هشدار مهم به کاربران اندروید
کاربران اندروید تحت خطر جدی هستند، چرا که ممکن است گوشیهایشان آلوده به بدافزارهایی باشد که میتوانند اطلاعات شخصی و بانکیشان را سرقت کند.
هکرها موفق شدند که موانع برنامه گوگلپلی را دور زده و حسابهای بانکی کاربران را هدف قرار دهند. تحلیلگران امنیت سایبری «Trend Micro» در وبلاگ خود ۱۷ نرمافزار منتشر کردند که از آنها برای طعمه کاربران به منظور انتقال اطلاعاتشان استفاده میشود.
نمونهای از بدافزارهای آلوده به «DawDropper»ها با سابقه دسترسی در گوگل پلی
در اصطلاحهای مربوط به هک کردن، «تروژان» یا «اسب تروآ» یک بدافزار است که توسط یک «dropper» منتشر میشود که ظاهر موجه و قانونی را برای بدافزار میسازد. این گروه بدافزار شاخص «DawDropper» نام دارد و یکی از چهار تروژان سارق اطلاعات بانکی را به کار میگیرد. این نوع از بدافزار با ثبت صفحه نمایش و ضربات و کلید زده شده، اطلاعات بانکی شخصی را سرقت میکند.
یک نوع بدافزار دیگر، به نام «Octo» هم میتواند گوشی هوشمند اندرویدی را در حین کار خودش روشن نگه دارد تا ضمن دستکاری مجوزها، هشدارهایی را که ممکن است گوگل پلی درخصوص فعالیت مخرب و خطرناک میدهد را خاموش کند.
در گزارشی از ZDNet، نرمافزارها توسط گوگلپلی پرچمگذاری نمیشوند، چرا که اسکریپت مخرب فقط پس از دانلود نرمافزار فعال میشود. تحلیلگران «Trend Micro» میگویند که انتظار است تا «dropper»های تروجان برای کمپینهای هک در سبک خود باقی بمانند.
در حقیقت، «DawDropper»ها در تبلیغات غیرواقعی VPNها، ضبط کننده تماسها و سایر ابزارهای اندرویدی پنهان شده بودند. خوشبختانه به نظر میرسد که نرمافزارهایی که حاوی بدافزار «DawDropper»ها هستند از گوگل پلی حذف شدهاند.
به یاد داشته باشید قبل از دانلود رایگان نرمافزارهایی را که استفاده میکنید به دقت بررسی کنید. اگر نرمافزاری بازبینیهای محدودی دارد یا تنها یک محصول توسعهدهنده است، با احتیاط کامل نصب کنید یا اصلا نصب نکنید.
۱۳ اپلیکیشن رایج اندرویدی که کاربران باید حذف کنند!
هشدار جدیدی برای میلیونها کاربر اندروید وجود دارد، زیرا کارشناسان امنیتی ۱۳ برنامه کاربردی رایج را کشف کرده اند که باعث ایجاد هرج و مرج در تلفنهای هوشمند میشوند.
این بدافزارها که توسط تیم امنیتی McAfee شناسایی شده است، میتواند دستگاهها را با تبلیغات بیپایان و بسیار مزاحم پر کند که دائماً ظاهر میشوند و کل صفحه را در اختیار میگیرند.
پس از دانلود، این ابزارهای تبلیغاتی مزاحم نصب میشوند و تقریباً غیرممکن است که متوقف شوند. بدتر از همه، برخی از برنامهها به طور خودکار نام و نماد خود را تغییر میدهند و ردیابی و حذف آنها از دستگاه را دشوارتر میکند.
به نظر میرسد که بیشتر این برنامهها به عنوان برنامههای تمیز کننده تلفن پنهان شدهاند تا دستگاهها را از شر نرمافزارها و خطاهای ناخواسته پاک کنند، اما در واقع، شما دقیقا برعکس عمل میکنید.
برای کمک به افزایش تعداد دانلودها، سارقان سایبری این برنامهها را به سایتهای رسانههای اجتماعی متصل کرده اند.
در اینجا همه برنامههایی که گوگل حذف کرده است، معرفی شده است و در صورت نصب هر یک از آنها، ضروری است که آنها را بدون معطلی پیدا کرده و حذف کنید.
• EasyCleaner.
• Power Doctor.
• Super Clean.
• Full Clean.
• Fingertip Cleaner.
• Quick Cleaner.
• Keep Clean.
• Windy Clean.
• Carpet Clean.
• Cool Clean.
• Strong Clean.
• Meteor Clean.
بر اساس دادههای تلهمتری McAfee، این بدافزارها و انواع آن بر طیف گستردهای از کشورها تأثیر میگذارند که عمدتاً شامل کره جنوبی، ژاپن و برزیل میشوند، اما در انگلیس و ایالات متحده نیز شناسایی شدهاند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.