آتش خشم ایرلندی‌ها شعله‌ور شد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 41286
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 17 فروردین 1400 - 6:46 |

آتش خشم ایرلندی‌ها شعله‌ور شد

ایرلند شمالی طی روزهای اخیر به یکی از اصلی‌ترین کانون‌های بحران در اروپا تبدیل‌شده است. اتحادگرایان حامی انگلیس  برای سومین شب متوالی دست به تجمع در خیابان‌های ایرلند شمالی زده و با مأموران پلیس درگیر شدند.
آتش خشم ایرلندی‌ها شعله‌ور شد

گروه بین‌الملل
ایرلند شمالی طی روزهای اخیر به یکی از اصلی‌ترین کانون‌های بحران در اروپا تبدیل‌شده است. اتحادگرایان حامی انگلیس  برای سومین شب متوالی دست به تجمع در خیابان‌های ایرلند شمالی زده و با مأموران پلیس درگیر شدند.
به نوشته روزنامه «گاردین»، معترضان می‌گویند توافق خروج انگلیس  از اتحادیه اروپا (برگزیت) به مانعی برای تبادلات تجاری میان ایرلند شمالی و دیگر بخش‌های بریتانیا تبدیل شده است. معترضان ایرلندی در شهرهای «نیوتاون‌اَبی» و «گلاگفرن» در حومه بلفاست برای سومین شب متوالی به خیابان‌ها آمده و به سمت نیروهای پلیس آجر و کوکتل مولوتوف پرتاب کردند.معترضان در آنچه از سوی پلیس «حمله از پیش هماهنگ شده» توصیف شد، دستکم ۳۰ کوکتل مولوتوف به سمت نیروهای پلیس پرتاب کردند. شهرهای «سندی راو»، «دِری» و بلفاست، صحنه آشوب و ناآرامی در اعتراض به تدابیر اعمال‌شده پس از اجرای برگزیت بود. در این درگیری‌ها ۲۷ مأمور پلیس زخمی شدند.
پیش‌تر گروه‌های پارلمانی ایرلند شمالی که حامی اتحاد با بریتانیا هستند، در نامه‌ای به نخست‌وزیر این کشور اعلام کردند که حمایت خود را از توافق صلح ۱۹۹۸ تعلیق می‌کنند.این گروه‌ها، مخالفت «مسالمت‌آمیز و دموکراتیک» با این توافق را درحقیقت جهت اخطار به «بوریس جانسون» نخست‌وزیر بریتانیا و «مایکل مارتین» همتای ایرلندی وی اعلام کرده‌اند.توافق «جمعه خوب» یا «توافق بلفاست» به سه دهه خشونت و درگیری میان ملی‌گرایان کاتولیک حامی استقلال ایرلند و پروتستان‌های حامی بریتانیا خاتمه داده بود.از ژانویه سال گذشته میلادی که بریتانیا و اتحادیه اروپا بر سر اجرای برگزیت به توافق رسیدند، گروه‌های وفادار به بریتانیا در ایرلند شمالی بارها به اخلال در وارد کردن کالا از بریتانیا اعتراض کرده‌اند و این توافق را در تناقض با توافق بلفاست دانسته‌اند.خروج کامل بریتانیا از اتحادیه اروپا، دوازدهم دی  سال گذشته اجرایی شد و انگلیس بازار واحد اتحادیه اروپا را ترک کرد. جدایی سیاسی انگلیس از اتحادیه اروپا در تاریخ ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۱ بهمن۹۸) اتفاق افتاد و ضرب‌الاجل ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ به‌عنوان «دوران گذار» تعیین شد. انگلیس در این دوران ملزم به حفظ معیار‌های اصلی عضویت در این اتحادیه بود.
  هرج‌ومرج پس از برگزیت
اکثر تحلیلگران به‌درستی معتقدند که هرج‌ومرج در انگلیس، معلول انعقاد توافق برگزیت و آثار  آن می‌باشد. وزیر خارجه جمهوری ایرلند، سایمون کوونی می‌گوید که در حال حاضر ایرلند شمالی با مشکلات چالش‌برانگیز در زنجیره تأمین مواد غذایی مواجه شده است.
بر اساس گزارش یورونیوز، به گفته این مقام ایرلندی محموله‌های وارداتی غذایی در پی نهایی شدن برگزیت  از اول ژانویه سال جاری میلادی، بارها درراه مقصد مورد چک و بازبینی قرارمی گیرند و این باعث تأخیر در انتقال و دریافت این محموله‌ها بین انگلستان و ایرلند شمالی شده است.برخی از محموله‌های غذایی برای رسیدن به ایرلند شمالی که جزء سرزمینی بریتانیا محسوب می‌شود باید از جمهوری ایرلند، کشور جنوب ایرلند شمالی و بخشی از اتحادیه اروپا، عبور کند.
بریتانیا با خروج از اتحادیه اروپا با چالش‌های تازه‌ای در مرز با ایرلند مواجه شده است. مرز ایرلند و ایرلند شمالی یکی از دلایل اصلی تنش‌ها و طولانی شدن مذاکرات بین مقامات دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا در جریان گفت‌وگوهای برگزیت  بود.سایمون کوونی می‌گوید: «قفسه‌های سوپرمارکت‌ها  در ایرلند شمالی تا پیش از کریسمس پرجنس بود و حالا زنجیره تأمین مواد غذایی با مشکل روبه‌رو شده است و این قفسه‌ها خالی شده‌اند، بی‌تردید دلیل آن برگزیت است.»
گاردین

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای آتش خشم ایرلندی‌ها شعله‌ور شد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.