آزادسازی بیبرنامه سهام عدالت برای رشد بورس مضر است
گروه اقتصادی
بهتازگی مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از تصمیمگیری شورای عالی بورس برای معاملاتی شدن سهام عدالت خبرداده و عنوان کرده است: ابتدا باید آییننامه اجرایی سهام عدالت اصلاح و تصویب شود که هنوز روند اصلاح آن تمام نشده است. پسازآن میبایست ترتیب برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی انجام شود و سپس شورای عالی بورس در مورد معاملاتی شدن سهام عدالت تصمیمگیری کند.
عشقی دراینباره بیان کرده است: پسازآن که انتخابات هیئتمدیره شرکتهای سرمایهگذاری استانی انجام شود و روال این شرکتها به حالت عادی برگردد، صورتهای مالی شرکتهای سرمایهگذاری استانی بهصورت شفاف روی کدال قرار میگیرد و بعدازآن در مورد معاملاتی شدن سهام عدالت در شورای عالی بورس تصمیمگیری میشود.
حسن فرجزاده، عضو هیئتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در راستای زمان قابل معامله شدن سهام عدالت چنین عنوان کرده که بازگشایی نماد سرمایهگذاری عدالت و معاملاتی شدن سهام عدالت بعد از اصلاح آییننامه اجرایی و انتخاب هیئتمدیره شرکتهای سرمایهگذاری خواهد بود.
«رسالت» در بررسی بیشتر این موضوع با احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه به گفتوگو پرداخت.
احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در تشریح معاملاتی شدن سهام عدالت بیان کرد: با دو نوع سهام عدالت تحت عنوان سهام مستقیم که در کد بورسی افراد قرارگرفته است و سهام غیرمستقیم که تحت پوشش سهام عدالت استانی است، روبهرو هستیم.
وی افزود: با شکلگیری سهام عدالت غیرمستقیم، تعدادی از استانها نماد کسب کردند و معاملات بورسی انجام دادند. از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا اواخر اسفندماه، این سهمها مورد معامله قرار گرفتند و سودشان نیز پرداخت شد. پسازآن نمادها بازنشد و متوقف ماند. درراستای این اتفاق نیز شورای عالی بورس تأکید کرد که آییننامه نحوه آزادسازی نمادها تغییر و مجدد در شورا قرار گیرد تا مجوز آزادسازی آن صادر شود.
اشتیاقی تصریح کرد: طی معاملات سهام غیرمستقیم، ۶ استان دارای نماد پر تراکنش بودند. بنابراین اگر بخواهیم سهام عدالت و میزان مستقیم و غیرمستقیم بودن آن را ارزیابی کنیم، خواهیم دید که حدود ۶۰ درصد
تحت سهام استانی و حدود ۴۰ درصد بهصورت مستقیم است.
آزادسازی سهام عدالت، عرضه و تقاضای بازار بورس را تغییر میدهد
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در دو مقطع زمانی سهام عدالت تا ۶۰ درصد آزاد شد و مردم نیز میتوانستند تا ۶۰ درصد از سهام مستقیم خود را به فروش برسانند. پس از اتفاقات بورس در سال ۹۹ و حرکت نزولی بازارسرمایه، روند فروش سهام عدالت و آزادسازی آن نیز متوقف شد.
او متذکر شد: در سال ۹۹ دارندگان سهام غیرمستقیم میتوانستند تا ۶۰ درصد سهام خود را به فروش برسانند. نباید فراموش کنیم که با آزادسازی سهام عدالت، شرایط عرضه و تقاضا در بازار تغییر خواهد کرد. هنگامیکه دارندگان سهام عدالت، سهم خود را به فروش میرسانند، وجه حاصل از فروش را خارج میکنند و بهموجب خروج پول از بازار، شاهد خروج سرمایه خواهیم بود.
اشتیاقی گفت: اگر بنا به آزادسازی سهام عدالت
بهصورت مستقیم و غیرمستقیم است ضرورت دارد در یک برنامه زمانبندیشده، آزاد و نقدینگی بازار نیز در نظر گرفته شود. چنانچه سهام عدالت آزاد اما سقفی برای فروش آن تبیین نگردد، فشار فروش بسیاری به بازار سرمایه وارد میشود.
کارشناس بازار سرمایه در پایان این گفتوگو بیان داشت: فشار فروش بر بازار سرمایه موجب برهم خوردن عرضه و تقاضا خواهد شد. در این راستا ضرورت دارد آزادسازی سهام مستقیم و غیرمستقیم در چارچوب زمانبندی قرار بگیرند.
بازار سرمایه , بورس , سهام عدالت
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.