دانشگاه سه گوش اهواز - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 61112
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰ |

دانشگاه سه گوش اهواز

اهواز شهری پر از جاذبه‌های دیدنی است. شاید این جاذبه‌های این شهر به اندازه جاذبه‌های شهرهایی مانند اصفهان و شیراز آوازه زیادی نداشته باشند اما چیزی از آن‌ها نیز کمتر ندارند، در هر محله و منطقه این شهر می‌ توان آثاری از تاریخ را پیدا کرد.
دانشگاه سه گوش اهواز

دانشگاه سه گوش اهواز

اهواز شهری پر از جاذبه‌های دیدنی است. شاید این جاذبه‌های این شهر به اندازه جاذبه‌های شهرهایی مانند اصفهان و شیراز آوازه زیادی نداشته باشند اما چیزی از آن‌ها نیز کمتر ندارند، در هر محله و منطقه این شهر می‌ توان آثاری از تاریخ را پیدا کرد. یکی از جاذبه‌های علمی این شهر دانشکده‌ای است که چنان زیبا طراحی شده که دست کمی از یک جاذبه گردشگری ندارد، ساختمان دانشگاه سه گوش اهواز یکی از زیباترین ساختمان‌هایی است که در فضای علمی ایران مورد استفاده قرار گرفته است. در این مقاله آس چارتر قصد دارد تا این دانشگاه سه گوش در شهراهواز را به شما معرفی کند، باماهمراه باشید. برای سفر به اهواز کافی است تا بلیط چارتر خود را از سایت آس چارترتهیه کنید و سپس سفرکنید.

معرفی دانشگاه سه گوش اهواز

درسال ۱۳۰۹ هجری شمسی در پی تصمیم رضاخان برای تاسیس بانک‌های جدید از یک مدرسه معماری در آلمان به نام باهاوس درخواست شد تا روی معماری بومی خوزستان مطالعه و درنهایت طرح معماری‌ بنای دانشکده سه گوش فعلی را پیشنهاد کند. پس از انجام مطالعات گروه معماران آلمانی بر روی معماری آجری دزفول و شوشتر درنهایت طرح ساختمان دانشکده سه‌گوش را که در آن زمان متعلق به بانک ملی بود به همراه طرح ساختمان راه‌آهن و ساختمان‌های مسکونی بانک ملی تهیه شد و به تصویب رسید. طراحی این ساختمان در اصل آلمانی هست، از کاشی ‌کاری‌های طراحی اسلامی و طاق‌های بلند در آن بهره‌ گرفته ‌شده و سبک کاشی ‌کاری و آجرکاری آن و کارهای تزییناتی که با آجر انجام‌ گرفته در حال حاضر منسوخ‌ شده و این بنا نمادی از هنرهای از بین رفته و نگینی در دل بناهای شهر اهواز است. آس چارتر این امکان را به شما می دهد تا با کمتر از سه دقیقه بلیط هواپیما مشهد اهواز را از سایت تهیه نمایید.

C:\Users\FrsCo\Desktop\bazar_mascat.jpg7.jpg

تاریخچه دانشگاه سه گوش اهواز

این دانشگاه از روز اول محلی برای تحصیل نبوده است و حتی قرار نبوده که دانشگاه باشد. در زمان پهلوی اول، این بنا به پیشنهاد شاه تاسیس شد تا ساختمان اصلی بانک مرکزی در شهر اهواز باشد. چند سال بعد، دست تاریخ، سرنوشت این بنا را عوض کرد. وقتی که نیروهای متفقین در زمان پهلوی به ایران آمدند و اهواز را اشغال کردند، این بنا تبدیل به پایگاه اقامت این نیروها شد. پس از خروج این نیروها از ایران، دولت وقت تصمیم گرفت که این بنای زیبای تاریخی را تبدیل به استانداری خوزستان کند. این مسئله نیز زیاد طول نکشید و چند سال بعد، به دلایل مختلفی تصمیم گرفته شد که ساختمان استانداری به جای دیگری منتقل شود و این مکان تبدیل به ستاد فرمانداری در خوزستان شد. کمی بعدتر، باز هم این بنا دست به دست شد و این بار تبدیل به اداره کل دارایی استان خوزستان شد. در نهایت بانک مرکزی که هنوز مالکیت این ساختمان را داشت، تصمیم به فروش آن به نهادهای علمی کرد و دانشگاه جندی شاپور با خریداری این مرکز، آن را تبدیل به دانشکده پزشکی کرد. دانشگاه جندی شاپور نیز این سنت تغییر کاربری دانشگاه سه گوش را تکرار کرد و بارها نهادهای مختلفی را مانند مرکز سمعی بصری و یا ساختمان مرکزی را در آن دایر کرد. دوران کوتاهی نیز این مرکز، دانشگاه تربیت دبیر بود. پس از انقلاب، این مرکز به دانشگاه چمران اهواز واگذاری شد. مسئولان دانشگاه چمران تصمیم گرفتند این بنای تاریخی را تبدیل به دانشکده ادبیات و علوم انسانی کنند. بسیاری از افراد علاقمند به ادبیات فارسی، انگلیسی، فرانسوی، عربی، فلسفه و منطق، جامعه شناسی و سایر رشته‌های علوم انسانی در این مرکز مشغول به تحصیل بودند، در کنار تحصیل، تاریخ زنده‌ی این دانشکده را از نزدیک لمس کرده‌ اند.

