مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 73163
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 02 مهر 1401 - 11:28 |

مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس

آیا به وب سایت جدیدی نیاز دارید؟ پس احتمالاً با سیستم مدیریت محتوای محبوب وردپرس برخورد کرده‌اید. این پلتفرم در بین وبلاگ نویسان و مالکان سایت، شهرت زیادی به دست آورده است. اما قبل از اینکه وارد این اکوسیستم شوید، باید تمام جوانب مثبت و منفی آن را بررسی کنید.
مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس

چرا وردپرس اینقدر محبوب است؟

وردپرس به عنوان یک پلتفرم بلاگ نویسی ساده شروع به کار کرد.

سایت b2/Cafelog در سال ۲۰۰۲، یکی از معدود وب سایت‌های بلاگ نویسی بود. هنگامی‌که آنها در نهایت تصمیم به توقف پروژه گرفتند، جامعه کاربران آنها مجبور به جستجوی جایگزین‌های دیگری شدند.

دو کاربر از b2/Cafelog به نام‌های، Matt Mullenweg و Mike Little از فرصت استفاده کردند و نسخه نرم افزاری خودشان را توسعه دادند. آنها آن را در می ‌۲۰۰۳ در Sourceforge راه اندازی کردند و آن را WordPress نامیدند. این اولین نسخه بلافاصله از جانب کاربران قدیمی‌ b2/Cafelog مورد استقبال قرار گرفت.

وردپرس به لطف معماری پلاگین و متن باز بودن، به سرعت پایگاه کاربران خودش را افزایش داد. از آن زمان، وردپرس با به روز رسانی‌های منظم و بهبود سیستم تم‌ها، پلاگین‌ها، صفحات، پست‌ها و حتی انواع پست‌های سفارشی، به رشد خودش ادامه داده است. امروزه حداقل ۴۳ درصد از کل اینترنت را تامین می‌کند. همچنین روزانه حدود بیش از ۶۰۰ سایت جدید را ثبت می‌کند.

در ادامه مزایا و معایب اصلی وردپرس را بررسی می‌کنیم.

مزایای وردپرس

برای درک کامل مزایا و معایب وردپرس، باید بدانید که نسخه‌های مختلف این پلتفرم شامل WordPress.org و WordPress.com هستند. در حالی که هر دو نسخه بر اساس یک نرم افزار اصلی هستند، ولی تفاوت‌های کلیدی خاصی از نظر تجربه کاربری دارند.

وردپرس

WordPress.org یک پلتفرم انتشار وب متن باز و کاملا رایگان است که دسترسی نامحدود به تمام فیچر‌ها و قابلیت‌های نرم افزاری را به شما می‌دهد. با استفاده از این نسخه می‌توانید هر پلاگین یا تمی را به سایت خودتان اضافه کنید. اما باید آن را در سرور میزبان یا حافظه محلی خودتان دانلود و نصب کنید. به همین دلیل است که به آن وردپرس خود میزبان (self-hosted) نیز می‌گویند.

از سوی دیگر، WordPress.com نسخه اختصاصی محدودتر است. با استفاده از این نسخه، وردپرس با پرداخت هزینه، میزبانی وب و سایر موارد را برای شما انجام می‌دهد. اما بسته به طرح اشتراک خودتان، به نوع تم‌ها و افزونه‌هایی که می‌توانید استفاده کنید، دسترسی محدودی دارید.

همیشه استفاده از WordPress.org را برای داشتن بهترین تجربه وردپرسی توصیه می‌کنیم. در ادامه به تمام مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس (که زیر مختص به WordPress.org است) می‌پردازیم:

۱٫روشی نسبتا ارزان برای طراحی سایت

ساخت وب سایت با وردپرس نسبتاً ارزان تر از سایر فناوری‌های توسعه وب سنتی است. طراحی سایت سنتی به طور معمول نیازمند به استخدام طراح یا توسعه دهنده است.

نرم افزار وردپرس، رایگان و منبع باز است. تنها باید هزینه میزبانی وب را بپردازید و یک نام دامنه ثبت کنید. سایر هزینه‌ها هم اختیاری است. تم‌ها و پلاگین‌های رایگان زیادی وجود دارند که به شما در طراحی سایت با وردپرس کمک می‌کنند.

