آمریکا سریعا عراق را ترک کند - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 27754
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 02 شهریور 1399 - 7:40 |
پاسخ محکم گروه‌های مقاومت به مواضع ضعیف مصطفی الکاظمی:

آمریکا سریعا عراق را ترک کند

سفیر اخیر مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق به واشنگتن و برخی موارد مطرح‌شده در دیدار او و مقامات کاخ سفید، نشان‌دهنده مواضع ضعیف و منفعلانه وی  در مقابل خواسته‌های غیرقانونی آمریکاست. گروه‌های مقاومت عراق ضمن محکوم کردن مواضع منفعلانه نخست‌وزیر این کشور در سفر آمریکا،تأکید کرده‌اند که حضور حتی یک نیروی اشغالگر آمریکایی در خاک عراق قانونی نخواهد بود. 
آمریکا سریعا عراق را ترک کند

گروه بین‌الملل 
سفیر اخیر مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق به واشنگتن و برخی موارد مطرح‌شده در دیدار او و مقامات کاخ سفید، نشان‌دهنده مواضع ضعیف و منفعلانه وی  در مقابل خواسته‌های غیرقانونی آمریکاست. گروه‌های مقاومت عراق ضمن محکوم کردن مواضع منفعلانه نخست‌وزیر این کشور در سفر آمریکا،تأکید کرده‌اند که حضور حتی یک نیروی اشغالگر آمریکایی در خاک عراق قانونی نخواهد بود. 
در این خصوص لازم است«ظرفیت‌ها»،«کانال‌ها» و ابزارهایی را معطوف به هدف «از بین بردن مداخله آمریکا بر عراق» تعریف کرد. این موضوع، مطالبه ملت عراق از دولت و پارلمان این کشور بوده است. مسئله اساسی اینجاست که ملت عراق نسبت به سال ۲۰۰۳ میلادی(زمان اشغال عراق)، نسبت به نقش مخرب، منفی و اهداف واقعی آمریکا از حضور  در کشورشان به‌مراتب آگاه‌تر شده‌اند. محصول این آگاهی، حمایت ملت عراق از جریان‌های مقاومت و در مقابل، افزایش هزینه‌های راهبردی و تاکتیکی واشنگتن در بغداد است. چنانچه برخی سناتورهای کنگره و تحلیلگران برجسته حوزه سیاست خارجی آمریکا اذعان کرده‌اند، مؤلفه‌ای به نام «نفرت از آمریکا» در میان اقشار مختلف عراق، خصوصا پس از شهادت سردار سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس بیش‌ازپیش نهادینه شده است.
 مصطفی الکاظمی مطالبات واقعی ملت عراق را مطرح نکرد 
«قیس الخزعلی» دبیرکل مصائب اهل الحق عراق، در سخنانی به مناسبت اول محرم و آغاز سال جدید هجری قمری تصریح کرد که انقلاب امام حسین (ع)، بذر فداکاری و ایثار را در جان جوانان مؤمن کاشت و پیروزی تاریخی بزرگی که عراقی‌ها علیه داعش محقق ساختند، به برکت مکتب و انقلاب امام حسین (ع) بود.
وی در ادامه از اینکه الکاظمی و هیئت همراه او در جریان سفر به آمریکا به موضوع خروج نیروهای آمریکایی نپرداختند و این‌طرف آمریکایی بود که این موضوع را پیگیری و طرح کرده است، ابراز تعجب کرد و گفت: ترامپ از این سفر انگیزه‌های خود را دارد و تلاش می‌کند که از هر موضوعی به نفع خود در انتخابات آمریکا بهره‌برداری کند.الخزعلی تصریح کرد که مسئله ضرورت خروج آمریکایی‌ها از عراق در این سفر با جدیت طرح نشد و این‌چنین القاء شد که هیئت عراقی اهتمامی به این موضوع یا شجاعت لازم را ندارد. زیرا موضوع خروج نیروهای آمریکایی از زبان وزیر امور خارجه و نخست‌وزیر عراق مطرح نشد و این مقامات آمریکایی بودند که این موضوع را طرح کردند درحالی‌که خروج این نیروها مصوبه مجلس عراق است و ضرورت ایجاب می‌کرد که نخست‌وزیر پیگیر اجرای این مصوبه باشد.
وی در ادامه این سؤال را طرح کرد که آیا این آمریکایی‌ها هستند که باید درباره خروج از عراق تصمیم بگیرند یا عراقی‌ها؟  بقای نیروهای ترامپ در عراق تصمیمی نیست که در دست او باشد بلکه در دست عراقی‌ها است. الکاظمی در سفر به آمریکا می‌بایست به خروج اشغالگران آمریکایی از عراق اولویت می‌داد.حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق به‌هیچ‌عنوان قانونی نیست. 