افتتاح دانشگاه سه گوش اهواز

ساختمان سه ‌گوش در سال ۱۳۰۹ به‌عنوان مقر بانک ملی مرکزی اهواز افتتاح شد، در سال ۱۳۱۱ مقر اداره حکومتی ولایت (استانداری) بود و در سال ۱۳۲۱ به مقر ارتش متفقین در خوزستان (در زمان اشغال اهواز در جنگ جهانی دوم) تبدیل شد. این ساختمان در سال ۱۳۳۰ مقر سازمان آمریکایی اصل چهار (Point four) ترومن، ستاد استانداری خوزستان، ستاد فرمانداری اهواز و اداره کل دارایی خوزستان بود.

ساختمان سه ‌گوش در سال ۱۳۳۶ به مبلغ ۲ میلیون و دویست هزار تومان از بانک ملی ایران خریداری و به دانشکده پزشکی دانشگاه جندی‌شاپور تبدیل شد. سه‌ گوش از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۰ دانش‌ سرای عالی تربیت دبیر، مرکز علوم پایه دانشگاه جندی‌شاپور، مرکز علمی و سمعی بصری دانشگاه جندی ‌شاپور، دانشکده علوم و سازمان مرکزی این دانشگاه بود. کاربری این ساختمان در سال ۱۳۵۰ به دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه جندی‌شاپور تبدیل و در سال ۱۳۸۹ تخلیه و به دانشکده ادبیات و علوم انسانی واقع در دانشگاه شهید چمران منتقل شد.

C:\Users\FrsCo\Desktop\bazar_mascat.jpg6.jpg

مرمت دانشگاه سه گوش اهواز

طی تفاهم‌ نامه همکاری عمرانی و فرهنگی با موضوع «مرمت و بهره‌برداری از ساختمان سه‌گوش دانشگاه شهید چمران اهواز» میان این دانشگاه، اداره میراث فرهنگی و گردشگری و استانداری خوزستان، قرار است این بنا مرمت و بازسازی شود؛ پس‌ازآن، به‌عنوان بانک اطلاعاتی فرهنگی و پژوهشی استان، موزه علم و فناوری و خوزستان شناسی مورد بهره‌برداری قرار گیرد. ازجمله تعهدات سازمان میراث فرهنگی در این تفاهم‌نامه همکاری، طراحی و تجهیز و در اختیار قرار دادن اسناد و اشیا برای راه‌اندازی موزه علم و فناوری استان، تهیه و گزارش پیشرفت کار و ارائه به دانشگاه و معاونت برنامه ‌ریزی استانداری، تهیه طرح مرمت و بازسازی ساختمان با هماهنگی دانشگاه است. با تهیه بلیط چارتر تهران اهواز از سایت آس چارتر از مزایا و تخفیفات ویژه ای برخوردارشوید.

معماری دانشگاه سه گوش اهواز

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این دانشکده معماری آن است. بدون شک اگر این بنا توسط معمار بزرگی چون آندره گدار ساخته نمی ‌شد، نه در گذر حوادث مختلف زنده می‌ماند و نه معماری آن توجه هر رهگذری را به جلب می ‌کرد. این معمار فرانسوی یکی از بزرگترین معماران دوران خود بود که به معماری ایرانی اسلامی علاقه زیادی داشت. به همین دلیل در سفر به ایران چندین بنا را به سفارش شاه وقت در ایران بنا کرد تا عشق و علاقه خود به ایران را به اثبات برساند. از این معمار آثار زیادی در ایران به جا مانده است. بنای حافظیه در شیراز یکی از شاهکارهای معماری است که آندره گدار در ایران ساخته است. یکی دیگر از بناهای این معمار که امروزه هنوز از آن استفاده می‌ شود، موزه ایران باستان در شهر تهران است. این معمار خدمات بسیار زیادی برای ایران انجام داد که مهم ‌ترین آن ‌ها تاسیس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود. زیبایی معماری و ظاهری، تاریخ غنی و همچنین تاثیر آن بر تولید علم و وجود مراکزی مانند موزه علم و فناوری باعث شده است که این مکان، چیزی بیشتر از یک دانشگاه معمولی باشد.

C:\Users\FrsCo\Desktop\bazar_mascat.jpg9.jpg

موزه علم و فناوری

دانشگاه سه گوش اهواز امروزه یک مرکز علمی نیست. در داخل این دانشگاه، موزه‌ ای موسوم به موزه علم و فناوری تاسیس شده است که علاقمندان و گردشگران می‌توانند به بازدید از آن بپردازند. این مرکز با کمک‌هایی که مراکزی مثل میراث فرهنگی به آن کرده‌اند، قرار است که یکی از بهترین موزه‌های استان خوزستان باشد و علاوه بر موزه علم و فناوری، بخش‌های دیگری نیز به آن افزوده شود. این ساختمان، بانک اطلاعاتی فرهنگی و پژوهشی استان، موزه علم و فناوری و خوزستان‌ شناسی است و با بازدید از آن می ‌توانید به شناخت کاملی از این استان برسید.

|
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.