ارزیابی قدرت کارآفرینی در متاورس توسط دکتر ماکان آریا پارسا
واقعیت مجازی و ایده های مرتبط با آن طی چند سال اخیر با محبوبیت و استقبال بی نظیری مواجه شده است. امروزه اکثر افراد بخش قابل توجهی از زندگی خود را صرف فعالیت در فضای مجازی می کنند. به همین دلیل کارآفرینی در متاورس نیز برای اکثر عموم جذاب بوده و طرفداران زیادی پیدا کرده است. متاورس با قدرت اظهار دارد که فاصله میان دنیای واقعی و مجازی را از بین خواهد برد و قطعا مرزهای جدیدی از کارآفرینی را به رخ خواهد کشید.
دکتر ماکان آریا پارسا نیز سعی دارد با بررسی آینده پژوهی در عصر متاورس و الگوی کارآفرینی در این فضا، جایگاه آن را در آینده شغلی شما مشخص نماید. در ادامه به بررسی قدرت کارآفرینی در متاورس و ایده های کارآفرینی در این فضا خواهیم پرداخت.
جایگاه کارآفرینی در متاورس از نظر دکتر ماکان آریا پارسا
به عقیده دکتر آریا پارسا کارآفرینی در متاورس به ایجاد کسب و کار در فضای واقعیت مجازی به خصوص در محیط متاورس می پردازد. این فضا به کاربران کمک می کند تا بتوانند در جهان دیجیتال با یکدیگر تعامل نمایند. ایجاد کسب و کار در این فضا به معنای راه اندازی رستوران، کنسرت، فروشگاه و … به صورت مجازی است.
اگر بخواهیم متاورس را به صورت اختصاصی تعریف کنیم باید بگوییم که این فضا با نوآوری های شگفت انگیزش در دنیای مجازی تمام کاربران را به وجد آورده است. متاورس واقعیت مجازی را می سازد و دقت بالای آن موجب می شود تا کاربران به راحتی جذب آن شوند. طی سال های اخیر کارآفرینان به گونه ای مجذوب این فضا شده اند که حتی حاضر نیستند لحظه ای از آن غافل شوند.
شاید برای شما این سوال ایجاد شود که چرا امروزه کارآفرینی در متاورس به سرعت افزایش می یابد؟ با شناخت فضای متاورس کارآفرینان نسبت به این فضا شناخت بیشتری پیدا می کنند و راحت تر می توانند کسب و کارشان را مدیریت نمایند. این موضوع موجب شده تا متاورس به فضایی بسیار ارزشمند برای تعاملات اجتماعی و تجاری تبدیل شود. به طور کلی با ایجاد روزافزون فروشگاه ها و دیگر کسب و کارهای مجازی، کاربران فضای لازم برای رشد متاورس را فراهم کرده اند.
نگاهی به آینده پژوهی در عصر متاورس
در نظر گرفتن کارآفرینی در متاورس با توجه به شرایط کشور در آینده و ارزیابی آن با رویکرد آینده پژوهی در عصر متاورس می تواند برای برنامه ریزان بسیار حائز اهمیت باشد. به همین دلیل دکتر ماکان آریا پارسا کارآفرین خلاق و ایده پرداز تمرکز خود را روی الگوی کارآفرینی در متاورس و ارزیابی آن در شرکت های دانش بنیان گذاشت. نتیجه تحقیقات او نشان داد که استقرار الگوی کارآفرینی با رویکرد آینده پژوهی در عصر متاورس در شرکت های دانش بنیان شرایط مثبت و مناسبی ایجاد می کند.
به طور کلی تحقیقات دکتر ماکان آریا پارسا با پیچیدگی های فراوانی همراه بود و در نهایت ایشان به نتیجه رسیدند که استفاده از این رویکرد می تواند تاثیر مستقیم و معناداری در عملکرد شرکت های دانش بنیان داشته باشد. پیامدهای این رویکرد و استقرار آن در شرکت های دانش بنیان داشتن فکر استراتژیک، بهبود فرآیند کاری، اقدامات آینده نگر و استفاده درست از آموزش برای مدیریت دانش می باشند. از طرفی رونق و شکوفایی اقتصادی به همراه توسعه هدفمند جامعه از دیگر پیامدهای استقرار کارآفرینی در متاورس شناخته می شوند.
