اشتغال زایی برای افراد نیازمند
اشتغال زایی و ایجاد فرصتهای شغلی برای از بین بردن بیکاری و ایجاد یک درآمد ثابت و پویا برای افراد کم بضاعت و محروم جامعه، یکی از دغدغههای بزرگ و چالشهای دشواری است که تمام افراد صاحب نظر، مسئول و توانای جامعه را به خود درگیر کرده و خواهد کرد. روشهای مختلفی برای اشتغال زایی برای افراد نیازمند وجود دارد؛ اما برای ایجاد یک روش پویا و همیشگی، باید ابتدا به ایجاد زیرساختهای مهم و ضروری اندیشید. مؤسسات خیریه یکی از انواع مؤسسات خصوصی هستند که بدون وابستگی به دولت و دریافت بودجه از بودجه کشوری، زیرساختهای لازم برای اشتغال زایی و کمکرسانی به افراد نیازمند و کم بضاعت را فراهم میکند. مؤسسه خیریه نیکان ماموت، یکی از دهها مؤسسهای است که بهصورت جدی، متمرکز و هدفمند بر روی مسائل شغلی و مالی افراد نیازمند تمرکز کرده و درصدد برچیدن معضل بیکاری و ایجاد اشتغالهای پویا و تمام وقت است.
کارآفرینی و اشتغال زایی
دغدغه کارآفرینی و اشتغال تنها به شهر محل زندگی، استان، کشور و حتی منطقه و قاره ما محدود نمیشود. مسئله بیکاری، کمک به نیازمندان، اشتغال زایی، توسعه روستاها، افزایش سطح رفاه اجتماعی و ایجاد یک اقتصاد پویا و همیشگی، دغدغه تمام افراد و مسئولین در تمام کشورهای دنیا است؛ اما برای رسیدن به تمام این اهداف، تنها تلاش و برنامههای حکومت اکتفا نمیکند. اینجا است که مؤسسات خصوصی مختلف از جمله مؤسسات خیریه به کمک هم میآیند تا هرکدام، بهنوعی در تحقق اهداف ذکرشده سهیم باشند.
کمبود امکانات رفاه اجتماعی، کمبود درآمد، سودجویی افراد واسطه و ضعیف بودن زیرساختهای اقتصادی، از عوامل مؤثر بر مشکلات به وجود آمده در روستاها و مناطق محروم است. افرادی که در این مناطق محروم و نسبتاً محروم زندگی میکنند، از اکثر امکانات آموزشی، بهداشتی، رفاهی، شغلی، ارتباطی، حملونقلی، مخابراتی، بیمهای و تأمین اجتماعی، آب آشامیدنی سالم، سوخت، حاملهای انرژی مانند برق، گاز و بنزین و سایر موارد مشابه رفاهی و اجتماعی محروم ماندهاند.
سیل مهاجرتهایی که از مناطق محروم و روستایی به مناطق شهری و حاشیههای کلانشهرها اتفاق میافتد، در اثر تمام این عوامل یادشده است و همین موضوع بهخوبی اثبات میکند که تلاشهای دولتها و اختصاص بودجههای کلان دولتی، بهتنهایی نمیتواند ضامن پیشرفت و توسعه سطح رفاه و زندگی در مناطق روستایی و محروم باشد.
در همین راستا مؤسسات خیریه متعددی برای کمک به فقرا مانند مؤسسه خیریه نیکان ماموت فعالیتهای خود را بر اشتغال زایی و ایجاد فرصتهای شغلی برای افراد نیازمند در مناطق محروم متمرکز میکنند تا با ایجاد فرصتهای شغلی مناسب، امکان بهرهمندی این افراد از امکانات آموزشی، بهداشتی، رفاهی، اجتماعی، بیمهای، درمانی و موارد مشابه دیگر را فراهم کنند.
اهداف اصلی مؤسسات خیریه، رونق دادن کسبوکارهای روستایی مانند دامپروری، کشاورزی، صنایع دستی، صنایع نساجی، قالیبافی، نخ ریسی، ماهیگیری، دامپزشکی و کسبوکارهای مشابه است تا افراد با مشغول شدن به این کسبوکارها، در مناطق روستایی خود از تمام امکانات رفاهی و اجتماعی یادشده بهرهمند شده و کمتر به فکر مهاجرت به شهرهای اطراف باشند.
