آمریکا درقبال حقوق بشر و دموکراسی رویکرد دوگانه دارد
عباس اصلانی، کارشناس مسائل آمریکا درمورد اعتراضات پیش آمده در آمریکا در پی ادعای تقلب ترامپ و حمله طرفداران او به ساختمان کنگره به «رسالت» گفت: در طی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ترامپ رضایت نداشت و معتقد بود که در این انتخابات تقلب شده و نتایج کاذب بوده است. ترامپ در این انتخابات توانست حدود ۷۰ میلیون رای جمع کند و این نشان میدهد هر چقدرجو بایدن و دموکرات ها در آمریکا طرفدار دارند ترامپ نیز طرفداران خودش را داشته است.
وی افزود: بنابراین طرفداران ترامپ و خود او برای اینکه اعتراض خود را نشان دهند، تظاهرات کردند و ترامپ نیز فراخوان داد و از آنها خواسته بود که تظاهرات کنند. ازطرفی بسیاری از کارشناسان و حتی مردم آمریکا این اقدام ترامپ را دعوت به خشونت تلقی کردند و تصور این است که حتی نیروهای امنیتی آمریکا پیش بینی چنین وضعیتی را داشته اند. اما همین جا سوال ایجاد میشود که چرا نیروهای امنیتی پلیس در ساعات اولیه در ساختمان کنگره حاضر نبودند؟ آیا این تلهای برای ترامپ بود؟ یا غافلگیر شدند؟ اما اعتراضی که اتفاق افتاد بعد از هفته ها و چند ماه تنش در آمریکا بود که قابل پیش بینی هم بود.اصلانی ادامه داد: روزی که معترضان به ساختمان کنگره حمله کردند، روز سخت و تلخی برای آمریکا بود. با اینکه ترامپ در آخر با اکراه ضمن نپذیرفتن مشروعیت انتخابات، نتیجه را پذیرفت اما پایان تلخ و ناخوشایندی برای انتخابات ریاست جمهوری رقم خورد و به نظر میرسد در بلندمدت تاثیرات خود را خواهد داشت.این کارشناس میگوید: اکنون از طرفی طیف و طرفدار ترامپ در آمریکا احساس میکند حق کاندیدای آنها تضییع شده و ازطرف دیگر این شکاف در ابعا سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تاثیرات خود را میگذارد. اتفاقاتی که در روزهای گذشته شاهد بودیم می تواند به لحاظ وجه و جایگاه بینالمللی برای آمریکا تاثیر منفی داشته باشد. چراکه در سالهای اخیر شاهد بودیم آمریکا در انتخابات و تظاهرات سایر کشورها مداخله کرد و سعی بر مدیریت انتخابات و تظاهرات داشت و کشورهای دیگر را به تقلید از دموکراسی آمریکایی توصیه میکرد. اکنون اتفاقی که در پی اعتراضات رخ داد و چند نفری که کشته شدند، کار آمریکا را در آینده سخت خواهد کرد. اصلانی بیان کرد: آمریکا نشان داد که نمی تواند جایگاه موعظه و پند دادن به دیگران را حفظ کند. البته آمریکا در گذشته نیز از بیان حقوق بشر و دموکراسی منافع خودش را دنبال میکرد و ابزار سیاسی آنها بود. حال با این اتفاق اخیر ماهیت عملکرد و رفتار آمریکا در مقابل کشورهای دیگر از جمله اعتراضات به روند انتخابات کشورهای دیگر سخت شده است زیرا نمایان شد که خود آمریکایی ها وضعیت خوبی ندارند. زمانی که بحث حفظ سیستم حاکم سیاسی در یک کشوری مانند آمریکا که مدعی دموکراسی است مطرح شد، شاهد بودیم که خودشان هم از نیروهای گارد ملی استفاده کردند و جالب است که رسانهها و مقامات این کشور به دستگیری و سرکوب معترضان تاکید کردند و از واژه هایی مانند شورش و بعضا از عنوان تروریست برای معترضان استفاده کردند.او معتقد است که با این اوصاف اگر بخواهیم واکنش حاکمیت آمریکا را با عملکرد آنها در مقابل با کشورهای دیگر مقایسه کنیم، نتیجه این است که آمریکاییها درقبال حقوق بشر و دموکراسی رویکرد دوگانه داشتند و دلیلش هم ماهیت سیاسی آنهاست. اکنون بایدن در شرایطی قرار است دولت را تحویل بگیرد که جامعه آمریکا از دوقطبی شدید رنج میبرد و از انتخابات جنجالی خسته است. همواره
