آلودگی هوای تهران برای سومین روز پیاپی به سطح «ناسالم» رسید
آلودگی هوا در تهران در روز جمعه برای سومین روز پیاپی به سطح «ناسالم» برای همه گروهها رسیده است. هوا در شهرهای اطراف تهران نیز آلوده است و تبریز و چند شهر خوزستان هم مشکل مشابهای دارند. همزمان با ادامه آلودگی هوا در ۹ کلانشهر و شهر صنعتی، اورژانس نیز درباره خروج گروههای پرخطر از خانه در تهران هشدار داد. شهردار تهران و اعضای شورای شهر نیز از اجرا نشدن قانون هوای پاک انتقاد کردند.
مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشورو همچنین شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، روز پنجشنبه ۱۱ دیماه از گروههای حساس ازجمله بیماران قلبی و ریوی، زنان باردار ، کودکان و سالمندان درخواست کردند بهجز موارد ضروری از خانه خارج نشوند.
همزمان، عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، خواستار کاهش منابع آلاینده بهخصوص ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت در نیروگاهها شد.او گفت که به دلیل پایداری هوا و استفاده از سوخت مازوت در نیروگاهها، شرایط هوای شهر تهران و سایر کلانشهرها وضعیت بدتری پیدا میکنند.
عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیطزیست، روز ششم دی گفته بود که به دلیل کمبود برق نمیتوان همه نیروگاههایی که از مازوت استفاده میکنند را تعطیل کرد و دست سازمان محیطزیست در این زمینه بسته است.
او اعلام کرده بود که نیروگاههای شرق تهران میتوانند از سوخت مازوت استفاده کنند، اما نیروگاههای غرب حتما باید از گاز استفاده کنند.
در روزهای گذشته بهجز هوای تهران، هوای اراک ، ارومیه ، مشهد ، تبریز، قزوین، قم، زنجان، کرج و اصفهان در شرایط ناسالم قرار داشته است.
روز پنجشنبه نیز هوای اصفهان و قم ناسالم برای گروههای حساس و هوای تبریز و کرج ناسالم برای همه گروهها اعلامشده است.
در همین حال صادق ضیاییان، مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی، گفت که تا روز یکشنبه ۱۴ دی شهرهای صنعتی و پرجمعیت نظیر تهران، اصفهان، کرج، قم، اراک، قزوین، زنجان، تبریز و مشهد با افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا مواجهاند.به گفته ضیاییان، ممکن است هفته آینده شاخص کیفیت هوا در تهران به عدد ۲۰۰ برسد و کیفیت هوا در شرایط بسیار ناسالم قرار گیرد.پس از آلودگی هوای تهران بار دیگر شهردار و اعضای شورای شهر از اجرا نشدن قانون هوای پاک و پرداخت نشدن بودجه از سوی دولت برای نوسازی ناوگان حملونقل انتقاد کردند.پیروز حناچی، شهردار تهران، در یادداشتی نوشت که روند اجرای قانون هوای پاک «بسیار کند» بوده است. از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، تولید و عرضه سوخت استاندارد، نوسازی و توسعه ناوگان حملونقل عمومی، بیابانزدایی و مقابله با گردوغبار، توسعه انرژیهای تجدید پذیر ازجمله بخشهای این قانون است.به گفته حناچی، ۴۰ درصد از آلودگی هوای تهران مربوط به منابع ثابت ازجمله نیروگاهها، پالایشگاهها، منابع آلاینده خانگی و ۶۰ درصد مربوط به وسایل نقلیه است.
همچنین پیروز حناچی، در توییتی نوشت طبق نظر کارشناسان کاهش یکدرجهای دمای منازل، مصرف گاز خانگی را به میزان
۱۰ درصد کاهش میدهد. او افزود ضمن درخواست از مسئولان برای کاهش مصرف سوختهای غیراستاندارد، از شهروندان میخواهد با این حرکت جمعی، به کاهش آلودگی هوا کمک کنند.
علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران، نیز در توییتر نوشت: «مهار آلودگی هوا یک موضوع حاکمیتی است و همه دستگاهها باید به وظایف خود عمل کنند».
او تأکید کرد که ناوگان اتوبوسرانی باید نوسازی شود نه اینکه فیلتر جاذب دوده روی اتوبوسهای فرسوده نصب شود. اعطا همچنین نوشت که آلایندگی موتورسیکلت ۱۸ برابر یک خودرو است و طرحهایی مانند جایگزینی موتورسیکلتهای برقی با کاربراتوری کمتر دنبال شده است.
در حال حاضر افزایش غلظت آلایندهها و پیشبینی عدم بارش برای روزهای آینده موجب شد، تا ۱۰ دیماه، کمیته اضطرار آلودگی هوای استان تهران تشکیل جلسه دهد و استاندار تهران در حاشیه این جلسه خبر از تعطیلی یکی،دوروزه تهران به دلیل افزایش غلظت آلایندهها داد که گویا در انتظار تأیید معاون
اول رئیسجمهور است.
انوشیروان محسنی بندپی تأکید کرد: اگر غلظت آلایندهها به حدی برسد که با اقدامات انجامشده ایده آل نباشد تعطیلی یکی،دوروزه در تهران خواهیم داشت. اما در این جلسه، محدودیتهایی نیز برای کاهش میزان کارکرد درجا اتوبوسها در پایانههای حملونقل شهری و نیز حملونقل بینشهری، توقف تمامی فعالیتهای ساختمانی که ذرات معلق را در هوا پخش میکنند، ممنوعیت تردد کامیونهایی که عمر بالای ۲۰ سال دارند، و توقف تردد موتورهای فاقد معاینه فنی در تهران اعمال شد.
آلودگی هوا , تهران
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.