مؤسسههای خیره مختلف مانند مؤسسه خیریه آنلاین نیکان ماموت در اکثر روستاها و مناطق محروم استانها مختلف کشور فعالیت پویایی دارند و در تمام مناطقی که افراد به دلیل بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله نیاز به کمکهای مردمی فوری دارند، حضور پیدا میکنند.
مؤسسات خیره با ایجاد سازوکارها و مکانیزمهای مختلف، کمکهای مردمی را از سراسر کشور جمع کرده و از طرق مختلف در اختیار افراد نیازمند و آسیبدیده قرار میدهند. کمکهای نقدی، غیرنقدی، پوشاک، خوراک، مسکنسازی، اسکان موقت، رساندن آب آشامیدنی و ابزار گرمایشی و چندین و چند مورد دیگر، از جمله فعالیهایی است که مؤسسات خیریه برای افراد نیازمند فراهم میکنند.
اقدامات مؤسسه خیریه نیکان ماموت برای توسعه کسبوکار و اشتغال زایی برای افراد نیازمند
در ادامه با لیست فعالیتها و اقداماتی که مؤسسه خیریه نیکان ماموت برای کمکرسانی به افراد نیازمند در مناطق محروم، روستایی و آسیبپذیر در دستور کار خود قرار داده است، آشنا خواهیم شد. لیست این فعالیتهای ضروری و بنیادی به شرح زیر است:
- برگزاری انواع کلاسهای سوادآموزی برای افراد مختلف خانواده بهخصوص کودکان و افراد سرپرست خانوار. این کلاسهای سوادآموزی با همکاری جهاد کشاورزی و نهضت سوادآموزی برگزار میشوند تا بهصورت اصولی به رشد سطح سواد افراد منطقه کمک کند. داشتن حداقل سواد و توانایی خواندن و نوشتن، نقش بسیار مهمی در زندگی این افراد در آینده ایفا میکند. اشتغال زایی و ایجاد فرصتهای شغلی مختلف و مناسب، اغلب در گرو داشتن سواد خواندن و نوشتن است. به همین دلیل، برگزاری این کلاسها از سوی افراد نیازمند با استقبال بسیار خوبی روبرو میشود.
- برگزاری انواع کلاسهای آموزش محور برای آشنایی با مبانی فنی ردههای شغلی مختلف متناسب با ظرفیتها، پتانسیل و امکانات بومی منطقه و محل زندگی
- برگزاری کلاسهای ماهانه آموزش محور برای آشنایی افراد با لازمههای شغلی مختلف و کارآفرینی
- معرفی مادران سرپرست خانوار و افراد نیازمند به مراکز فنی و حرفهای جهت شرکت در دورههای آموزشی مهارت محور، با توجه به استعداد و علاقه افراد و همچنین کشش شغلی و نیازهای منطقه. برای مثال برخی مناطق نیاز به شغلهایی مانند نساجی، نخ ریسی، قالیبافی و ماهیگیری دارند. در حالی که برخی مناطق دیگر به افرادی ماهر در امور قالیبافی، سوزندوزی، گلیمبافی، خیاطی و موارد مشابه نیاز دارند.
- ایجاد بسترهای مالی و اداری مناسب برای راهاندازی کارگاههای آموزش محور و کارگاههای فنی و تولیدی برای ایجاد فرصتهای شغلی در مناطق محروم
- ایجاد بسترهای مختلف برای جذب و جمعآوری کمکهای مالی از افراد و مؤسسات مختلف برای ایجاد فرصتهای شغلی در مناطق محروم
- معرفی افراد جویای کار و افراد سرپرست خانوار به گروهها و شرکتهای کاریابی برای کمک به اشتغال زایی و کسب درآمد
- و چندین و چند فعالیت مشابه و همجهت دیگر
سخن پایانی
اشتغال زایی و کارآفرینی ر مناطق محروم و برای افراد نیازمند و آسیبدیده، یکی از مهمترین اهدافی است که تمام حکومتها و تمام مؤسسات خصوصی و مؤسسات خیریه همواره به دنبال آن هستند. اگر اشتغال زایی و کارآفرینی در مناطق محروم و روستایی به شکل مطلوبی انجام شود، کمتر شاهد مهاجرت افراد از مناطق روستایی به حاشیه شهرهای بزرگ و صنعتی خواهیم بود. مؤسسه خیریه نیکان ماموت یکی از مؤسسات خصوصی است که تمام تمرکز خود را برای اشتغال زایی و کارآفرینی در مناطق محروم و نیازمند قرار داده است.
برگرفته از وب سایت خیریه نیکان ماموت https://www.nikancharity.org/
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.