می گویند سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است یعنی اگر سیاست داخلی یک کشور یا دولتی وضعیت خوبی داشته باشد، میتواند از آن به عنوان پشتوانهای استفاده کنند تا در سیاست خارجی هم عملکرد خوبی داشته باشد و بتوانند گامهای محکمی را بردارند.اصلانی گفت: این تعارضات و چالشهای داخلی آمریکا در سیاست خارجی آنها نیز تاثیر میگذارد و باعث میشود توان آمریکا درقبال کشورهای دیگر خدشهدار شود. زمانی که ترامپ به تازگی رئیسجمهور شده بود بعضیها میگفتند ترامپ سابقه زیادی در سیاست ندارد، هرچند که خودش اینطور وانمود می کرد که به پشتوانه سابقه در تجارت، هنر معامله در داخل و خارج از کشور را بلد است اما در برخی از مقاطع حساس و تعیین کننده مانند اتفاقاتی که روز گذشته افتاد ترامپ نشان داد که واقعا از هوش سیاسی کمی برخوردار است و این اشتباه را مرتکب شد. به همین دلیل زمانی که حتی جمهوریخواهان نیز پشت او را خالی کردند، خواستار پایان یافتن اعتراضات شد!کارشناس مسائل آمریکا تاکید کرد: به نظر می رسد پذیرش نتایج از سوی ترامپ نیز متأثر از اتفاق و آشوب اخیر در آمریکا بود و متوجه اشتباه بزرگی که انجام داد شد و در موضع ضعف قرار گرفت. اما بعید است که با رفتن ترامپ ترامپیست هم از آمریکا محو شود.او با اشاره به احتمال تصویب لایحهای علیه ترامپ یادآورشد: درپی این اتفاقات رخداده، بعضی از افراد در کنگره برخی به برکناری رئیس جمهور بر اساس متمم ۲۵ اشاره میکنند. در حملهای که روز گذشته به کنگره شکل گرفت بعضی در همان ساعت اولیه بحث استیضاح رئیس جمهور را مطرح کردند. از طرفی اگر رئیس جمهور استیضاح شود در آینده نمی تواند برای انتخابات ریاستجمهوری شرکت کند. جدای از اینکه ترامپ برکنار شود یا نه، یک موضوع در مورد امکان محاکمه ترامپ در برخی موضوعات گذشته وجود داد و همین یکی از دلایل عقب نشینی ترامپ از مواضعش بود. بخشی از دلایل آن می تواند این باشد که از وضعیتی که ایجاد کرده هراس دارد که در آینده محاکمه شود. بنابراین به نظر میرسد ترامپ هراس دارد از اقداماتی که انجام داده، خودش و اطرافیانش مورد محاکمه قرار گیرند. طی روزهای آینده باید ببینیم که فضا تا چه حد تشدید می شود و به همین سمت حرکت می کند.اصلانی در انتها بیان داشت: افرادی که میگویند این اتفاق باید رخ دهد، میگویند که رفتار ترامپ در انتخابات و موضوعات دیگر نشان داده است که صلاحیت لازم برای ریاست جمهوری را ندارد و احتمال دارد در مدت باقیمانده رفتارهایی داشته باشد که وضعیت آمریکا را بیشتر در اوضاع بغرنج قرار دهد و برای آمریکا تبعات داشته باشد. به همین دلیل است که میخواهند ترامپ برکنار شود و رقبای سیاسی او نیز با تهدید بیشتر و بستن مسیر ها برای او در آینده سعی میکنند از نقش و نفوذ سیاسی وی در آینده بکاهند و مسیر او برای بازگشت به سیاست در آینده را ببندند یا سختتر کنند.
آمریکا , عباس اصلانی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.