خطرات مصرف مواد مخدر و مواد محرک در دوران بارداری
مصرف مواد مخدر و مواد محرک خطرات جبران ناپذیر بسیار زیادی را برای مادر و جنین به وجود خواهند آورد. استفاده از این دسته داروها مخصوصا در دوران بارداری کار بسیار خطرناکی است. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر با خطرات مصرف مواد مخدر و مواد محرک در دوران بارداری آشنا شوید.
آیا سیگار کشیدن برای جنین خطرناک است؟
به صورت کلی مصرف هر نوع ماده مخدر چه در زمان بارداری و چه پیش از بارداری برای مادر و جنین خطرات بسیاری را به همراه دارد. یکی از خطرات مصرف سیگار در این دوران، بروز زایمان زودرس و چسبیدن جفت (وظیفه جفت رساندن مواد مقوی از مادر به فرزند است و از رسیدن مواد مضر به جنین جلوگیری می کند، با مختل شدن این سیستم حفاظتی تمامی مواد مضر موجود در بدن مادر به جنین نیز سرایت خواهد کرد) به رحم است.
عموما نوزادانی که توسط مادران باردار سیگاری متولد می شوند، نسبت به جنینی که از مادر غیر سیگاری متولد شده است، کوچک تر به دنیا می آیند. همچنین این دسته از کودکان بیشتر در خطر ابتلا به بیماری هایی مانند کولیک، چاقی و آسم خواهند بود. لازم به ذکر است که در این نوزادان ریسک مرگ ناشی از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) نیز وجود دارد.
خطرات مصرف مواد مخدر و مواد محرک در دوران بارداری
یکی از خطرناک ترین نوع اعتیاد، اعتیاد به مواد مخدر در دوران بارداری برای مادر و جنین است. مصرف مواد مخدر می تواند عوارض بسیار زیادی همانند تب، لرز، مشکلات تنفسی، افزایش ضربان قلب و سایر موارد را به دنبال داشته باشند، هر یک از این عوارض به نوبه خود برای مادر یا جنین بسیار خطرناک به شمار می روند. عوارض و تاثیرات منفی برخی از مواد مخدر دوران بارداری عبارت اند از:
– عوارض مصرف ماری جوانا در دوران بارداری:
مصرف ماری جوانا سبب می شود تا مواد شیمیایی و مواد مخدر از جفت مادر عبور کرده و به نوزاد انتقال یابد. اکثر مادرانی که در طول دوران بارداری خود از ماری جوانا استفاده می کنند، به سمت مصرف الکل و سیگار نیز تمایل پیدا می کنند، به همین خاطر تشخیص عوارض به خصوص ماری جوانا، در این دوران کمی دشوار است. اما به هرحال نمی توان از این موضوع قافل شد، که مصرف ماری جوانا می تواند سلامت جنین و مادر را تا حد زیادی به خطر بیاندازد.
برخی از عوارض مصرف ماری جوانا برای مادر عبارت است از:
- افزایش ضربان قلب
- مشکلات ریه
- اختلال حافظه
- اضطراب
- افسردگی
- بی خوابی
برخی از عوارض مصرف ماری جوانا برای جنین عبارت است از:
- تولد نوزاد نارس (زایمان زودرس)
- وزن کم هنگام تولد
- مرده زایی
- مشکلات رشدی
- اختلالات رفتاری
- داشتن علائم ترک مواد مخدر
عوارض مصرف هروئین در دوران بارداری:
مصرف هروئین در دوران بارداری می تواند عوارض کشنده ای برای مادر و جنین در پی داشته باشد. از این رو توصیه می شود تا مادر پیش از بارداری، به ترک هروئین تحت نظر پزشک متخصص اقدام کند. برخی از عوارض مصرف هروئین در این دوران عبارت اند از:
- نقص هنگام تولد نوزاد
- تولد زودرس
- وزن کم هنگام تولد
- سندرم محرومیت نوزاد یا NAS
- از دست رفتن جنین
عوارض مصرف کوکائین در دوران بارداری:
مصرف کوکائین در دوران بارداری باعث ایجاد انقباض رحمی می شود، در نهایت در اثر این انقباضات مادر خونریزی کرده و زایمان زودرس اتقاق خواهد افتاد.
