آدرس غلط اتحادیه اروپا درخصوص پناهجویان
گروه بین الملل
مقامات غربی قصد ندارند در خصوص حقایق جاری در اردوگاه موریا، که منجر به بروز آتش سوزی در این مجموعه شد کمترین سخنی به میان آورند.در صورتی که اخبار مربوط به نحوه نگهداری مهاجرین در این اردوگاه و بسیاری از اردوگاههای اروپایی افشا شود، دیگر جایی برای توجیه مقامات اروپایی باقی نخواهد ماند.
این آتش سوزی کار کودکان افغانی بود!
مقامات کشورهای اروپایی، مدعی هستند که ۶ پناهجوی افغان، از جمله دو کودک، به ظن ارتباط داشتن با آتشسوزی اردوگاه موریا در جزیره لسبوس بازداشت شدند.خبرگزاری فرانسه بر اساس اعلام مقامات محلی یونان گزارش داد که این افراد که بزرگترین آنان بیست ساله است به دادسرا تحویل داده خواهند شد.پیشتر پلیس یونان چهار پناهجو از این ۶ پناهجو را در جریان یک عملیات در خیابانهای اطراف اردوگاه آتشگرفته جزیره لسبوس بازداشت کرده بود.با آتش گرفتن این اردوگاه بیش از ۱۲ هزار پناهجوی ساکن آن، آواره شدند.دو پناهجوی دیگر نیز که هفده ساله هستند، همراه با ۴۰۰ کودک پناهجوی دیگر از جزیره لسبوس به خاک اصلی یونان فرستاده شدند.همزمان ۱۳ پناهجو در جزیره ساموس پس از یک آتشسوزی در اردوگاه ۴۷۰۰ پناهجو در این جزیره بازداشت شدند.
به غیر از سه نفر از این پناهجویان، بقیه آزاد شدند.از زمان آتشسوزی در اردوگاه موریا صدها پناهجو بدون سرپناه در خیابانهای جزیره لسبوس به سر میبرند.نماینده کمیساریای عالی پناهندگان در یونان، گفت که جزیره لسبوس که دروازه اروپا برای ورود مهاجران غیرقانونی به شمار میرود وظیفه پذیرش از این پناهجویان «برای همیشه» را ندارد.
فیلیپ لوکلرک گفته است هدف این نیست که این افراد برای همیشه در جزیره لسبوس بمانند.پیشتر کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان، در یک کنفرانس خبری وعده داد که به زودی یک اردوگاه دائمی را برای جایگزینی اردوگاه موریا احداث می کند.
جنایت بزرگ علیه پناهجویان در اروپا
مقامات اروپایی بدون آنکه مسئولیت وضعیت بحرانی و سخت ساکنان اردوگاه «موریا» و دیگر مراکز پناهجویی در یونان و دیگر کشورها را بر عهده بگیرند، سعی می کنند در کسوت یک «طلبکار»در این خصوص اظهار نظر کنند!
بنا بر معلومات وزارت مهاجرت یونان در کمپ پناهجویان در جزیره ساموس حدود ۴۶۰۰ مهاجر به سر می برند، اما این کمپ فقط ظرفیت حدود ۶۵۰ پناهجو را دارد. آزمایش کرونای دوتن از ساکنان این کمپ به روز سه شنبه مثبت تشخیص شده بود.
شبکه دویچه وله در این خصوص گزارش داده است :« در کمپ موریا در جزیره لسبوس یونان وقوع یک آتش سوزی بزرگ این کمپ را تقریبابه صورت کامل تخریب کرد. حدود ۱۲۰۰۰ مهاجر بی سرپناه شده اند. بنا به گفته حکومت محلی، مهاجران به صورت عمدی دست به آتش سوزی زدند تا از این کمپ و جزیره بیرون شوند.سیاستمداران یونان هشدار می دهند که از آتش سوزی موریا به عنوان یک «تاکتیک» استفاده شود. نگرانی از این است که در دیگر کمپ های مهاجران در جزایر ساموس، خیوس، لاروس و کاس نیز آتشسوزی رخ دهد. به خصوص در صورتی که مردم از لسبوس به مناطق خشکه و غیر جزیرهایی و یا به دیگر کشورهای اروپا انتقال داده شوند. پناهجویان در لسبوس با توجه به آتش سوزی در این کمپ خواستار اجازه فوری ترک این جزیره شده اند. با این حال هنوز اکثریت پناهجویان درخواست پناهندگی را تکمیل نکرده اند. حکومت یونان اصرار دارد که مهاجران باید روند عادی پناهندگی را طی کنند.