۲٫ساده و کاربرپسند

برای ساخت اولین وب سایت خودتان نیازی به تجربه کدنویسی یا طراحی وب ندارید. امروزه در اکثر ‌هاست‌های وردپرس، تنها با یک کلیک وردپرس را به حساب ‌هاست خودتان اضافه می‌کنید.

بعد داشبورد وردپرس به طور پیش‌فرض دارای جادوگر راه‌اندازی است که می‌توانید از آن برای پیدا کردن سریع طراحی مدنظرتان استفاده کنید. به راحتی سایت خودتان را نامگذاری کنید، یک پالت رنگی بسازید، تم اضافه کنید و حتی پلاگین نصب کنید.

داشبرد وردپرس

افزودن محتوا به وب سایت (چه به صورت صفحه یا پست) نیز بسیار ساده است. پلاگین Gutenberg Block Editor یک رابط کاربری بسیار بصری (UI) دارد که امکان استفاده از بلوک‌های محتوا برای ساختن تقریباً هر نوع سایتی را در کمترین زمان فراهم می‌کند.

۳٫بسیار ماژولار (هزاران پلاگین و تم)

در هنگام افزودن پلاگین‌ها و تم‌ها به سایت خودتان، به سرعت متوجه وجود هزاران گزینه رایگان و ممتاز خواهید شد. صرف نظر از صنعت خودتان، به راحتی می‌توانید یک تم با طراحی زیبا و مطابق با سلیقه خودتان پیدا کنید. به سادگی روی «Import» کلیک کنید و در کمتر از یک دقیقه به یک سایت آماده برسید. تنها کاری که باید انجام دهید سفارشی کردن محتوا برای وب سایت است.

مخزن پلاگین وردپرس هم گسترده است. تقریباً برای هر ویژگی مورد نیاز، یک پلاگین یا افزونه وجود دارد. از ویژگی‌های تجارت الکترونیک (فروشگاه اینترنتی) گرفته تا CRM، SEO، و قابلیت اشتراک‌گذاری فایل مدیا، همیشه پشتیبانی می‌شوید.

این معماری پلاگین، امکان اضافه کردن ویژگی‌ها و کدهای مورد نیاز به وب سایت را فراهم می‌کند. این ماژولار بودن برای بهینه سازی سرعت وب سایت و تجربه کاربری مهم است.

۴٫تقریباً می‌توانید هر نوع وب سایتی بسازید

همانطور که اشاره کردیم، وردپرس مدتهاست که از یک پلتفرم وبلاگ نویسی به یک نرم افزار توسعه وب کامل تبدیل شده است. با کمک تم و پلاگین‌های وردپرس، می‌توانید بک اند و فرانت اند هر نوع وب سایتی را بسازید.

به عنوان مثال، اگر می‌خواهید به سایت چند زبانه با چندین مترجم بسازید، تنها به یک افزونه ترجمه وردپرس مانند TranslatePress نیاز دارید. با چند کلیک در ویرایشگر WYSIWYG، سایت چند زبانه شما آماده خواهد شد.

وردپرس علاوه بر مبتدیان، برای طراحان و توسعه‌دهندگان حرفه‌ای هم مناسب است. طراحی سایت با وردپرس به لطف منبع باز بودن، به اندازه سایر فناوری‌های توسعه وب، انعطاف پذیر است. این پلتفرم مدیریت محتوا، نیاز به افزودن کد سفارشی یا یک پلاگین یا تم کامل را در کنار سایر امکانات فراهم می‌کند.

شما کنترل کاملی بر تمام فایل‌های سایت خودتان دارید. همچنین به خوبی با سایر خدمات شخص ثالث ادغام می‌شود تا فیچرهای غیر بومی وردپرس را فراهم کند.

۵٫سایت‌های ریسپانسیو

نگران نحوه نمایش وب سایت خودتان در موبایل و سایر صفحات نمایش هستید؟ خوشبختانه وردپرس به گونه‌ای طراحی شده که کاملاً پاسخگو است.

گوتنبرگ

چه از Block Editor پیش‌فرض یا یک صفحه‌ساز مانند Elementor یا Beaver Builder استفاده کنید، می‌توانید از نمایش عالی سایت در هر دستگاهی مطمئن شوید. همچنین می‌توانید عناصر طراحی مختلف مانند پد و حاشیه را برای ۳ اندازه صفحه نمایش مختلف یعنی دسکتاپ، تبلت و موبایل تنظیم کنید.

