بسته جدید کمک نظامی ۷۷۵ میلیون دلاری آمریکا به کییف
“جو بایدن” رئیس جمهوری ایالات متحده، یادداشتی را در خصوص تخصیص بسته کمک نظامی جدید ۷۷۵ میلیون دلاری به اوکراین امضا کرد. این موضوع شب گذشته، جمعه، در وب سایت رسمی کاخ سفید گزارش شد.
در این سند آمده است: “بر اساس اختیاراتی که طبق قانون اساسی و قوانین ایالات متحده به عنوان رئیس جمهور به من داده شده، بدینوسیله این اختیار را به وزیر امور خارجه تفویض میکنم که کاهش بودجه وزارت دفاع را تا سقف ۷۷۵ میلیون دلار به منظور ارائه کمک نظامی به اوکراین در نظر بگیرد.”
پیش از این، یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا از اختصاص بسته جدید “کمک نظامی” مضاعف ایالات متحده به اوکراین به مبلغ ۷۷۵ میلیون دلاری خبر داده بود. به گفته این مقام پنتاگون، ایالات متحده در حال بررسی امکان عرضه انواع جدید تسلیحات نظامی به اوکراین است که «تغییر وضعیت در میدان نبرد» در مناطق جنوب و شرق این کشور را ممکن میسازد. صحبت بر سر ارسال ۱۵۰۰ موشک ضدتانک TOWو ۱۰۰ سامانه موشکی قابل حمل جاولین به اوکراین است.
روز گذشته خبرگزاری “رویترز” گزارش داده بود که واشنگتن در حال آماده شدن برای اختصاص حدود ۸۰۰ میلیون دلار کمک نظامی اضافی برای تضمین امنیت اوکراین است.
در همین رابطه “آنتونی بلینکن”، وزیر امور خارجه آمریکا، شب گذشته، جمعه، اعلام کرد که حجم کل کمکهای نظامی آمریکا به کییف از زمان آغاز درگیریها در اوکراین، با احتساب بسته جدید کمک مضاعف، تاکنون تقریباً ۱۰٫۶ میلیارد دلار بوده است. وی اطمینان داد که طرف آمریکایی به ارائه سامانهها و تسلیحات اضافی به کییف با هدف «تقویت مواضع اوکراین بر سر میز مذاکره» ادامه خواهد داد. بلینکن افزود، علاوه بر ایالات متحده، حدود ۵۰ کشور جهان نیز از اوکراین حمایت نظامی میکنند.
این در حالی است که، یاروسلاو ژلزنیاک، نماینده پارلمان اعلای اوکراین یادآور شد که این کشور به جای ۶ میلیارد دلار کمک مورد انتظار کییف، تنها ۵۸۹ میلیون دلار در ماه آگوست دریافت کرده و برنامه زمانی که پول اهداکنندگان خارجی به این کشور میآید، مشکل بزرگی برای مقامات اوکراینی بوده و این مبلغ کافی نیست.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز صد و هفتاد و هشتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
۱۱:۲۷- روسیه از سوئیفت به سمت مکانیسمهای مالی امنتر روی میآورد
الکساندر پانکین، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور باید از مکانیزم سوئیفت (SWIFT) به سمت استفاده از مکانیزمهای انتقال اطلاعات مالی محافظت شده و مطمئنتری در برابر فشارهای خارجی حرکت کند.
این دیپلمات امروز، شنبه، در مصاحبه با خبرگزاری تاس در این باره گفت: «در هر صورت، ما از به انتقال تدریجی از سوئیفت به مکانیسمهای انتقال اطلاعات مالی محافظت شدهای در برابر اعمال فشارهای خارجی نیاز داریم که برای این منظور به طور فعال در حال توسعه سیستم انتقال پیامهای مالی بانک مرکزی روسیه هستیم.»
پانکین اقدام مربوطه را بسیار ضروری ارزیابی کرد، برای اینکه به گفته وی، به دلیل کارشکنی کشورهای غربی، امروزه بانکهای روسیه و مشتریان آنها در پرداختهای بینالمللی با مشکلاتی مواجه هستند.