برخی از عوارض مصرف کوکائین در دوران بارداری برای مادر عبارت است از:
- – کاهش وزن
- – حمله قلبی
- – سکته قلبی
- – نارسایی تنفسی
- – عفونت در اثر استفاده از سوزن مشترک
- – افزایش فشار خون
زنانی که از اعتیاد یا اختلالات روانی حاصل از مصرف مواد مخدر رنج می برند، باید به پزشک متخصص مراجعه کنند و سپس، برای داشتن یک بارداری موفق و ایمن اقدام کنند. درمان زنان بارداری که مواد مخدر را مصرف می کنند بر اساس نوع ماده مصرفی، دوز مصرف، مدت زمان مصرف و همچنین مرحله بارداری آن ها متفاوت خواهد بود. زنان باردار باید درمان خود را زیر نظر پزشک متخصص و در بهترین مرکز ترک اعتیاد زنان درمان خود را شروع کنند البته همیشه توصیه می شود تا پیش از بارداری اقدامات لازم برای ترک صورت بگیرد تا کمترین آسیب به مادر و جنین برسد.
برخی از عوارض مصرف کوکائین در دوران بارداری برای جنین عبارت است از:
- – کنده شدن جفت
- – وزن کم هنگام تولد
- – کوچک بودن اندازه سر
- – مشکلات رشد
- – اختلالات رفتاری
- – سقط جنین
عوارض مصرف مواد استنشاقی در دوران بارداری
به صورت کلی، به مواد مخدری که استنشاق بو یا بخار آن ها می تواند سبب ایجاد روان گردانی یا توهم زایی شود، مواد مخدر استنشاقی گفته می شود. این دسته از مواد مخدر همانند سایر موارد می توانند خطرات بسیار زیادی را برای جنین و مادر در پی داشته باشند. اکثر افرادی که مواد مخدر استنشاقی را مصرف می کنند، به صورت همزمان مواد مخدر دیگری هم استعمال می کنند، به همین خاطر عوارض آن دوچندان می شود و تشخیص این که کدام عارضه مربوط به صرف مواد مخدر استنشاقی است، سخت خواهد بود.
برخی از عوارض مصرف مواد استنشاقی در دوران بارداری برای مادر عبارت است از:
- – لکنت زبان
- – سرگیجه
- – بیهوشی
- – آسیب سیستم عصبی
- – آسیب کبدی
- – آسیب کلیوی
برخی از عوارض مصرف مواد استنشاقی در دوران بارداری برای جنین عبارت است از:
- – وزن کم هنگام تولد
- – ناهنجاری های اسکلتی
- – تاخیر در رشد مغز
- – افزایش وزن
بهترین زمان ترک اعتیاد مادران باردار چه زمانی است؟
بهترین زمان ترک مواد مخدر از جمله ترک تریاک پیش از بارداری و یا در ماه های اولیه آن است. باید بدانید که ترک اعتیاد در آخرین ماه های بارداری برای جنین و مادر خطرات زیادی را به همراه دارد. همچنین ترک مواد مخدر به صورت خودسرانه در دوران بارداری خطر سقط جنین و یا خطر تولد نوزاد ناقص راه به دنبال دارد.
ترک اعتیاد در حین بارداری کار بسیار خطرناکی است و احتمال آسیب رسیدن به کودک در آن بسیار بالا خواهد بود. اگر مادری در حین بارداری تصمیم به ترک مواد مخدر داشته باشد باید تحت نظر پزشک این کار را انجام دهد تا اقدامات لازم برای کاهش وابستگی تدریجی جنین به مواد مخدر انجام بگیرد.
ترک اعتیاد , ترک اعتیاد در حین بارداری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.