الگوی کارآفرینی در متاورس با رویکرد آینده پژوهی در عصر متاورس می تواند به اشتغال زایی نیز کمک کند. برخی از پیشنهادات به منظور کمک به اشتغال زایی و استقرار الگوی کارآفرینی در فضای متاورس به شرح زیر می باشند.
- افزایش فعالیت استارت آپ ها و توجه بیشتر به شرکت های دانش بنیان به منظور توسعه کسب و کار آن ها در زمینه فناوری اطلاعات در فضای واقعیت مجازی
- نوآوری و خلاقیت در تبلیغات این شرکت ها به منظور جذب بیشتر افراد با کمک جذابیت های واقعیت مجازی در محیط متاورس
- انعطاف پذیری در قوانین مرتبط با بازار کار شرکت های دانش بنیان در زمینه فناوری اطلاعات افزایش میزان کیفی و کمی تحقیقات علمی در رابطه با نیازسنجی، عمومی سازی و استاندارد سازی تکنولوژی های مرتبط با فضای متاورس
- در نظر گرفتن آموزش هایی برای توسعه فناوری با توجه به نیازهای جامعه و برنامه ریزی استراتژیک و متمرکز بر آن ها
- شناخت و بهره مندی از فرصت ها، بودجه بندی سرمایه، مدیریت دانش و همچنین بالا بردن ظرفیت جذب نیروی متخصص برای ارتقای سازمان در خط مشی گذاری
- ایجاد یک بستر مناسب جهت کارآفرینی در متاورس و دسترسی راحت به تمامی شبکه های فناوری اطلاعات
- جذب نمودن نیروهای متخصص، خلاق، باتجربه و نوآور با استفاده از مشاوره تکنیکی در زمینه کسب و کارهای کارآفرینان
فرصت های شگفت انگیز کارآفرینی در متاورس
همانطور که گفته شد کارآفرینی در متاورس محدود به کسب و کار خاصی نیست و افراد به راحتی می توانند در کسب و کار خودشان از آن استفاده نمایند. از جمله فرصت های کارآفرینی پیشنهاد شده توسط دکتر آریا پارسا که امروزه نیز کارآفرینان زیادی از آن ها استفاده می نمایند، می توان به موارد زیر اشاره داشت.
- دورکاری:
یکی از فرصت های کارآفرینی در متاورس توسعه دورکاری در مشاغل مختلف است. این فرصت به شما امکان می دهد تا بدون نیاز به اجاره دفتر یا مغازه به راحتی بتوانید کسب و کارتان را پیش ببرید. از طرفی می توانید کارمندان خود را نیز به همین شکل انتخاب نمایید و محیط کار مجازی میان خود و کارمندانتان ایجاد کنید.
- آموزش دیجیتال:
از دیگر فرصت های کارآفرینی در متاورس ایجاد کلاس های آموزشی و یا شرکت در این کلاس ها می باشد. شما به راحتی می توانید در این فضای مجازی کلاس های تخصصی و آموزشی راه اندازی نمایید و از این طریق درآمد کسب کنید. همچنین می توانید برای ارتقا کار خود در کلاس های تخصصی شرکت کنید و دانش خود را افزایش دهید.
- توریسم:
صنعت گردشگری و توریسم نیز می تواند از فضای متاورس بهترین استفاده را ببرد و جذابیت های کسب و کار خود را افزایش دهد. این ایده بیشتر در زمان کرونا خود را به نمایش گذاشت و مورد توجه شرکت های گردشگری قرار گرفت.