معاون وزیر خارجه افزود: البته این کشورهای غربی هستند که فرصت پرداخت هزینه کالاها و خدمات حیاتی از روسیه را از خود سلب میکنند.
پانکین در بخشی از این مصاحبه یادآور شد که روسیه در شرایط اعمال فشارهای فزاینده از سوی کشورهای غربی، قصد دارد از دلار و یورو که برای روابط تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری با شرکای خارجی مانند «سمی» شدهاند، تا جای ممکن فاصله بگیرد و به سمت استفاده از ارزهای ملی روی آورد.
کیسینجر معتقد است که درگیری در اوکراین باید با مذاکره پایان یابد
هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه سابق آمریکا معتقد است که خطر تشدید درگیری نظامی طولانی مدت در اوکراین بسیار جدی است و این مناقشه باید از طریق مذاکره به پایان برسد.
کیسینجر در پادکست دیوید اکسلرود، خبرنگار شبکه سی.ان.ان که بامداد امروز، شنبه، منتشر شده، گفت: «این مناقشه باید با مذاکره خاتمه یابد. من پیشنهاد می کنم که روسیه و اوکراین در پایان به عنوان یک کشور مستقل بمانند. البته وضعیت به طور اساسی تغییر خواهد کرد، برای اینکه اوکراین دیگر توسط ناتو مسلح شده، ارتباط نزدیکی با این ائتلاف پیدا کرده و برخی روابط کییف با غرب همچنان پابرجا خواهند ماند.»
این سیاستمدار کهنهکار آمریکایی یادآور شد: «به عقیده من، پیشنهاد صورت گرفته به اوکراین برای پیوستن به ناتو اشتباه بود، ولی با توجه به آنچه اتفاق افتاد، این مسئله دیگر مربوط به گذشته است. بنابراین اکنون باید مذاکراتی انجام شود، و من هشدار میدهم که در غیر این صورت، جنگ به طور نامحدودی ادامه خواهد داشت و از آنجا که در آن صورت بیشتر و بیشتر شبیه جنگ جهانی خواهد شد، احتمالاً تشدید خواهد شد. بنابراین امیدوارم که کشورهای ناتو به زودی با یکدیگر در خصوص اینکه پایان مذاکرات بین دو طرف درگیری چه نتایجی می تواند داشته باشد، به توافق برسند.»
در عین حال، کیسینجر با دادن امتیازات ارضی به روسیه مخالفت کرد و یادآور شد: “آنها (روسها) باید به خطوطی که قبل از شروع درگیری وجود داشت، عقب نشینی کند. سپس کشورهای ناتو باید تصمیم بگیرند که چگونه روابط آتی خود با روسیه را سر و سامان دهد و “اینکه آیا روسیه بخشی از اروپا خواهد بود، آیا اکنون این امکان بوجود آمده یا اینکه روسیه یک پایگاه چینی در حومه اروپا خواهد شد.”
مرکز هماهنگی استانبول اجازه حرکت دو کشتی دیگر از بنادر اوکراین را صادر کرد
مرکز هماهنگی مشترک در استانبول شب گذشته، جمعه، خروج دو کشتی باری دیگر از بنادر اوکراین در روز شنبه را مورد تایید قرار داد. این مسئله در بیانیه منتشره از سوی این مرکز آمده است.
در این گزارش آمده است: کشتی زومروت آنا (Zumrut Ana) با محموله ۶٫۳ هزار تنی روغن آفتابگردان از بندر چورنومورسک به مقصد ونیز در کشور ایتالیا حرکت خواهد کرد. کشتی اوشن (Ocean) نیز با محموله ۲۵ هزار تنی گندم، این بندر را به مقصد بندر مرمره در سواحل ترکیه ترک خواهد کرد.
علاوه بر این نمایندگان مرکز هماهنگی مشترک استانبول روز جمعه از چهار کشتی خارج شده از بنادر اوکراین و همچنین دو کشتی در حال حرکت به سمت بنادر اوکراین بازرسی کردند. دو بازرسی نیز برای روز شنبه، برنامه ریزی شده است.
