جنگ در اوکراین بحران در اروپا
گروه بینالملل
هرروز که از جنگ اوکراین سپری میشود، تبعات این جنگ خود را بیشتر در فضای داخلی اروپا نشان میدهد. به گزارش یورونیوزوکیل مدافع گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان اعلام کرد که موکلش از بوندستاگ، پارلمان فدرال این کشور به دلیل محروم کردن وی از برخی امتیازهایش بهعنوان رئیس پیشین دولت فدرال شکایت کرده است.
گرهارد شرودر طی ماههای گذشته و به دنبال تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به دلیل ارتباط نزدیکش با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه تحتفشار قرارگرفته بود. پارلمان فدرال آلمان در همین راستا سه ماه پیش تصمیم گرفت که گرهارد شرودر را از برخی از امتیازهایش ازجمله دفتری که در بوندستاگ در اختیارش قرارگرفته بود محروم کند.
یکی از سخنگویان دیوان اداری برلین ثبت شکایت گرهارد شرودر از بوندستاگ را تأيید کرده است.
کمیسیون بودجه پارلمان فدرال آلمان پیشازاین در توجیه محرومیت گرهارد شرودر از امتیازهایش بهعنوان صدراعظم اسبق، این اقدام را
«پیامد رفتار او در قبال تهاجم نظامی روسیه به اوکراین» دانسته بود. در مقابل وکیل مدافع گردهارد شرودر تصمیم بوندستاگ را «غیرقانونی» خوانده است. به گفته وی صدراعظم آلمان بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ تنها از طریق رسانهها در جریان تصمیم بوندستاگ قرار گرفت و امکان دفاع از خود در برابر نمایندگان را پیدا نکرد.
مقامات پارلمان فدرال آلمان تاکنون به شکایت گرهارد شرودر، ۷۸ ساله واکنشی ندادهاند. دوران زمامداری گرهارد شرودر در آلمان همزمان با به قدرت رسیدن ولادیمیر پوتین در روسیه بود. بین رهبران دو کشور در اوایل دهه ۲۰۰۰ رابطهای دوستانه شکل گرفت. گرهارد شرودر در سال ۲۰۰۴ ولادیمیر پوتین را «یک دموکرات کامل» خواند.
گرهارد شرودر حدود سه ماه پیش اعلام کرد که از عضویت در هیئتمدیره شرکت «روسنفت» کنارهگیری میکند. وی همچنین از عضویت در هیئتمدیره شرکت روسی گازپروم صرفنظر کرد.درهرحال، تبعات جنگ اوکراین بر معادلات اقتصادی و سیاسی برلین محدود نیست. مؤسسه تحقیقات اشتغال (IAB) برآورد کرد که اقتصاد آلمان تا سال ۲۰۳۰ تحت تأثیر تبعات جنگ اوکراین و قیمت بالای انرژی، بیش از ۲۶۰ میلیاردیورو «۲۶۵ میلیارد دلار» از ارزشافزوده خود را از دست خواهد داد.بر اساس نتایج این ارزیابی ، تولید ناخالص داخلی (GDP) آلمان در سال آینده میلادی ۷/۱ درصد کاهش مییابد که منجر به از میان رفتن حدود ۲۴۰ هزار فرصت شغلی خواهد شد.
بحرانهای بیپایان در آلمان
همچنین انتظار میرود سطح اشتغال در بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۶ افزایش معناداری نداشته باشد و با از میان رفتن تبعات اقتصادی حمله نظامی روسیه به اوکراین، اقتصاد آلمان شاهد افزایش ۶۰ هزار فرصت شغلی در سال ۲۰۳۰ باشد. بر پایه نتایج این مطالعه، اگر قیمت انرژی، که تاکنون ۱۶۰ درصد افزایشیافته است، بار دیگر دو برابر شود، تولید ناخالص داخلی آلمان در سال ۲۰۲۳ حدود ۴ درصد نسبت به شرایطی که جنگ اوکراین رخ نداده بود، کاهش مییابد.
بر اساس این پیشفرض، شمار شاغلان در آلمان طی سه سال ۶۶۰ هزار نفر افت میکند.مؤسسه تحقیقات اشتغال همچنین خاطرنشان کرده که خدمات و صنایع مرتبط با گردشگری و صنایع انرژیبر ازجمله صنایع شیمیایی و تولید فلزات بیشترین آسیب را متحمل خواهد شد.درهرحال،اکنون ژرمنها با بحرانهای بیپایانی مواجه هستند که حلوفصل آنها بهسادگی امکانپذیر نخواهد بود.
یورونیوز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.