ضرورت توجه بیشتر به مزد سال ۱۴۰۲
گروه سیاسی
علی دهقانکیا، رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح زمان واریز عیدی بازنشستگان پرداخت و اظهارکرد: عیدی بازنشستگان میبایست از سوی دولت مشخص و مصوب میشد چراکه مطالبه گران و بازنشستگان انتظار داشتند عیدیشان همچون عیدی شاغلان تأمین اجتماعی باشد. این مطالبه پیگیری شد و درنهایت سازمان تأمین اجتماعی کشور عنوان کرد هرآنچه که از آن بیمه کسر شده، پرداخت خواهد کرد. به سبب آنکه بیمه کسر نمیشود، منابع پرداختی نیز فراهم نخواهد بود. بنابراین عیدی بازنشستگان علیرغم مطالبهشان اما برابر با عیدی شاغلان تأمین اجتماعی تعیین نشد.
وی افزود: دولت برای کارکنان و شاغلان خود عیدی را چنین درنظر گرفته است؛ برای فرد مجرد یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مبلغ عیدی در نظرگرفته و برای افراد بازنشسته دارای همسر ۵۰۰ هزار تومان به ازای همسر و به ازای هر فرزند نیز مبلغ ۲۰۰ هزار تومان را تعیین کرده است. به سبب تورم حاکم در جامعه، انتظارمان تعیین مبلغ بالاتر بود. از شخص رئیسجمهور نیز به سبب اهمیت فراوان به مردم انتظار میرفت توجه بیشتری به قشر حقوقبگیر اعمال کنند.
دهقان کیا تصریح کرد: نشستهای رسمی پیرامون دستمزد برگزار نشده است اما در لایحه بودجه ۱۴۰۲، دولت برای شاغلان و بازنشستگان خود ۲۰ درصد افزایش دستمزد تعیین کرده است. این رقم نیز ابهاماتی را به وجود آورده است. تفکر اینکه با کاهش حقوق، کاهش تورم پدیدار خواهد شد، نادرست است. امروز اگر حداقل دستمزد به کمتر از ۳۰ درصد هزینه سبد معیشت خانوار رسیده است، به سبب اقدامات دولتهای گذشته است که هیچگاه مطابق تورم واقعی، حقوق پرداخت نکردند.
رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران همچنین خاطرنشان کرد:عدم درنظرگیری سبد معیشت خانوار چه برای بازنشستگان و چه برای شاغلان شرایط سختی را رقمزده است. از دولت محترم انتظار داریم تا نسبت به درصد اعلامشده، تجدیدنظر کنند و با نمایندگان کارگری و بازنشستگی در موضوع تعیین دستمزد مشارکت کنند. بررسی نظر نمایندگان میتواند شرایط بهتری را رقم بزند.
وی یادآور شد: بهعنوان نمایندگان کارگری، فرمایش مقام معظم رهبری را که در تاریخ ۲۱ فروردینماه سال جاری اعلام داشتهاند و سیاستهای کلی تأمین اجتماعی را ابلاغ فرمودهاند، به یاد داریم. این دستور به معنای قانون بالادستی است و باید اجرا شود. دیدگاه مقام معظم رهبری در رابطه با بحث حقوق و دستمزد روشن است.
او متذکر شد: تأکید اجرای سیاستهای کلی تأمین اجتماعی است که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغشده است. مقدمه این سیاست، ایجاد رفاه و رفع خط فقر است و رهبری بهصراحت به آن اشاره داشتند.
دهقان کیا بیان کرد: نمیتوان نرخ تورم را با کاهش دستمزد سال آینده کنترل کرد. راهکار کنترل تورم شکل دیگر دارد. متأسفانه امروز نهتنها کالای اساسی، بلکه خدمات نیز دچار افزایش قیمت شدهاند؛ این موضوع را میتوان از نرخ تاکسیها، آژانسها و … متوجه شد.
رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران گفت: افزایش قیمت خودرو، قیمت مسکن و نوسان نرخ دلار ازجمله عوامل مهم در معیشت خانوار است و باید در تعیین مزد به این عوامل توجه ویژه داشته باشیم. در دولت سیزدهم برای نخستین بار افزایش ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد برای حداقل بگیران اتفاق افتاد و سایر سطوح نیز افزایش حقوق ۳۸ درصدی داشتند. بیشک این امر جای تقدیر و تشکر داشت و به همین خاطر قدردان دولت هستیم. حال نکته این است که تورم به سبب این شرایط کنترل شد؟ تنها افزایش دستمزد بود که موجب تورم شد؟ دولت باید در راستای سیاستهای کلی مقام معظم رهبری گام بردارد و از هرطرحی که تضمین بار مالی ندارد، اجتناب کند.
وی در پایان این گفتوگو بیان داشت: شرایط فعلی را بهخوبی درک میکنیم اما انتظارمان این است که دولت به کمک مسئولان و مردم ، تورم را کنترل کنند و به نسبتی که تورم کنترل میشود، افزایش دستمزد را به همان نسبت کاهش دهند. در تورم بالا نمیتوان کمتر از نرخ تورم را پذیرفت. امروز برای رضایت مردم نیازمند توجه و اهتمام به معیشت هستیم.
علی دهقانکیا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.