این مرکز یادآور شد که حجم کلی صادرات مواد غذایی و کشاورزی از اوکراین از اول آگوست تاکنون به ۶۵۶ هزار و ۳۴۹ تن رسیده است.
تاکید گوترش: تضمین صادرات مواد کشاورزی از روسیه و اوکراین برای تثبیت وضعیت بازارها مهم است
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد که روز جمعه در ادامه سفر خود به اوکراین، از بندر اودسا در جنوب این کشور بازدید کرد تا از نزدیک با نحوه اجرای توافقات مربوط به صادرات غلات آشنا شود، اعلام کرد که حصول اطمینان از صادرات امن مواد غذایی، کشاورزی و کود از روسیه و اوکراین برای باثبات کردن وضعیت بازارهای جهانی و کاهش قیمتها بسیار بااهمیت و حیاتی است.
دبیرکل سازمان ملل به اهمیت تضمین دسترسی بدون مانع برای مواد غذایی و کودهای شیمیایی روسیه به بازارهای جهانی اشاره کرد و یادآور شد که در این رابطه هیچ تحریمی اعمال نشده و محدودیتی برای صادرات از روسیه وجود ندارد. گوترش افزود: «مهم است که مقامات همه کشورها و بخش خصوصی برای بازگشت به بازار مواد غذایی همکاری کنند تا مشکلات موجود حل شوند»
دبیر کل سازمان ملل صبح روز جمعه و بعد از مذاکرات روز پنجشنبه خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و رجب طیب اردوغان، رهبر ترکیه در شهر لووف، وارد بندر اودسا شده بود. گوترش تاکید کرد که به گفتگو با زلنسکی و اردوغان در خصوص تامین غلات بازار جهانی ادامه خواهد داد.
نگرانی واشنگتن از مشکلات ناشی از اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه
جیمز او.براین، مسئول هماهنگکننده سیاست تحریمهای آمریکا که در ساختار وزارت امور خارجه فعالیت میکند، شب گذشته، جمعه، به این موضوع اذعان کرد که تشدید احتمالی بیشتر رژیم محدودیتهای یکجانبه ایالات متحده علیه روسیه یا سئوالات بسیاری مرتبط است.
وی در یک نشست توجیهی برای خبرنگاران خارجی، با اعلام این مطلب، توضیح داد: «برنامه ما این است که تحریمهای بیشتر و بیشتری را ادامه دهیم. ولی سؤالات زیادی در خصوص اینکه چه نوع تحریمی و با چه ترتیبی [باید اعمال شوند] وجود دارد. بنابراین ما همچنان در حال کار به روی آنها هستیم و باید تمامی جوانب و عواقب در نظر گرفته شود.»
او.برایان با اشاره به اینکه چنین رویکردی از سوی واشنگتن تا زمانی که روسیه به اقدامات نظامی خود در خاک اوکراین پایان دهد، ادامه خواهد داشت. وی همچنین یادآور شد که اعمال بسته جدید تحریمی در چارچوب بحث گستردهتری در خصوص راهکار اعمال بیشتر آنها در آینده مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
معاون وزیر خارجه روسیه: در روابط تجاری از دلار و یورو “سمی” فاصله خواهیم گرفت
الکساندر پانکین، معاون وزیر امور خارجه روسیه صبح امروز شنبه، در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری تاس اعلام کرد که در پس زمینه اعمال فشار فزاینده از سوی کشورهای غربی، روسیه از دلار و یورو که برای روابط تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری با شرکای خارجی مانند «سمی» شده، تا جای ممکن فاصله خواهد گرفت.
این دیپلمات گفت: «با توجه به فشار فزاینده ژئوپلیتیک «غرب جمعی»، تنها راه تضمین ثبات روابط تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری بین روسیه و شرکای آن، اجتناب از استفاده از ارزهایی است که دیگر «سمی» شده اند. صحبت در وهله نخست بر سر دلار آمریکا و یورو و روی آوردن به تسویه حسابها با ارزهای جایگزین قابل قبول، و قبل از همه، ارزهای ملی است.»