۶٫سازگار با سئو

یکی دیگر از نگرانی‌های اصلی در توسعه وب، بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) است. نرم افزار اصلی وردپرس کاملاً سازگار با سئو است. یعنی بیشتر سایت‌های وردپرس بیشتر توسط موتورهای جستجو ایندکس می‌شوند و در نتیجه در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) رتبه بالاتری دارند.

اکثر تم‌های وردپرس با در نظر گرفتن سئو سایت ساخته شده‌اند. بعلاوه می‌توانید از بین تعداد بیشماری از پلاگین‌های SEO یکی را انتخاب کنید. با پلاگین‌هایی مانند Yoast SEO صفحات و پست‌های وبلاگ خودتان را برای جذب ترافیک ارگانیک‌تر بهینه سازی کنید.

۷٫ویژگی‌های تجارت الکترونیک (فروشگاه اینترنتی)

اگر به دنبال فروش محصولات فیزیکی یا دیجیتالی در سایت خودتان هستید، تنها چیزی که برای شروع کار نیاز دارید، نصب پلاگین رایگان به نام WooCommerce است. این پلاگین ویژگی‌های تجارت الکترونیک بسیار قدرتمندی را به سایت شما اضافه می‌کند. اکنون بیش از ۹۹٪ از فروشگاه‌های وردپرس در ایالات متحده، کانادا و بریتانیا در اختیار ووکامرس است.

هنگامی‌که فروشگاه خودتان را ساختید، می‌توانید آن را با حساب‌های اجتماعی خودتان یکپارچه کنید تا هر بار که محصولات، خدمات یا محتوای آموزشی جدیدی اضافه می‌کنید، دنبال کنندگان خود به طور خودکار مطلع شوند.

همچنین هنگامی‌که شما نیاز به ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی به صورت آنلاین (چه در سایت خودتان یا به عنوان تبلیغات پولی) دارید، به راحتی ابزارهای لازم را پیدا خواهید کرد.

۸٫تقاضای منابع میزبانی پایین

یکی از موضوعات مهمی‌که هنگام بحث در مورد مزایا و معایب وردپرس باید در نظر داشت، منابع میزبانی سرور است. هنگام انتخاب یک پشته (stack) توسعه نرم افزار، همیشه باید نیاز یا عدم نیازمندی این پشته به منابع سرور را در نظر بگیرید.

به عنوان مثال، اپلیکیشن‌های کاربردی ساخته شده بر روی چارچوب Ruby on Rails اغلب به منابع سرور زیادی از نظر CPU و حافظه نیاز دارند. خوشبختانه وردپرس یک فناوری نسبتا سبک است. به همین دلیل هاست وردپرس به طور قابل توجهی ارزان تر از سایر انواع ‌هاست است. معمولاً به فضای ذخیره سازی و پهنای باند کمتری برای مدیریت ترافیک ثابت و در عین حال بارگذاری سریع صفحه نیاز دارید.

۹٫به روز رسانی‌های مکرر و افزایش امنیت

همچنین طراحی سایت با وردپرس به دلیل آسان بودن ارتقاء اجزای مختلف آن، عالی است. در اغلب مواقع، شرکت Automattic (به عنوان شرکت پشتیبان وردپرس) نرم افزار اصلی را به روز می‌کند. بنابراین سایت شما بر روی آخرین نسخه‌های PHP اجرا می‌شود.

با به‌روزرسانی‌های مکرر، امنیت کلی بهتری حاصل می‌شود. از آنجایی که وردپرس، منبع باز است، گاهی اوقات مستعد انواع مختلفی از آسیب پذیری‌های امنیتی است. اما شرکت Automattic همیشه به خوبی با این نگرانی‌های امنیتی و سایر باگ‌های نرم‌افزاری، در به‌روزرسانی‌های جدید مقابله می‌کند.

۱۰٫جامعه پر جنب و جوش کاربران و توسعه دهندگان

با صحبت در مورد مزایا و معایب وردپرس، باید به جامعه گسترده و پر جنب و جوش کاربران و توسعه دهندگان اشاره کرد. بدون شک، وردپرس یکی از بزرگترین جوامع توسعه نرم افزاری را دارد.

