آب، برق و واکسن روی میز بهارستانی‌ها - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 47434
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 28 تیر 1400 - 6:51 |
«رسالت» از اقدامات مجلس برای حل مشکلات کشور گزارش می‌دهد

آب، برق و واکسن روی میز بهارستانی‌ها

بهارستان این روزها در تکاپو برای باز کردن گره‌های ریزودرشت زندگی مردم است که ریشه غالب آن‌ها را در بی‌تدبیری مزمن دولت مستقر باید جست. شاید اگر دولت به جای «به انتظار بیگانه نشستن» دست روی زانوی خودی می‌گذاشت و عطای «عصای لرزان دیگری» را به لقایش می‌بخشید، شاهد کور شدن گره‌ها نبودیم.
آب، برق و واکسن روی میز بهارستانی‌ها

گروه سیاسی
بهارستان این روزها در تکاپو برای باز کردن گره‌های ریزودرشت زندگی مردم است که ریشه غالب آن‌ها را در بی‌تدبیری مزمن دولت مستقر باید جست. شاید اگر دولت به جای «به انتظار بیگانه نشستن» دست روی زانوی خودی می‌گذاشت و عطای «عصای لرزان دیگری» را به لقایش می‌بخشید، شاهد کور شدن گره‌ها نبودیم. اما مهم این است باید این گره‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن باز شود تا مردم طعم خوش «تحول» و رایحه مطبوع خدمت را لمس و استشمام کنند.
وکلای ملت که از خرداد ۹۹ زمام امور خانه ملت را به دست گرفتند در تلاش برای به ریل بازگرداندن دولت و سپس کمک به رفع مشکلات بودند البته در این مسیر محدودیت‌هایی نیز وجود داشت به‌طوری‌که در تدوین قانون بودجه ۱۴۰۰ آن را دیدیم چه آنکه نمایندگان معتقد بودند حتی اگر بهترین بودجه تدوین شود، اما وقتی دولت اراده یا توان اجرای آن را نداشته باشد شاهد تفاوت چندانی درنتیجه کار نخواهیم بود ازاین‌جهت بودجه را باملاحظه
 توان دولت نگارش کردند.
متأسفانه دولت آن‌گونه که باید به اجرای قوانین متعهد نبود و شوربختانه مجلس وقت نیز چندان نظارت قوی برای اجرای آن‌ها نداشت. طبق بند «ت» ماده ۴۸ قانون برنامه ششم، دولت موظف بود «از طریق وزارت نیرو در طول اجرای برنامه نسبت به افزایش توان تولید برق تا ۲۵ هزار مگاوات از طریق سرمایه‌گذاری مؤسسات عمومی غیردولتی، تعاونی و خصوصی اعم از داخلی و خارجی و یا منابع داخلی شرکت‌های تابعه یا به‌صورت روش‌های متداول سرمایه‌گذاری ازجمله ساخت، بهره‌برداری و تصرف (BOO) و ساخت، بهره‌برداری و انتقال (BOT) اقدام کند. خرید تضمینی برق بر اساس نرخ تعیین‌شده توسط شورای اقتصاد خواهد بود»، اما الان که در پایان موعد برنامه ششم هستیم هرگز به این مهم جامه عمل پوشانده نشده است و مع‌الأسف مسئولان دولتی به‌جای اینکه بی‌تدبیری و کوتاهی خود را بپذیرند در حال بهانه‌تراشی و مقصرسازی دیگران هستند.
 چاره‌اندیشی برای برق
بااین‌حال، مجلس شورای اسلامی در تلاش است حتی با حمایت از دولت فعلی که روز‌های پایانی مدیریت خود را طی می‌کند، زمینه رفع مشکلات و حداقل کاهش آن‌ها را فراهم گرداند. در همین راستا محمدباقر قالیباف در نشست علنی روز یک‌شنبه مجلس شورای اسلامی، در نطق پیش از دستور، بخشی از اقدامات مجلس برای پیگیری و رفع مشکلات مردم را تشرح کرد و گفت: قطعی‌های مکرر و بدون برنامه برق در هفته‌های گذشته علاوه بر آنکه جریان زندگی مردم را دچار اختلال جدی کرد، باعث شد بسیاری از کسب‌وکارها نیز در تمام سطوح با مشکلات جدی و بعضا ضرر و زیان‌های هنگفت مواجه شوند. مجلس شورای اسلامی با محوریت کمیسیون انرژی موضوع خاموشی‌ها را پیگیری کرد و به‌واسطه برخی اقدامات فوری و البته اهتمام مسئولان اجرایی در این زمینه مشکل خاموشی‌ها تا حدی در کوتاه‌مدت کاهش داشته است. ضمن تشکر از اقدامات اثربخش اعضای محترم کمیسیون انرژی و همچنین تلاش‌های اعضای محترم کمیسیون‌های امنیت ملی و صنایع و معادن تأکید می‌کنم که نظارت بر استمرار این فعالیت‌ها تا آخرین روز فعالیت دولت مستقر ضروری و خواسته بحق مردم است. هرچند بحران برق با برخی اقدامات فوری در کوتاه‌مدت مدیریت شده است، ولی این راضی شدن به تسکین مقطعی خلاف دوراندیشی است و باید به‌طور ویژه برای حل ریشه‌ای مشکل کمبود عرضه برق به‌خصوص بحث رانت‌خواری و دلالی انرژی تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود.
 مدیریت کرونا