معاون وزیر خارجه مدل نظم مالی حاکم بر جهان ایجاد شده توسط واشنگتن را برای شرایط نظم جهانی چندقطبی نامناسب خواند. پانکین افزود: «این مدل اساساً به ابزاری برای دستیابی به اهداف سیاسی یک گروه کوچکی از کشورهای غربی تبدیل شده است و این روند دیگر قابل قبول نیست.»
بلومبرگ: در واشنگتن معتقدند در صورت حضور پوتین، زلنسکی باید در نشست گروه ۲۰ شرکت کند
آژانس خبری بلومبرگ شب گذشته به نقل از دفتر مطبوعاتی شورای امنیت ملی در کاخ سفید گزارش داد که در ایالات متحده بر این عقیده هستند که اگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در نشست سران کشورهای گروه ۲۰ در جزیره بالی (اندونزی) در ماه نوامبر شرکت کند، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز باید خود را به این اجلاس برساند.
این نشریه یادآور شده، طبق دیدگاه مقامات شورای امنیت ملی آمریکا و همانطور که رئیس جمهور جو بایدن علناً اعلام کرده، او فکر نمی کند رئیس جمهور پوتین باید در نشست سران گروه ۲۰حضور داشته باشد، ولی اگر پوتین شرکت کند، ایالات متحده معتقد است که زلنسکی نیز باید در آن شرکت کند.
بلومبرگ افزود، البته مشخص نشده که منظور از شرکت رئیس جمهوری اوکراین در این اجلاس در چه قالبی است و آیا مقامات واشنگتن انتظار دیداری دوجانبه بین رهبران دو کشور را دارند یا خیر. بر اساس این اطلاعات، به احتمال زیاد، اصرار شورای امنیت ملی مبنی بر «شرکت» زلنسکی در این اجلاس، حضور فیزیکی زلنسکی بهجای حضور به صورت مجازی است که معمولاً انجام میشود.
لازم به یادآوری است که این موضوع دقیقاً همان چیزی است که در ماه جولای، دیمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین نیز به آن اشاره کرده و حضور زلنسکی در نشست سران گروه ۲۰ در اندونزی را بعید ندانست.
روسیه اطلاعاتی درباره تحریکات کییف در نزدیکی نیروگاه زاپوروژیه به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داد
دفتر مطبوعاتی نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل متحد اعلام کرد که این کشور روز جمعه اسنادی حاوی اطلاعات موثق در رابطه با اقدامات تحریک آمیز طرف اوکراینی در اطراف نیروگاه اتمی زاپوروژیه و پیامدهای احتمالی آن به سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرده است.
در این بیانیه آمده است: «ما نامهای را بین اعضای شورای امنیت سازمان ملل توزیع کردهایم که حاوی اطلاعاتی موثق درباره تحریکات نیروهای اوکراینی در نزدیکی نیروگاه هستهای زاپوروژیه و همچنین پیامدهای احتمالی و بسیار خطرناک هر گونه آسیب وارده به این تاسیسات است.»
علاوه بر این، در دفتر نمایندگی دائمی روسیه تأکید شده که سکوت ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی در این خصوص، نیروهای مسلح اوکراین را به ادامه گلوله باران این نیروگاه تشویق کرده و این روند اوضاع بسیار خطرناک بوده و ممکن است به یک فاجعه احتمالی در قاره اروپا تبدیل شود.
پیش از این، ایگور کریلوف، رئیس نیروهای حفاظت از تشعشع، شیمیایی و بیولوژیکی نیروهای مسلح روسیه، هشدار داد که وقوع هر حادثه در نیروگاه زاپوروژیه منجر به آلودگی رادیواکتیو تعدادی از کشورهای شرق قاره اروپا خواهد شد. علاوه بر این، این مقام نظامی این واقعیت را نادیده نگرفت که ایالات متحده در حال مخفی کردن اطلاعات واقعی در خصوص گلوله باران این نیروگاه است و در نتیجه از طرف اوکراینی در قصد خود برای انجام اقدامات تحریک آمیز در خاک خود حمایت میکند.
