میزان بار مجاز ایرلاینهای داخلی و خارجی
پیش از سفر هوایی و خرید بلیط هواپیما باید بدانید که قوانین و مقررات شرکتهای هواپیمایی مختلف درباره میزان بار مجاز چیست. اگر ندانید و باری اضافی با خود ببرید، باید مبلغی بابت جریمه بپردازید. قوانین ایرلاینهای مختلف درباره بار مجاز هواپیما متفاوت است. لازم است بدانید که مقدار مطلوب و مجاز ایرلاین داخلی یا خارجی موردنظرتان برای سفر چقدر است تا نیازی به پرداخت هزینههای اضافی نداشته باشید.
بار مجاز در پروازهای داخلی و خارجی چگونه تعیین میشود؟
قوانین حمل بار و مقدار مجاز آن برای ایرلاینهای مختلف داخلی و خارجی یکسان نیست. عواملی در تعیین مقدار مجاز بار نقش دارند:
- شرکت هواپیمایی؛
- کلاس پروازی.
هر شرکت هواپیمایی قوانین مخصوص به خود را دارد. علاوه بر آن، بر اساس اینکه بلیط هواپیما متعلق به کلاس پرواز اکونومی است یا بیزینس و فرستکلاس، وزن بار مجازتان تغییر میکند.
مقدار باری که مسافران کلاس اکونومی میتوانند با خود بههمراه داشته باشند از دو کلاس دیگر کمتر است. مسافران فرستکلاس هم میتوانند از دو کلاس دیگر، بار بیشتری حمل کنند. میزان بار مجاز در پروازهای داخلی و خارجی هم با یکدیگر متفاوت است. در هنگان رزرو بلیط پرواز به قوانین هر شرکت دقت کنید.
بهترین سایت خرید بلیت هواپیما داخلی و خارجی
تفاوت بار اصلی و دستی را بدانید
هر مسافر میتواند بهجز باری که به قسمت باربری هواپیما تحویل میدهد، وسایلی را هم با خود به درون هواپیما ببرد. به مورد نخست «بار اصلی» و به دومی «بار دستی» میگویند. بهتر است که بار دستی زیادی به داخل هواپیما نبرید.
پیش از خرید بلیت پرواز به قوانین حمل بار اصلی و دستی دقت کنید تا لازم نباشد که بخشی از بار دستیتان را به بخش باربری تحویل بدهید و مجبور به پرداخت هزینه اضافی شوید. بار دستی نباید زیر صندلی یا جلوی پایتان قرار بگیرد. در این صورت، برای خروج اضطراری دچار مشکل میشوید.
حواستان باشد که کلاس پرواز در تعیین میزان بار دستی هم اثر دارد. بهتر است که فقط اشیا و وسایل ارزشمند و گرانبهایتان را با خود به کابین هواپیما ببرید، مثل لپتاپ، یک کولهپشتی یا کیف کوچک و کیف دستی.
میزان بار مجاز در پروازهای داخلی
پروازهای داخلی در دو کلاس اکونومی و بیزینس انجام میشود. در این پروازها بهطور میانگین، ایرلاینهای مختلف مقدار بار مجاز را اینطور اعلام میکنند:
- بار مجاز برای حمل در کلاس اکونومی ۲۰ کیلوگرم است.
- بار مجاز برای حمل در کلاس بیزینس ۳۰ کیلوگرم است.
از جمله ایرلاینهای ایرانی که این ارقام را بهطور حدودی، برای بار مجاز دو کلاس اکونومی و بیزینس در نظر میگیرند، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- قشمایر؛
- زاگرس؛
- کاسپین؛
- تابان؛
- ماهان؛
- کیشایر؛
- آسمان؛
- آتا؛
- ایرانایر.
بار دستی مجاز در پروازهای داخلی
فرقی نمیکند که بلیط هواپیما داخلی خریداریشده شما متعلق به کدام ایرلاین است. میزان بار مجاز دستی برای تمام ایرلاینهای داخلی در کلاس اکونومی ۵ کیلوگرم است. این رقم برای بلیط هواپیما داخلی در کلاس بیزینس ۷ کیلوگرم اعلام میشود.