قالیباف در بخش دیگری از نطق خود تأکید کرد: موضوع دیگر بحث مدیریت کرونا و به‌خصوص برنامه‌ریزی دقیق و شفاف برای واکسیناسیون گروه‌های سنی و شغلی مختلف است.در هفته‌های اخیر شیوع پیک پنجم کرونا به‌خصوص در جنوب و جنوب شرق کشور علاوه بر زحمات مضاعفی که بر دوش کادر درمان گذاشت، سختی‌های فراوانی برای مردم به وجود آورد؛ رواج سویه‌های جدید این ویروس و افزایش قدرت انتقال و تشدید عوارض آن، لزوم تسریع در واکسیناسیون را بیش از گذشته مطرح ساخته است. اعضای محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اقدامات مهمی برای ایفای وظیفه نظارتی مجلس در مدیریت موج جدید شیوع کرونا و همچنین پیگیری روند تولید، توزیع و تزریق واکسن‌های داخلی به عمل آورده‌اند و پیش‌ازاین نیز با محوریت کمیسیون بهداشت و اهتمام مسئولان اجرایی اقدامات مؤثری برای بازگرداندن نظم و آرامش به مراکز تزریق واکسن انجام شده است تا از کرامت مردم عزیز ایران حفاظت و حراست شود. خوشبختانه در روز‌های اخیر شاهد بهبود وضعیت واکسیناسیون به‌خصوص افزایش نظم مراکز تزریق واکسن بوده‌ایم و امیدواریم این وضعیت تداوم و بهبود یابد و در این خصوص لازم به ذکر است که مسئولان اجرایی در هر سطحی باید به‌طور شفاف درباره روند واردات تولید و تزریق واکسن آمار و اطلاعات دقیق به مردم ارائه کنند و از بیان هرگونه اخبار و آمار غیرقطعی و یا اطلاعاتی برآمده از حدس‌های غیردقیق بپرهیزند تا مردم به‌اشتباه نیفتند.
 دغدغه آب خوزستان
رئیس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله مهم آب مخصوصا در خوزستان اشاره کرد و گفت: بحران کمبود آب خوزستان و گلایه‌ها و شکایت‌های بحق مردم شریف آن استان، موضوع مهم دیگری بود که برای رسیدگی به آن رئیس محترم کمیسیون انرژی مأموریت یافتند با نظارت میدانی از نزدیک ابعاد مسئله را بررسی کرده و موضوع را پیگیری کنند. با همت نمایندگان محترم استان خوزستان و اعضای محترم کمیسیون انرژی؛ موضوعاتی مثل افزایش ظرفیت خروجی سد کرخه و دز، تأمین آب پایین دست در دشت آزادگان، مشکلات دامداران و کشاورزان، تأمین مالی فوری فعالیت‌های مرتبط با تأمین آب شرب و آب موردنیاز برای دام و همچنین پرداخت خسارت‌های کشاورزان که پیش‌ازاین مورد تصویب قرار گرفته بود به‌عنوان مهم‌ترین اقدامات نظارتی مجلس مورد بررسی و پیگیری قرارگرفته که با همراهی و جدیت مدیران اجرایی کشور و استان منجر به نتایج مؤثری در کمتر شدن مشکلات مردم شد. امیدواریم با ادامه این  اقدامات، مشکل مردم به‌طور کامل رفع شود. همچنین لازم به ذکر است که پیگیری فوری رئیس محترم دستگاه قضا برای حل مشکلات آب در استان خوزستان و رفع دغدغه‌های مردم از اقدامات مثبت و ارزشمند روز‌های اخیر بود که نقش قابل‌توجهی در افزایش هماهنگی‌ها و بسیج ظرفیت‌های هر سه قوه برای حل مشکلات مردم داشت.
 آغاز تدوین برنامه هفتم
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین به آغاز تدوین برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: فعالیت مهم دیگری که در روز‌های اخیر در مجلس بی‌وقفه و به‌طور منظم در حال پیگیری است، موضوع حساس و تأثیرگذار  تدوین برنامه هفتم توسعه است که با حضور نمایندگان محترم، اساتید محترم دانشگاه و جمع کثیری از متخصصان و مسئولان در حال برگزاری است. هدف مجلس یازدهم آن است که برنامه هفتم توسعه، برنامه‌ای دقیق، عملیاتی  و قابل ارزیابی باشد و با تلاش‌های صورت گرفته ان‌شاء الله برنامه هفتم، برنامه‌ای متفاوت از برنامه‌های قبلی خواهد بود و نقش مؤثری در هدایت مجموعه دستگاه‌های نظارتی، سیاست‌گذار و اجرایی برای توسعه همه‌جانبه و پایدار ایران عزیز خواهد داشت.
 بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اقدامات مهم دیگری همچون بررسی لایحه مهم و ضروری رتبه‌بندی معلمان، پیگیری روند توزیع نهاده‌های دامی دپو شده، نظارت میدانی از استان‌ها، بررسی موانع و ایرادات قانون حمایت از معلولان، بررسی وضعیت اجرای سامانه املاک و اسکان و سایر اقدامات و فعالیت‌های انجام‌شده توسط نمایندگان محترم در دو هفته اخیر بوده است.
وی یادآور شد: در پایان ضروری می‌دانم بر موضوع مهم لزوم پیگیری وظایف دولت مستقر تا آخرین روز استقرار تأکید کنم و انتظار می‌رود دولت محترم و مسئولان اجرایی در تمامی سطوح وظایف خود را تا روز آخر با حداکثر توان و اهتمام به انجام رسانند و با تمام ظرفیت‌های خود مقدمات انتقال مسئولیت به دولت جدید را با مسئولیت‌پذیری کامل بر عهده بگیرند.

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای آب، برق و واکسن روی میز بهارستانی‌ها بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.