- گیم:
از محبوب ترین فرصت های کارآفرینی در متاورس ساخت و اجرای بازی های کامپیوتری است. این بازی ها امروزه مورد استقبال افراد بسیار زیادی در سنین مختلف قرار گرفته اند. به همین دلیل می توان گفت که امروزه صنعت گیم توانسته از فضای متاورس بیشتری بهره را ببرد.
عملکرد کارآفرینی در متاورس به چه صورت است؟
دلایل محبوبیت الگوی کارآفرینی در متاورس
کارآفرینی در متاورس مزیت های متفاوتی دارد که موجب برتری آن نسبت به کسب و کارهای سنتی شده است. اگر بخواهیم مزایا و دلایل محبوبیت الگوی کارآفرینی در عصر متاورس را نسبت به تجارت سنتی بیان کنیم، باید به موارد زیر اشاره نماییم.
- کارآفرینان در عصر متاورس هیچ گونه محدودیت جغرافیایی ندارند و به راحتی می توانند مخاطبان خود را از سراسر جهان جذب نمایند. در صورتی که در کسب و کارهای سنتی این امکان وجود ندارد و افراد تنها می توانند به مخاطبان خود در محدوده جغرافیایی مشخصی دسترسی پیدا کنند.
- از طرفی کارآفرینی در متاورس بسیار مقرون به صرفه تر از کسب و کارهای سنتی است. زیرا برای تبلیغ کسب و کار و ارائه محصول نیازی به تهیه ویترین فیزیکی ندارند و می توانند تمام تمرکز خود را روی ارائه محصولات و یا خدمات خود بگذارند.
- از دیگر دلایل محبوبیت کارآفرینی در متاورس می توان به توانایی بالای فرد برای دستیابی به تجربیات منحصر به فرد اشاره داشت. کارآفرینان در فضای واقعیت مجازی به راحتی می توانند محیط های بسیار جذاب و تعاملی برای مشتریان خود ایجاد نمایند. به همین دلیل مشتریان بیشتری جذب کسب و کار آن ها خواهد شد و همچنین محبوبیت بیشتری نسبت به کسب و کارهای سنتی پیدا خواهند کرد.
- از طرفی دکتر آریا پارسا معتقد است که رویکرد آینده پژوهی در عصر متاورس نشان داده که کارآفرینی مجازی به زودی جایگاه بالاتری در دنیای مجازی می رسد. از طرفی این فضا می تواند به توسعه فناوری نوین در کارآفرینی مجازی کمک کند و فضایی تعاملی تر برای کاربران ایجاد نماید.
نتیجه گیری
به طور کلی فناوری متاورس از توانایی های فوق العاده ای برخوردار است که می تواند به ارتقای کسب و کارهای مختلف کمک کند. بهره مندی از جذابیت های محیط واقعیت مجازی می تواند منجر به ایجاد تجربه های خاص و منحصر به فرد برای مخاطبان شود. از طرفی نظر دکتر آریا پارسا این است که کارآفرینی در متاورس در مدت زمان کوتاهی رشد می کند و فضای بیشتری را برای تعاملات مخاطبان ایجاد خواهد کرد.
از طرفی کارآفرینی در متاورس از مزایای فوق العاده ای برخوردار می باشد و این مزایا موجب توانمندی شگفت انگیز آن در دنیای تجارت شده اند. عدم وجود محدودیت جغرافیایی برای جذب مخاطب و هزینه اقتصادی کارآفرینی در این فضا از مهم ترین مزایای متاورس می باشند. به احتمال بسیار زیاد در دهه های اخیر متاورس می تواند بازار تریلیون دلاری را به خود اختصاص دهد. زیرا چارچوب تعریف شده برای فضای متاورس در توانمندسازی عرضه و تقاضا، فناوری های اجتماعی، نیروهای انسانی و … نقش بسیار موثری دارد. از طرفی حتی اگر شما در کسب و کارتان حرفه ای نباشید و یک فرد مبتدی در دنیای تجارت باشید، به راحتی می توانید از این فضا برای رونق کسب و کارتان استفاده نمایید.
عصر متاورس
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.