میزان بار مجاز در پروازهای خارجی
روی بلیط هواپیما مقدار بار مجاز نوشته میشود. اطلاعات مربوط به این موضوع در وبسایت شرکتهای هواپیمایی مختلف هم وجود دارد. رقم و میزان مشخصی برای تمام شرکتها موجود نیست و باید با بررسی هریک بدانید که تا چه میزان مجاز به بستن چمدانها و حمل بار برای سفر هستید. در ادامه به میزان بار مجاز چند شرکت هواپیمایی خارجی معروف اشاره میکنیم. این مقادیر متعلق به کلاس پرواز اکونومی هستند:
- ایرکانادا: حدود ۲۳ کیلوگرم.
- ایرفرانس: حدود ۲۰ کیلوگرم.
- بریتیش ایرویز: حدود ۲۳ کیلوگرم.
- دلتا ایرلاین: حدود ۲۲٫۶ کیلوگرم.
- امارات ایرلاین: حدود ۳۰ کیلوگرم.
- لوفتانزا: حدود ۲۰ کیلوگرم.
- قطرایرلاین: حدود ۳۰ کیلوگرم.
- کیالام (KLM): حدود ۲۳ کیلوگرم؛
- ترکیشایر: حدود ۲۰ کیلوگرم.
مقدار بار مجاز برای کلاس پرواز بیزینس و فرستکلاس برای هر ایرلاین بیشتر از میزان مجاز در کلاس پرواز اکونومی است و رقم آن به ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم هم میرسد.
بار دستی مجاز در پروازهای خارجی
در هنگام خرید بلیط پرواز خارجی باید به بار دستی مجاز برای حمل در کابین هم دقت کنید. مقدار بار مجاز هواپیما برای هر ایرلاین متفاوت است اما بیشتر شرکتهای هواپیمایی خارجی به مسافران اجازه حمل از ۷ تا ۲۰ کیلوگرم بار دستی را میدهند.
اینروزها به ابعاد و اندازه بار دستی مسافران هم توجه میشود. شاید اگر کیف دستیتان ابعاد بزرگی داشته باشد در دسته ساک و کیفهای بزرگ قرار بگیرد و نیاز به پرداخت هزینه اضافه بار برای حمل آن بهوجود بیاید. پیش از سفر و در زمان خرید بلیط هواپیما حتما به میزان بار مجاز دقت کنید. برای آگاهی از این موضوع میتوانید به وبسایت ایرلاین موردنظرتان سر بزنید.
هزینه اضافه بار در پروازهای داخلی و خارجی چقدر است؟
با دانستن حد مجاز بار در هر سفر میتوانید با وزنکردن چمدانها و وسایلتان مانع از پرداخت هزینههای اضافهبار شوید. پیش از تهیه بلیط هواپیما داخلی و خارجی به وبسایت هر ایرلاین مراجعه کنید و ببینید که قوانین آن درباره هزینه اضافه بار چگونه است. در این صورت، آگاهانهتر بلیط میخرید و البته چمدان و وسایل سفرتان را آماده میکنید. علاوه بر مراجعه به وبسایت هر ایرلاین میتوانید درباره هزینه اضافه بار با آژانس مسافرتی یا خود شرکت هواپیمایی هم تماس بگیرید.
یادتان باشد که هزینه اضافهبار برای پروازهای اکونومی گاهی بیشتر از دو کلاس پروازی دیگر است. باید پیش از سفر، درباره همه این موارد بهخوبی اطلاعات کسب کنید. فرقی نمیکند که قصد رزرو بلیت برای پرواز داخلی دارید یا خارجی؛ باید از پیش اطلاعاتتان درباره حد مجاز بار کامل باشد.
- در بیشتر موارد، نرخ اضافه بار بازای هر کیلوگرم اضافی معادل یکدرصد از قیمت کل بلیط در آن مسیر هوایی خواهد بود.
در آخر
در هنگام خرید بلیت هواپیما داخلی و خارجی به میزان بار مجاز هواپیما دقت کنید. اطلاعاتی درباره بار اصلی و دستی داشته باشید و براساس آن، بار سفرتان را ببندید و مدیریت کنید. یادتان باشد که کلاس پرواز در تعیین میزان بار مجاز هر ایرلاین نقش مهمی دارد. کلاسهای پرواز بیزینس و فرستکلاس به شما اجازه میدهند که بار بیشتری با خود بههمراه داشته باشید. در صورتی که اضافهبار داشته باشید هم بنا به قوانین هر شرکت هواپیمایی باید هزینهای بپردازید. اگر قصد سفر هوایی دارید، حتما تمام این نکات را از پیش بدانید و آگاهانه برای سفرتان برنامهریزی کنید.
بار مجاز ایرلاین ها , بار مجاز هواپیما
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.