کارتهای بانکی، بنزینی نشد
|راضيه فراهاني|
اواخر آبان ماه ۹۷ بود که خبرها مبني بر استفاده مجدد از کارت سوخت براي تمام مالکان خودرو و موتورسيکلت رسانهاي شد. پس از مدتي محمدجواد آذريجهرمي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از اتصال کارتهاي بانکي به کارت سوخت خبر داد و مطرح کرد که «۱۰ ميليون خودرو در کشور کارت سوخت ندارند که بايد ۳۳۰ ميليارد تومان هزينه براي آن شود، درحاليکه با استفاده از ظرفيت دولت الکترونيکي و با هماهنگي بين دستگاهي و طرح اتصال به کارت بانکي اين ميزان صرفهجويي خواهد شد». او در ادامه گفته بود: «برنامهريزيها به اين صورت بود که افرادي که فاقد کارت سوخت هستند بايد براي ثبت نام اقدام کنند، يک کارت بانکي را معرفي کرده تا بتوانند از اين کارت بهعنوان کارت سوخت نيز استفاده کنند.»
بحثها ادامه داشت تا ۹ خردادماه سال جاري، شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي ايران با صدور اطلاعيهاي اعلام کرد: در اجراي سياستهاي دولت و مجلس، عرضه بنزين در جايگاههاي سراسر کشور از تاريخ ۲۰ مرداد ماه سال جاري صرفا با ارائه کارت هوشمند سوخت خودرو، امکانپذير خواهد بود.
بعد از اين اطلاعيه ابهامي به سراغ جامعه آمد که طبق اطلاعيههاي قبلي شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي، افرادي که خواستار اتصال کارت بانکي به کارت سوخت شده بودند پس از ۲۰ مردادماه از کارت سوخت متصل با کارت بانکي بهره خواهند برد يا خير؟
سخنگوي شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي در اين زمينه اظهار داشت: در حال حاضر اتصال کارت بانکي به کارت سوخت در اولويتهاي ما قرار ندارد و براي تمام متقاضيان، کارت سوخت صادر خواهد شد.
محمدجواد آذريجهرمي وزير ارتباطات در توضيح منتفي شدن اين موضوع اظهار داشت: «هيچ اشکال فني در زمينه اتصال سيستم کارت سوخت خودرو و کارت بانکي وجود ندارد و همين الان هم اين قابليت امکان فعالسازي دارد. سناريويي که از ابتدا مطرح کردند، سناريوي بنزين دونرخي بود که بهطور طبيعي در آن کارت بانکي امکان استفاده شدن داشت. اما به نظر ميرسد که استفاده از کارت بانکي بهجاي کارت سوخت در سناريوي بنزين تکنرخي با سيکل فعلي شرکت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي همخواني چنداني نداشته باشد. يعني ممکن است کارت بانکي در شرايط فعلي براي آنها خيلي مفيد نباشد. البته اين کار خيلي راحت است و ما پيشنهاد کردهايم کساني که کارت سوخت خود را همراه ندارند، از کارت بانکي براي سوختگيري استفاده کنند.»
ابهامات همچنان درباره چرايي منتفي شدن اتصال کارت سوخت و کارت بانکي همچنان باقي است. برخي معتقدند که در آينده امکان اين اتصال وجود دارد چرا که هم کار را براي مردم آسانتر ميکند و هم اين که از قاچاق انرژي جلوگيري ميکند. به همين جهت «رسالت»به سراغ عضو کميسيون انرژي مجلس درباره چرايي اين موضوع رفته و گفتوگويي داشته است که مشروح اين گفتوگو را درادامه ميخوانيد.
قيمت بنزين نسبت به فوب خليج فارس بسيار پايين است
محمد خالديسردشتي عضو کميسيون انرژي مجلس در اين باره به «رسالت» گفت: اين موضوع يک طرح پيشنهادي است اما ابتدا بايد به اين موضوع توجه کرد که قيمتبنزين، گاز و گازوئيل با توجه به قيمت بنزين فوب خليج فارس بسيار پايين است، يعني اين قيمتها براي قاچاق بسيار جذاب است؛ البته بايد گفت که اين اتفاق بسيار کم پيش ميآيد اما دولت با همت و تلاش به دنبال جلوگيري از قاچاق است.
نماينده مردم لردگان با اشاره به اين که بحثها بر آزادسازي بنزين است، افزود: در حال حاضر قيمت بنزين نسبت به کشورهاي همسايه فوب خليج فارس بسيار پايين است به همين جهت بايد آزادسازي قيمت صورت گيرد.
سه برابر کل بودجه سالانه در کشور يارانه پنهان وجود دارد
او با اشاره به وجود يارانه پنهان در کشور افزود: کل بودجه کشور ۴۰۰ هزار ميليارد تومان است که سه برابر آن يارانه پنهان وجود دارد. براي آن که بتوان اقدامات در اين زمينه به صورت اصولي و اساسي انجام شود بايد با فراهم کردن ساز و کارها به سمت آزادسازي قيمتها حرکت کنيم.
عضو کميسيون انرژي مجلس با اشاره به وجود تحريمها بر کشور ادامه داد: تحريمها شرايط اقتصادي کشور را بر مردم بسيار سخت کرده است.
تشخيص مصرف انرژي با صدور کارت الکترونيکي
او ادامه داد: امروزه يکي از راهکارها، الکترونيکي کردن کارتها است تا بتوان ميزان مصرف افراد از انرژي را تشخيص داد يعني کسي نتوانند بدون کارت به جايگاههاي پمپ بنزين، گازوئيل يا فرآوردههاي سوختي بروند و از اين سوخت استفاده کنند.
خالديسردشتي درباره اتصال کارت سوخت خودرو به کارت بانکي افزود: اين موضوع کار را براي مردم آسانتر ميکرد چرا که براي استفاده از بنزين يا گازوئيل ميتوانند همزمان پرداخت پول را هم انجام دهند. به منظور کنترل بخش عمدهاي از ميزان مصرف و پالايش ميتوان از اين روش استفاده کرد. اگر قيمتها در آينده آزاد شود، حاملهاي انرژي هم آزاد خواهند شد اما اتصال کارت سوخت با بانکي کارآيي خود را از دست نميدهد.
اطلاعي از توقف پروژه اتصال کارت سوخت به بانکي ندارم
اين نماينده مجلس تصريح کرد: به نظر من طرحي که درباره اتصال کارتهاي سوخت با کارتهاي بانکي مطرح شده است بسيار طرح خوبي است اما درباره چرايي اين طرح را نميدانم و کشور نياز به اين اتفاق دارد. البته که زياد هم سخت نيست چرا که دولت (وزارت ارتباطات) و بانکها (در بحث شرايط مالي) با اراده و همکاري ميتوانند اين اقدام را انجام دهند.
او با تاکيد بر اين که اين طرح يکي از راههاي کنترل قاچاق است، افزود: فکر ميکنم اگر زمينه فکري يا محتوايي در کميسيونهاي تخصصي مجلس از جمله انرژي و اقتصاد ايجاد شود اين طرح هم در مجلس در آينده راي خواهد آورد.
آذريجهرمي , راضيه فراهاني , کارت سوخت , وزير ارتباطات
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.