روایتی از اردوگاه موریا قبل از آتش سوزی
شبکه یورونیوز، که طی روزهای اخیر کمترین بازخواستی از مقامات اروپایی بابت عدم نظارت بر وضعیت سخت پناهجویان در اردوگاه «موریا»صورت نمی دهد، قبل از آتش سوزی در این اردوگاه در گزارشی نوشته بود :«در داخل کمپ موریا، بزرگترین اردوگاه پناهجویان یونان در جزیره لسبوس، نگرانی از شیوع کرونا وجود دارد و بههمین دلیل موریا مانند دیگر کمپهای پناهجویان در سراسر این کشور در قرنطینه است، اما آنچه تاکنون بیش از ویروس کرونا جان مهاجران ساکن این کمپ را گرفته جنایاتی است که با استفاده از چاقو انجام میشود.
بنا بر گزارش مقامات منطقه از ابتدای سالجاری میلادی تا کنون دستکم ۵ نفر از جمله یک زن و یک پسر جوان در پی حمله با چاقو کشته شده و ۱۰ نفر دیگر نیز زخمی شدهاند.محمد مهاجر سوری که به همراه همسر باردار و دختر کوچکش از هفت ماه پیش ساکن کمپ موریا است میگوید: «اوضاع در اینجا هر روز بدتر میشود و بسیار برای فرزندانمان نگرانیم. اینجا هر روز درگیری رخ میدهد و هر شب نیز با چاقو به جان هم میافتند.»
دلایل این درگیریها متفاوت است و گفته میشود که بیشترین درگیری نیز میان مهاجران اقوام مختلف افغانستان روی میدهد؛ تا جایی که برخی تنش بین این گروهها را منبع اصلی وقوع خشونت در این اردوگاه میدانند.
بحرانی فراتر از حد توصیف
اما شبکه یورونیوز در بخشی دیگر از گزارش خود پرده از فجایع دیگری در این خصوص برداشته است :«محدودیتهای شدید اعمال شده در پی قرنطینه، در این اردوگاه پرازدحام زندگی را بیش از گذشته برای ساکنان دشوار و دسترسی آنها به نیازهای اساسی و مراقبتهای بهداشتی حتی آب سالم و بهرهمندی از سیستم فاضلاب بهداشتی را بهشدت محدود کرده است.
این مسئله انتقاد سازمان پزشکان بدون مرز را نیز در پی داشته است؛ آنها این تصمیم آتن را تبعیضآمیز خواندهاند.یکی دیگر از مهاجران افغان با اشاره بهمشکل امنیت عمومی بهعنوان مهمترین خطری که جان ساکنان موریا را تهدید میکند، می گوید: «اینجا برای ۲۰ هزار ساکن تنها ۱۰۰ پلیس وجود دارد.»مهاجران میگویند پلیس به نام شیوع کرونا حتی مانع از شنای آنها در ساحل میشود. ضمن آنکه به گفته ساکنان اردوگاه، شنا یکی از معدود فعالیتهایی بود که به آنها کمک میکرد زندگی سخت در موریا را فراموش کنند.ماه گذشته دههاتن از مهاجران آفریقایی این کمپ دست به اعتراض زدند و خواستار پایان قرنطینه شدند اما این اعتراضات بینتیجه بوده است.بیش از ۳۱هزار متقاضی پناهندگی در ۵ اردوگاه جزایر دریای اژه اسکان داده شدهاند؛ در حالی که این اردوگاهها در مجموع گنجایش پذیرش ۶ هزار نفر را دارند. حدود ۱۷ هزار نفر از این تعداد در کمپ موریا هستند.
وزارت مهاجرت یونان به تازگی روند رسیدگی بهدرخواستهای پناهندگی را تسریع و بر این اساس اعلام کرده است که در ما مه برای بیش از ۶ هزار نفر از این متقاضیان تعیین تکلیف شده است.
اتحادیه اروپا , پناهجویان , کمپ موریا , مهاجران
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.