اگر در حین ساخت یا اجرای وب سایت خودتان گیر کردید، هزاران وبلاگ و انجمن برای نجات شما وجود دارد. در بیشتر موارد، با یک جستجوی ساده در گوگل می‌توانید بسیاری از چالش‌های رایج در طول مسیر را حل کنید.

معایب استفاده از وردپرس (+ راه حل‌های احتمالی)

۱٫گزینه‌های بسیار زیادی برای انتخاب

بدون شک، تنوع بسیار زیاد در انتخاب افزونه یا تم در طراحی سایت با وردپرس نوعی نقطه ضعف هم محسوب می‌شود. برای اکثر مبتدیان، غربال کردن هزاران محصولی که اطلاعات کمی‌ در موردشان دارند، بسیار سخت است. همچنین وردپرس دارای ویژگی‌های زیادی است که درک همه آنها کمی ‌دشوار است. ساده ترین راه برای دور زدن این مشکل، گرفتن کمک آنلاین است.

پلاگین وردپرس

۲٫به روز رسانی مداوم، یک نگرانی عمده است

ارتقاء مکرر وردپرس برای حفظ امنیت و عملکرد، خوب است. اما از آنجایی که احتمالاً پلاگین‌های زیادی در سایت خودتان خواهید داشت، پیگیری این به روز رسانی‌ها می‌تواند بسیار چالش برانگیز شود.

خوشبختانه، اگر هاستینگ مدیریت شده وردپرس را انتخاب کنید، هاست شما از به روز رسانی نرم افزار شما پشتیبانی خواهد کرد. بسیاری از توسعه دهندگان پلاگین، از به روز رسانی خودکار نیز پشتیبانی می‌کنند. در غیر این صورت، شاید مجبور شوید تا وارد داشبورد وردپرس خودتان شده تا پلاگین یا تم را به صورت دستی به روز رسانی کنید.

۳٫آسیب پذیری‌های امنیتی

امنیت هم در هر دو طرف مزایا و معایب وردپرس قرار دارد. درست مانند هر چیز دیگری در اینترنت، سایت‌های وردپرس نیز می‌توانند هک یا اسپم شوند. شاید گاهی اوقات با وردپرس، با خطر بیشتری مواجه شوید؛ چون نرم افزار منبع باز است. محبوبیت آن هم آن را به یک هدف اصلی در میان هکرها تبدیل می‌کند.

پلاگین‌های امنیتی وردپرس می‌توانند به شما کمک کنند تا بسیاری از این آسیب پذیری‌های امنیتی را کاهش دهید. همچنین می‌توانید از ابزارهای ضد اسپم استفاده کنید تا بخش نظرات و فرم‌های خودتان را اسپم نکنید.

۴٫بهینه سازی سرعت سایت می‌تواند چالش برانگیز شود

در بیشتر موارد، وب‌سایت‌های وردپرسی کاربردی به پلاگین‌های زیادی برای ارائه ویژگی‌های کلیدی نیاز دارند. در حالی که ماژولار بودن چیز خوبی است، اما افزودن تعداد زیاد پلاگین به سایت شما می‌تواند به سرعت و عملکرد آن آسیب برساند.

اولین قدم برای مقابله با این مشکل، استفاده از هاست قابل اعتماد و کارآمد با بهترین مکان‌های سرور برای مخاطبان هدف شما است. هنگامی‌که سایت شما راه اندازی شد، می‌توانید از پلاگین‌های کش و Cloud Delivery Network (CDN) استفاده کنید تا بهترین سرعت صفحه را در اختیار کاربران قرار دهید.

۵٫راه حل‌های سفارشی وردپرس، گران هستند

طراحی سایت با وردپرس اغلب مقرون به صرفه است. نرم افزار اصلی رایگان است، میزبانی نسبتاً مقرون به صرفه است و تعداد زیادی پلاگین و تم رایگان دارد.

اما هنگامی‌که نیازمند ساختن یک تم یا پلاگین سفارشی هستید، هزینه‌ها به سرعت افزایش می‌یابند.

تم‌ها و پلاگین‌های پرمیوم وردپرس هم بسیار گران هستند. اگر نیازمند چند تغییر حرفه‌ای در سایت خودتان هستید شاید باید بودجه خودتان را نجومی افزایش دهید.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.