قیمت خودرو با قدرت خرید نمیخواند
ما تشديد رکود در بازار خودرو را در ۶ ماهه دوم سال خواهيم داشت و از سال گذشته نيز اين رکود را پيشبيني ميکرديم و امسال هم در عمل اين اتفاق افتاده است.
فربد زاوه کارشناس خودرو در گفتوگو با «رسالت» درباره علل کاهش قیمت خودرو طي روزهاي اخير و تأثير دستگيري مدير عامل ايرانخودرو بر اين مسئله گفت: جرم آقاي يکه زارع هنوز به طور دقيق اعلام نشده چه برسد به اينکه اثبات شده باشد و پرونده او در مرحله انجام تحقيقات قرار دارد. هنوز مشخص نيست بازداشت او به دليل اخلال در بازار خودرو بوده و يا افزايش قيمت خودرو.
وي ادامه داد: تغييرات قيمت خودرو هيچ ارتباطي با بازداشت مديرعامل و يا بود و نبود آن ندارد و اگر فرد ديگري به جاي او قرار بگيرد در تغيير قيمتها تأثيرگذار نيست. آنچه در قيمت تأثيرگذار است عرضه و تقاضاي خودرو و اميد آتي مردم است. اکنون اميد آتي بر خلاف يک سال گذشته بالا رفته زيرا در يکسال قبل همه دورنماي گنگي داشتند و امکان آيندهنگري وجود نداشت و احتمال بروز جنگ و تحريمهاي آمريکا بر کشور سايه انداخته بود. ضمن اينکه سياستهاي غلط دولت در سازمان برنامه و بودجه، تورم افسارگسيختهاي را باعث شده بود و باعث هجوم سرمايه به بازار ارز، خودرو و مسکن شده بود.
اين کارشناس خودرو اضافه کرد: کاهش نرخ ارز در جامعه ما به طور رواني تعيينکننده قيمتهاست. با توجه به اينکه قيمت ارز تأثير مستقيم در تورم ندارد اما در ايران عامل تورم نرخ ارز قلمداد ميشود درصورتيکه نرخ ارز و تورم به دليل سياستهاي پولي تغيير ميکنند.
زاوه با بيان اينکه کاهش تورم به واسطه پايين آمدن انتظار تورمي است، گفت: از سوي ديگر ايرانخودرو ۲۰ هزار دستگاه در روزهاي اخير تحويل داده است. اين شرکت از ابتداي سال تاکنون ۱۲۸ هزار خودرو تحويل داده که عمده آنها طي دو ماه گذشته بودند. شروع عرضه به بازار باعث تعديل شدن قيمتها شده هرچند کاهش قيمتها قابل مقايسه با افزايش آنها نيست. وي افزود: براي ارزيابي پايداري کاهش قيمت خودرو بايد روند توليد تجاريسازي اتفاق بيفتد که اين مسئله هنوز رخ نداده است و هنوز ايرانخودرو و سايپا خودروي ناقص توليد ميکنند. اگر روند افزايش توليد خودرو هم به همين شکل باقي بماند و اتفاقات ناگوار سياسي هم رخ ندهد و دولت در سياستهاي پولي بازنگري کند تا تورم کنترل شود و تورم ۴۰ درصدي کاهش پيدا کند، ميتوانيم اميدوار باشيم نرخ مسکن و خودرو تثبيت شود و حتي کاهنده باشد.
زاوه با تأکيد بر اينکه بازار خودرو دوباره دچار رکود خواهد شد، گفت: اگر شرکتها قرار نبود خودروهاي معوق خود را تحويل بدهند به احتمال زياد با مشکل فروش خودرو در بازار مواجه ميشديم. در ماههاي آتي بهتدريج شرکتها هم در فروش محصولات جديد خود دچار مشکل ميشوند و اين به دليل عدم تناسب قيمت و قدرت خريد مردم است. با توجه به اينکه قيمتها بسيار بالا رفته و قدرت خريد مردم تناسبي با آن ندارد درنتيجه بازار دچار رکود تورمي ميشوند. اين کارشناس خودرو تصريح کرد: ما تشديد رکود در بازار خودرو را در ۶ماهه دوم سال خواهيم داشت و از سال گذشته اين رکود را پيشبيني ميکرديم و امسال هم در عمل اين اتفاق افتاده است. وي در پايان بزرگترين چالش ۶ماهه دوم در حوزه تورم را کسري بودجه عنوان کرد و گفت: به تازگي آقاي نوبخت اعلام کرده دولت کسري بودجه ندارد در حاليکه در شرايط عادي ما داراي کسري بودجه بوديم چه برسد به اکنون که کشور درآمد خوبي ندارد. اما اگر کسري بودجه زيادي در کشور نداشته باشيم ميتوانيم اميدوار شويم مشکلات خاصي براي کشور ايجاد نشود و اقتصاد را مديريت کنيم
بازار , رکود , قیمت خودرو
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.