آمریکا برخی تحریمها علیه روسیه را کاهش میدهد
وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه اعلام کرد که این وزارتخانه تراکنشهای مربوط به بسته شدن حسابهای افراد در موسسات بانکی که تحت تحریمهای ضد روسی قرار داشتند، را مجاز دانسته است.
در سند منتشره یادآوری شده است: “افرادی که خود تحت تحریم نیستند، مجاز به انجام عملیات بانکی لازم برای بستن حسابهای بانکهای روسی که تحت تحریم قرار گرفتهاند، «بدون توجه به محل استقرار آنها» هستند. آنها همچنین مجازند “کل مبلغ باقی مانده در حساب و سایر داراییهای موجود خود در این بانکها را به حسابهای دیگر متعلق به این شخص در مؤسسات مالی که تحریم نیستند منتقل کنند.”
علاوه بر این، وزارت خزانه داری آمریکا پرداخت حقوق مستمری به شهروندانی که در خاک فدراسیون روسیه حضور ندارند را نیز از اعمال تحریمها مستثنی کرده است.
توضیح وزارت خارجه آمریکا درباره عدم تمایل برای معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم
جیم او.براین، رئیس بخش هماهنگی تحریمها در وزارت امور خارجه اعلام کرد که ایالات متحده نگران آن است که به رسمیت شناختن روسیه به عنوان کشوری که از تروریسم حمایت میکند، بر توافقات مربوط به صادرات غلات تأثیر منفی بگذارد.
وی در یک نشست خبری برای خبرنگاران خارجی در پاسخ به سئوالی در این رابطه گفت: ما همیشه آگاه هستیم که روسیه واکنش تهاجمی به اقدامات محدود کننده نشان خواهد داد و واقعاً چنین نگرانی وجود دارد که چنین تصمیم گیری از سوی واشنگتن بر توافقات حاصل شده در زمینه صادرات غلات تأثیر منفی بگذارد.
او.برایان همچنین گفت که ایالات متحده در حال مذاکره با اوکراین در خصوص اعمال تحریمهای مضاعف علیه روسیه است و همچنین “بحث های گسترده تری در خصوص رویکردها درباره اقدامات تنبیهی روسیه در جریان است” که به گفته وی، باید ماهیت جامعی داشته باشد.
کاخ الیزه: ماکرون و پوتین طی روزهای آینده بار دیگر گفتگو خواهند کرد
دفتر مطبوعاتی کاخ الیزه شب گذشته، جمعه، اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه گفته است که انتظار دارد در آینده نزدیک باز هم به مذاکرات تلفنی با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود ادامه دهد.
طبق گزارش کاخ الیزه، رئیس جمهوری فرانسه و روسیه طی روزهای آینده و پس از انجام مذاکراتی بین گروههای فنی دو کشور و قبل از انجام ماموریت آژانس بین المللی انرژی اتمی، بار دیگر در خصوص موضوع تهدید امنیت هستهای در اروپا در پس زمینه درگیری نظامی در اطراف نیروگاه هستهای زاپوروژیه با یکدیگر گفتگو خواهند کرد.
روز جمعه اعلام شد که ولادیمیر پوتین و امانوئل ماکرون طی مذاکراتی تلفنی درباره وضعیت کنونی پیرامون اوکراین با یکدیگر گفتگو کردند. دفتر مطبوعاتی کرملین یادآور شد که رهبران دو کشور بر اهمیت اعزام هر چه سریعتر کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به نیروگاه اتمی زاپوروژیه تاکید کردند تا بتوانند وضعیت واقعی در این نیروگاه را از نزدیک ارزیابی کنند.
هشدار روسیه درباره عواقب حمله اوکراین به کریمه با تسلیحات آمریکایی
میخائیل شرمت، نماینده منطقه کریمه در دومای دولتی روسیه روز جمعه در گفتگو با خبرگزاری نووستی تاکید کرد که استفاده از تسلیحات نظامی آمریکایی علیه کریمه به عنوان تجاوز خارجی تلقی خواهد شد.
