ضرورت مدیریت منابع ارزی همزمان با رجیستری آیفون
به تازگی سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اینکه رجیستری گوشی آیفون به چه شکل انجام شده و چطور پس از ۲ سال که از ممنوعیت ورود این گوشی میگذشت به نتیجه رسید، افزود: رجیستری گوشی آیفون بحثی نبود که یکشبه اتفاق بیفتد و حاصل رایزنیهای بیشمار با دوستان و همکاران ما بود. در جلسات کارشناسی دغدغههایی مطرح میشد و تلاش ما بر این بود که بتوانیم به این دغدغهها پاسخ منطقی و کارشناسی بدهیم. وی گفت: در مقوله رجیستری گوشیهای آیفون ما تنها درباره یک گوشی بحث نمیکردیم، نکته مورد تأکید ما اثری است که بستر سیستمعامل ios بر روی اقتصاد دیجیتال دارد.
به نقل از ایرنا؛هاشمی ادامهداد: ویژگیهای خاص این سیستمعامل سبب میشود بسیاری از کسبوکارها و متخصصان بر روی آن کار کنند و از زمانی که رجیستری این گوشی متوقف شد، ما گزارشهایی دریافت کردیم که نشان میداد بچههای کشور به صورت تقریبی در حال از دستدادن بازار خود در این بستر هستند. وزیر ارتباطات در ادامه با ذکر خاطرهای از سفرهای استانی، تصریحکرد: در یکی از سفرهای استانی، خلبان از من دعوت کرد تا به کابین بروم. تشکر کردم و گفتم پیشتر بازدید کردهام، اما اصرار کردند که منظور آنها بازدید نیست و قصد دارند موضوعی را با من در میان بگذارند. درخواستشان پیداکردن راهکاری برای رفع مشکل ios بود، چرا که طبق گفته آنها بسیاری از زیرساختهای ناوبری بر بستر این سیستمعامل است و باوجود محدودیتهایی که به واسطه تحریم وجود دارد، عدم رجیستری آیفون نیز مشکلات جدیدی را رقم زده است. وی تصریح کرد: پس از جلسات متعددی که برگزار شد، در لایه کارشناسی همگرایی خوبی بین اعضا به وجود آمد. برای این اتفاق انرژی خاصی گذاشته شد و در نهایت به تصویب رسید که از این بابت بسیار خوشحال هستیم. کارشناسان و آگاهان این حوزه براین باورند که رفع ممنوعیت واردات آیفون میتواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد، اما باید با سیاستهای مناسب برای مدیریت منابع ارزی و حمایت از تولید داخلی همراه شود. درحقیقت رفع ممنوعیت واردات آیفون میتواند اثرات متعددی در حوزههای اقتصادی، فناوری و اجتماعی داشته باشد.
در حوزه اقتصادی با ورود رسمی آیفون به کشور و حذف واسطهها، قیمت این محصول در بازار کاهش مییابد. همچنین واردات قانونی آیفون به دولت اجازه میدهد از تعرفههای گمرکی درآمدزایی کند. از طرفی دیگر دسترسی آسانتر به آیفون ممکن است رقابت را میان برندهای مختلف گوشیهای هوشمند تشدید کند. کارکرد دیگر رفع ممنوعیت واردات آیفون، نوآوری و توسعه فناوری است. ورود آیفونهای جدید میتواند کاربران را به آخرین فناوریهای روز دنیا دسترسی دهد و این میتواند اثرگذاری بسیاری در تحقق مهم رونق اقتصاد دیجیتال بدارد. همچنین ارائه ضمانتنامه رسمی و خدمات پس از فروش، اعتماد کاربران به خرید گوشیهای آیفون را افزایش میدهد. از دیگر مزایای رفع ممنوعیت کاهش قاچاق میباشد؛ با امکان واردات رسمی، قاچاق آیفون به شدت کاهش مییابد چراکه در زمان ممنوعیت ورود این محصول، تعداد آیفونهای وارداتی غیرمجاز شدت بسیاری پیدا کرده بود. در بررسی بیشتر این موضوع و پیرامون اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر لزوم توسعه اقتصاد دیجیتال از بستر رفع ممنوعیتها به گفتوگو با سعید اشتیاقی، نایبرئیس اتحادیه لوازم صوتیوتصویری پرداختیم که در ادامه میخوانید.
سعید اشتیاقی، نایبرئیس اتحادیه لوازم صوتیوتصویری:
استمرار ممنوعیت واردات آیفون موفقیت طرح رجیستری را خدشهدار میکرد
وی افزود: از ابتدا در خصوص واردات آیفون به کشور یک نظر کلی داشتیم و آن این بود که با صرفه جویی ارزی در کشور موافق هستیم اما روند ممنوعیت در واردات آیفون سبب تحقق صرفهجویی ارزی در کشور نخواهد شد.
اشتیاقی با بیان اینکه رفع ممنوعیت واردات آیفون مطالبه صنفیمان بود، تصریح کرد: مطالبه صنفیمان این بود که واردات آیفون آزاد شود چراکه ممنوعیت این روند موجب آسیبهای متعدد شده بود. به عنوان نمونه واردات غیر رسمی این تلفن همراه در حال اوجگیری بود و طرح موفقی همچون طرح رجستری را زیر سوال برده بود. از طرفی دیگر جمعیت بسیاری از مردم در حال استفاده از آیفون بودند و راهکارهای دور زدن طرح رجیستری نیز فراگیر شده بود.
او با اشاره به اثرات واردات آیفون و ارزآوری برای کشور متذکر شد: به طور حتم واردات آیفون برای دولت درآمد خواهد داشت و از ابتدا مطالبهمان این بود که واردات آیفون به کشور آزاد شود و این درآمدزایی برای دولت نیز رقم بخورد. وی با تاکید بر اثرات واردات قانونی آیفون در رونق اقتصاد دیجیتال در پایان این گفتوگو یادآور شد: اثرات رفع ممنوعیت واردات آیفون و توسعه اقتصاد دیجیتال از جمله مباحث مهمی است که کمتر به آن توجه میگردد. به طور حتم در عصر دیجیتال قرار گرفتهایم و گوشیهای همراه آیفون نیز مصداقی از تکنولوژی روز است. بنابراین اگر مانع از ورود تکنولوژی شویم، به اقتصاد دیجیتال خود آسیب خواهیم زد و با ورود آن اقتصاد دیجیتال را توسعه خواهیم بخشید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.