آغاز رسمی جنگ اقتصادی آمریکا و چین
این روزها بسیاری از تحلیلگران حوزه روابط بینالملل و اقتصاد جهانی، مناقشه جدید واشنگتن و پکن را در ابعاد گوناگون مورد تجزیهوتحلیل قرار میدهند. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، تعرفههای گمرکی بر واردات خودروهای برقی، پنلهای خورشیدی، فولاد و برخی دیگر از کالاهای ساخت چین را افزایش داده است. کاخ سفید اعلام کرد این تصمیم که شامل تعرفه ۱۰۰ درصد بر خودروهای برقی وارداتی از چین میشود، در واکنش به سیاستهای چین و باهدف حفاظت از مشاغل در ایالاتمتحده اتخاذشده است.چین اعلام کرده است که با این افزایش مخالف است و به اقدامات تلافیجویانه دست خواهد زد. بااینحال تحلیلگران گفتهاند که این تعرفهها عمدتا جنبه نمادین دارد و انگیزه این تصمیم مقابله با شرایط دشوار سال انتخاباتی است.
این تصمیمها در پی چندین ماه انتقاد از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، اتخاذشده که رقیب انتخاباتی جو بایدن است و گفته که حمایت بایدن از استفاده از خودروهای برقی عملا صنعت خودروسازی آمریکا را «کشته است».
بایدن مدعی شده است که به چین اجازه نمیدهد بهطور غیرمنصفانه بر بازار خودروهای الکتریکی و سایر کالاهای کلیدی، ازجمله باتری، تراشه کامپیوتری و تجهیزات اولیه پزشکی در آمریکا مسلط شود.
او گفت: «اگر از همهگیری [کرونا] چیزی آموخته باشیم این بوده که لازم است یک منبع امن اقلام ضروری در داخل کشورمان داشته باشیم.»
کاخ سفید گفته است که تعرفههای اعلامشده شامل اقلام وارداتی به ارزش حدود ۱۸ میلیارد دلار خواهد شد.علاوه برافزایش تعرفه بر خودروهای برقی از ۲۵ درصد به ۱۰۰ درصد، عوارض واردات سلولهای خورشیدی هم از ۲۵ درصد به ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.نرخ تعرفههای گمرکی بر برخی از محصولات فولادی و آلومینیومیاز ۷/۵ درصد یا کمتر از ۷/۵ درصد به ۲۵ درصد خواهد رسید.در واکنش به این تغییرات، وزارت بازرگانی چین گفته است که چنین اقداماتی «بهشدت بر فضای همکاری دوجانبه تأثیر میگذارد» و ازآنچه سیاسی کردن مسائل اقتصادی خواند، بهشدت انتقاد کرده است.
پیش از اعلام کاخ سفید مبنی بر وضع تعرفههای گمرکی جدید، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته بود که «چین هر اقدامی را که لازم بداند برای حفظ حقوق و منافع مشروع خود انجام خواهد داد.»
تصمیم اخیر جو بایدن به معنی افزودن بر مجموعه عوارض گستردهای است که در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ و با استناد به «شیوههای تجاری غیرعادلانه چین» بر واردات آن کشور به آمریکا وضع شد.پیشتر دولت جو بایدن از نزدیک به ۱۵۰۰ نفر از صاحبان مشاغل در مورد تعرفههای وضعشده بر اقلام چینی نظرخواهی کرده و گفته بود که آنان معتقدند تعرفههای وضعشده بر واردات از چین باعث افزایش قیمت کالاها برای مصرفکننده آمریکایی میشود و خواستار حذف آنها شدند.تصمیم بایدن نهتنها برای حفظ تعرفههای زمان دونالد ترامپ بلکه افزودن بر آنها در بخشهای جدید آنهم در شرایطی اتخاذشده که تورم داخلی بهشدت بر میزان محبوبیت او تأثیر گذاشته است.چنین اقدامی گواهی بر تغییر چشمگیر در نگرش هر دو حزب اصلی آمریکا در مورد تجارت خارجی است درحالیکه درگذشته آنها بهشدت از مزایای تجارت آزاد حمایت میکردند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.