 گروه‌های مقاومت از اخراج آمریکا کوتاه نخواهند آمد
طی روزهای اخیر، گروه‌های مقاومت در عراق تأکید کرده‌اند که از  خواسته خود مبنی بر اخراج اشغالگران آمریکایی کوتاه نخواهند آمد.نخست‌وزیر عراق درباره دیدارش با دونالد ترامپ گفت که در این دیدار بر سر «تشکیل یک تیم فنی برای ایجاد مکانیزم این استقرار در خارج از عراق» توافق شد و این برای نخستین بار بود که آمریکا در قبال مطالبات دولت عراق، موضع روشن داشت و این مواضع را درک می‌کرد.وی افزود: ترامپ تأکید کرد که «نیروهای آمریکایی طی سه سال آتی، از عراق خارج خواهند شد و آنان در پی استقرار آن‌ها در خارج از عراق هستند».
خطای بزرگ برخی سیاستمداران عراقی
اگرچه  آمریکا درگذشته‌ای نزدیک، سعی می‌کرد شبکه متحدان خود در منطقه و سرشاخه‌های آن‌ها را پنهان نگاه دارد، اما این بار دیگر چاره‌ای نسبت به «عیان سازی بازی» پیدا نکرده است. محصول شبکه‌سازی آمریکا در عراق و منطقه از سال ۲۰۰۳ میلادی تاکنون(و حتی قبل از آن)، شکست گفتمانی «جریان سازش» و در کنار آن، شکست عملیاتی و نظامی واشنگتن و عوامل آن در منطقه بوده است. در چنین شرایطی آمریکا نه می‌تواند «زمین‌بازی» را تغییر دهد و نه می‌تواند «قواعد بازی» خود در منطقه را عوض کند! 
واشنگتن تنها یک راه دارد:«خروج مطلق از عراق و منطقه». این تصمیم ، برگرفته از یک منطق کاملا نئورئالیستی است،منطقی که می‌گوید وقتی «ساختار اشغالگری» یا حتی «ساختار نفوذ غیرمستقیم» دیگر نمی‌تواند رفتار بازیگران را تنظیم کند، چاره‌ای جز انهدام ساختار وجود ندارد. از سوی دیگر، مقامات آمریکایی به‌وضوح دریافته‌اند که امکان بازتعریف ساختار یا حتی جایگزینی آن با ساختاری جدید در منطقه
 (با قواعدی که حتی جمهوری خواهان و دموکرات‌ها نیز در تعیین حدودوثغور آن سردرگم مانده و اختلاف‌نظر دارند) ، دیگر از عهده آن‌ها برنمی‌آید.بهتر است مقامات آمریکایی این حقیقت را درک کنند که «مسیر خروج همه‌جانبه آن‌ها از عراق» تا مدت‌زمان محدودی بازخواهد ماند. ممکن است بازی درنهایت به نقطه‌ای برسد که آن‌ها در بهترین حالت  صرفا «شیوه نابودی خود در منطقه» را تعیین کنند نه اینکه بر سر «خروج مطلق» یا « خروج نسبی» در عراق دست به محاسبه و ایده پردازی بزنند!
راهی جز مقاومت در برابر اشغالگران نداریم 
«مختار الموسوی» نماینده ائتلاف الفتح عراق با اشاره به شانه خالی کردن دولت «مصطفی الکاظمی»نخست‌وزیر این کشور از عمل به تعهداتش برای اخراج نظامیان آمریکایی تأکید کرد که ملت عراق راهی جز مقاومت در برابر اشغالگری آمریکایی ندارد.
الموسوی در مصاحبه با وبگاه «المعلومه» تصریح کرد که دولت از عمل به تعهدات خود مبنی بر اخراج نظامیان بیگانه ازجمله نظامیان آمریکایی از خاک عراق، شانه خالی کرده است.او افزود که با شانه خالی کردن دولت از عمل به مسئولیت‌هایش، اقدام گروه‌های مقاومت برای اخراج اشغالگران آمریکایی مشروعیت قانونی پیدا می‌کند.این نماینده پارلمان عراق همچنین گفت که گروه‌های سیاسی ملی عراق از هر گزینه‌ ملت برای اخراج اشغالگران حمایت خواهند کرد.او همچنین تصریح کرد که نخست‌وزیر عراق ملزم به اجرای خواسته‌های شرعی و قانونی مبارزان برای وارد آوردن ضربات دردناک به اشغالگران آمریکایی است.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای آمریکا سریعا عراق را ترک کند بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.