این مقام پارلمانی گفت: «ایالات متحده در سیاست خود در قبال اوکراین مدتهاست که از تمام خطوط قرمز مجاز عبور کرده است و از این طریق، بدون پروا و با تمام سرعت به سوق دادن وکراین به ورطه نابودی و هرج و مرج کامل ادامه میدهد.»
نماینده کریمه در دوما هشدار داد: اگر ایالات متحده بر تصمیمات طرف اوکراینی تأثیر بگذارد و اجازه استفاده از تسلیحات نظامی ارائه شده به این کشور علیه اهدافی در شبه جزیره کریمه را بدهد، این امر عواقب جدی و در وهله نخست برای کییف به دنبال خواهد داشت.
وی همچنین تاکید کرد: وقت آن رسیده که آمریکاییها به خروج از اوکراین نیز فکر کنند.
پیش از این، برخی رسانهها گزارش دادند که ظاهراً مقامات ایالات متحده به ارتش اوکراین اجازه دادند که از سلاحهای آمریکایی برای حمله به کریمه استفاده کند.
پوتین از برگزاری رزمایش مشترک روسیه و قزاقستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی خبر داد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز جمعه در دیدار با “قاسم ژومارت توکایف” رئیس جهوری قزاقستان در بندر سوچی اعلام کرد که وزارتخانههای دفاع روسیه و قزاقستان در حال آماده سازی شرایط برای برگزاری مانورهای نظامی مشترکی در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی هستند.
وی گفت: “وزارتخانهها، ادارات و کمیسیون بین دولتی روسیه و قزاقستان فعالانه با یکدیگر همکاری دارند، و از جمله وزارتخانههای دفاع دو کشور در حال تدارک رویدادهای مختلفی، از جمله برگزاری مانورهای مشترک در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی هستند.”
مذاکرات روز گذشته روسای جمهوری روسیه و قزاقستان در سوچی ۲٫۵ ساعت به طول انجامید. پوتین در این دیدار گفت که روابط روسیه و قزاقستان به شیوه ای تجاری و دوستانه و در همه جهت گیریها به شکل مثبتی در حال توسعه است و گسترش هر چه بیشتر روابط در دستور کار دو کشور است.
توکایف نیز به نوبه خود تاکید کرد که قزاقستان مصمم است به همکاریهای دوجانبه شتاب دهد. وی همچنین تاکید کرد که روی مشارکت شخصی ولادیمیر پوتین در نشست سران کشورهای مستقل مشترک المنافع حساب کرده است.
لوکاشنکو: بلاروس تمایلی برای جنگ با اوکراین ندارد
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، احتمال وقوع جنگی بین کشورش با اوکراین را رد کرد. وی روز جمعه در جریان سفری به یک منطقه مرزی این کشور در این باره گفت: «فکر نکنید که من در اینجا در حال تدارک حمله هستم و قصد دارم اوکراین را از خاک بلاروس و غیره بمباران کنم. خیر، من هیچ تمایلی به ایجاد درگیری نظامی برای فرزندان کشورم را ندارم. به خاطر چه، چنین کاری باید کرد؟»
لوکاشنکا همچنین یادآور شد که روسیه اکنون در مقابل ارتش اوکراین نمیجنگد، بلکه در واقع در مقابل توان نظامی ناتو و ایالات متحده در حال جنگ است.
پیش از این رئیس جمهوری بلاروس اعتراف کرده بود که حملاتی از خاک این کشور به تاسیسات نظامی اوکراین انجام شده است. وی در عین حال تاکید کرد که مینسک در اوکراین با نیروی انسانی و تجهیزات نظامی در حال جنگ نیست. لوکاشنکا یادآور شده بود که بلاروس تنها کشوری است که از روسیه در مبارزه با نازیسم حمایت میکند و به این کار ادامه خواهد داد.
اوکراین , جو بایدن , دبیرکل سازمان ملل , روسیه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.