده است که از هر یک از وزارتخانههای دفاع، کشور، نفت، دارایی و خارجه یک نماینده در گفتوگوی استراتژیک میان بغداد و واشنگتن مشارکت خواهد داشت.
کمیتههای فرعی آمریکایی و عراقی پروندههایی را که در نشست آتی میان دو هیئت مطرح خواهند شد، تهیه کردهاند. این نشست تعیینکننده بوده و سرنوشت نیروهای آمریکایی مستقر در خاک عراق را مشخص میکند.
آمریکا به هیچ توافقی پایبند نیست!
«ابو مهدی الکرعاوی» از فرماندهان سازمان حشد الشعبی (بسیج مردمی) عراق تأکید کرده است که ایالاتمتحده آمریکا به هیچ یک از توافقات خود پایبند نیست.الکرعاوی به پایگاه خبری المعلومه گفت که «حشد الشعبی به هیچ توافق یا وعدهای از سوی آمریکا اعتماد ندارد.»
وی تأکید کرد: منافع آمریکا برای این کشور، فراتر از هر چیزی بوده و آماده است برای منافع خود، تمامی توافقات را لغو کند؛ همانگونه که این کار را در قبال جمهوری اسلامی ایران انجام داد.مقصود این فرمانده حشدالشعبی خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای با جمهوری اسلامی ایران موسوم به برجام است که در سال ۱۳۹۷ صورت گرفت.الکرعاوی بر این باور است که هرگونه مذاکره سیاسی یا اقتصادی با طرف آمریکایی باید به سود هژمونی و عمق منطقهای عراق باشد، حاکمیت این کشور را حفظ کند و برای عراق مثمر ثمر باشد.وی در پایان نسبت به حصول هرگونه توافقی که بهصورت مبهم حاصل شود و هدف از آن، حفظ منافع آمریکا در عراق باشد، هشدار داد.
«هشام داوود» مشاور نخستوزیر عراق نیز خبر داد که مذاکره با آمریکا، شامل مسائل اقتصادی، فرهنگی، کشاورزی و صنعتی است.باوجود اظهارات داوود، هدف آمریکا از این مذاکرات، یافتن توجیهی برای تداوم حضور نظامی و اشغالگرانه خود در عراق است.
اخراج آمریکا باید اولویت مذاکرات باشد
«نعیم العبودی» نماینده فراکسیون پارلمانی «صادقون» بار دیگر بر لزوم اخراج نظامیان تروریست آمریکایی از خاک عراق تأکید کرد.العبودی به پایگاه خبری المعلومه گفت که اخراج نظامیان خارجی باید در صدر اولویت مذاکرهکنندگان عراقی با آمریکا باشد.وی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین اولویتهای این مذاکرات، حفظ حاکمیت عراق است، خاطرنشان کرد: «باید در ذهن مذاکرهکننده عراقی این باشد که نباید هیچ سرباز خارجی در پایگاههای خارجی موجود در عراق حضور داشته باشد.»این نماینده عراقی تصریح کرد: ملت عراق در تظاهراتهای گذشته مخالفت خود را با حضور خارجیها در کشور اعلام کردند و صدای این ملت، رسا بود. موضع پارلمان روشن بوده و باید منفعت ملت عراق در مذاکره با آمریکا لحاظ شود و اجازه داده نشود که از هیچچیزی، علیه منافع ملی استفاده شود.
در همین ارتباط، «مقتدی صدر» رهبر جریان «صدر» عراق، گفت که«آمریکا روش خصمانهاش با مردم خود و مردم جهان را تغییر دهد و نیروهای اشغالگر خود را از تمام کشورها و در رأس آنها عراق خارج کند.»
شیخ قیس خزعلی، دبیر کل عصائب اهل حق عراق نیز اخیرا در اطلاعیهای اعلام کرد: همزمان با نزدیک شدن زمان مذاکرات بغداد و واشنگتن و تأکید ما بر لزوم اخراج نظامیان آمریکایی از عراق پیشبینی میکنیم یک عده سودجو و مزدور برای تأثیرگذاری منفی بر موضع ضدآمریکایی عراقیها مجددا درصدد حمله به دفاتر ما و تلاش برای برهم زدن نظم عمومی و کشاندن اوضاع به سمت فتنه و طایفه گری و هرج و مرج برآیند و ما برای جلوگیری از این اقدام و برای محقق شدن خواسته عراقیها در اخراج آمریکاییها، دستور بسته شدن همه دفاتر خود در شهرهای مرکزی و جنوبی عراق را صادر کردیم.
آمریکا جایی در عراق نخواهد داشت
واشنگتن بهوضوح میداند که به سبب طغیان خشم ملتهای منطقه و ملت عراق، باید علیرغم خواسته خود حضور نظامی در عراق را هر چه زودتر فراموش کرده و عقبنشینی کامل از این کشور را در دستور کار قرار دهد.بدیهی است که در مقابل، آمریکا قصد دارد راهبردهای کلان خود ازجمله «ناامن سازی مزمن عراق» و« تاراج ثروتهای نفتی »در این کشور را از طریق مهرههای خود در بغداد پیگیری کند.بدون شک دولت و پارلمان عراق باید هوشیار باشند و اجازه اعمالنفوذ سیاسی و امنیتی آمریکا در این کشور را ندهند. واقعیت امر این است که بوش پسر، اوباما و ترامپ، هر سه در چینش پازلهای استراتژیک و نظامی خود در عراق شکست خوردند. بدون شک در عرصه سیاسی نیز ترامپ قدرت تغییر معادلات به ضرر جبهه مقاومت را نخواهد داشت. به عبارت بهتر، رئیسجمهور ایالاتمتحده آمریکا نیز بهمانند دو رئیسجمهور قبلی ، شکست در عراق را برای رئیسجمهور بعدی این کشور به ارث خواهد گذاشت. البته با توجه به هزینههای هنگفتی که دولت ترامپ برای تغییر موازنه و قواعد بازی در عراق صرف کرده است، هزینههایی که وی در عراق بر دوش دستگاه سیاست خارجی آمریکا گذاشته و خواهد گذاشت، بسیار سنگینتر است. جنس شکستهای اخیر کاخ سفید در عراق، بههیچعنوان تاکتیکی و مقطعی نیست، بلکه آنچه طی ماههای اخیر و در معادلات داخلی منطقهای بغداد رخداده است، نماد نوعی شکست استراتژیک تمامعیار به ضرر واشنگتن است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.