نکات بسیار مهم تغذیه دیابتی ها در ماه مبارک رمضان از نظر بی گزند
نکات بسیار مهم تغذیه دیابتی ها در ماه مبارک رمضان از نظر بی گزند
توصیه تغذیه در ماه رمضان برای افرادی که قند خون دارند! تجهیزات پزشکی بی گزند پاسخ می دهد !
با توجه به اهمیت مقدار قند خون در افراد دیابتی چنین افرادی باید برای روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند و در صورت اجازه پزشک میتوانند روزه بگیرند. در این مطلب قصد داریم در رابطه با توصیه تغذیه در ماه رمضان برای افرادی که قند خون دارند صحبت کنیم.
این بیماری در در صورت عدم کنترل به اعضای اصلی بدن می تواند آسیب وارد کند از این جهت باید حتماً نکاتی را در این مورد را رعایت کنید.
مشکلات افراد دیابتی در ماه مبارک رمضان
برخی افراد دیابتی به دلیل روزه داری در ماه رمضان دچار مشکلاتی میشوند که این مشکلات را در ادامه برایتان ذکر کرده ایم.
- یکی از مواردی که بیشتر افراد با آن درگیر هستند افت قند خون می باشد. افراد دیابتی به دلیل گرسنگی طولانی مدت قبل از افطار دچار کاهش قند خون می شوند یا پس از افطار و سحر قند خونشان به سرعت افزایش می یابد.
- کم آبی بدن یکی دیگر از مواردی است که افراد دیابتی در حین روزه داری دچار آن میشوند و به خصوص اگر این افراد در مناطق گرم زندگی کنند این امر تشدید می یابد.
- مورد بعدی افزایش وزن می باشد به دلیل کاهش فعالیت این افراد متاسفانه در اکثر موارد دچار افزایش وزن میشوند.
- همچنین در مواردی که افراد که دچار کم آبی شدید بدن می شوند به نارسایی کلیوی مبتلا میشوند که این مورد در افراد سالخورده بیشتر دیده می شود.
- مشکل بعدی فشار خون می باشد. که متاسفانه افراد دیابتی که روزه میگرند دچار نوسانات فشار خونی هستند.
هر یک از این موارد راه حل هایی دارد و می توان با تغذیه صحیح و مناسب از بروز علائم شدیدتر جلوگیری کرد.
پیشگیری از بروز مشکلات جسمی افراد دیابتی در ماه رمضان
مواردی که به کاهش این علائم و مشکلات کمک می کند عبارتند از :
- مصرف آب کافی
- پرهیز از پرخوری در وعده افطار و سحری
- حذف غذاهای پرچرب و ادویه دار و شور
- حذف نوشیدنی های کافئین دار و گازدار
- مصرف بیشتر سبزیجات و فیبر ها
- کنترل منظم سطح قند خون
نحوه کنترل منظم سطح قند خون
دستگاه تست قند خون خانگی بهترین گزینه برای کنترل مداوم سطح قند خون در ماه مبارک رمضان است و نکته جالب این است که تجهیزات پزشکی بی گزند بر روی تمامی دستگاه های تست قند خون مانند
دستگاه قند خون امپرور ، گالا ، آوان ، کرسنس و … تخفیف ویژه ماه مبارک رمضان گذاشته است
اگر نمی دانید کدام برند تست قند خون مناسب است این مطلب را هرگز از دست ندهید : بهترین مارک دستگاه تست قند خون
غذاهایی که برای مصرف افراد دیابتی در ماه رمضان توصیه نمی شود!
در ابتدا مواردی را ذکر کرده ایم که به هیچ وجه به افراد دیابتی توصیه نمی شود که در ماه رمضان مصرف کنند.
مصرف غذاهایی مثل شکر، شیرینی جات مثل زولبیا بامیه ، شله زرد ، حلوا و …. توصیه نمی شود.
این مواد به دلیل افزایش ناگهانی قند خون عوارض دیابت را تشدید میکنند.
نوشیدنی های کافئین دار برای افراد دیابتی مضر می باشند مثل نوشابه ها ، قهوه و نسکافه.
غذاهای چرب و سرخ شده و ادویه دار نیز ممنوع می باشد و باعث ایجاد مشکلاتی در گوارش افراد می گردد و همچنین در طول روز باعث تشنگی می شود.
مورد دیگر مصرف چای می باشد. از نوشیدن چای پررنگ خودداری کنید زیرا باعث کاهش آب بدن می شود.
تغذیه در وعده سحر
توصیه دیگر در رابطه با وعده سحری می باشد. به هیچ وجه بدون سحری روزه نگیرید. از موادی مثل غلات سبوس دار، نان در این وعده استفاده کنید تا کمتر دچار گرسنگی در طول روز شوید.
موادی مثل سنگک ، ماکارونی سبوس دار، بلغور ، جوانه غلات و حبوبات را فراموش نکنید.
در این وعده میتوانید غذاهایی مثل عدس لوبیا به همراه سالاد میل کنید.
همچنین از انواع سبزیجات ، میوه های تازه مثل پرتقال و سیب نیز استفاده کنید. می توانید از خورشتهای کم چرب، غذاهایی مثل حلیم استفاده کنید. و در صورتی که قصد مصرف برنج داشته باشید حتما به همراه سبزیجات و حبوبات آن را مصرف کنید.
برای جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون توصیه میشود که در بین وعده افطار تا سحر از مغز ها ، سبزیجات و میوهها استفاده شود.
میزان غذایی که در وعده سحری باید خورده شود معادل با میزان غذایی است که در وعده های ناهار مصرف می شود. اگر نتوانستید سحری بخورید روزه نگیرید. سعی کنید وعده سحری را در زمان های آخر مصرف کنید تا در طول روز کمتر گرسنه شوید.
تغذیه در وعده افطار
در هنگام افطار نیز بهتر است بانوشیدنی گرم مثل شیر گرم یا آب جوش افطار کنید. از خرما در این وعده استفاده کنید.
از غذاهای کم حجم مثل سوپ استفاده کنید.
مقدار غذای مصرفی در افطار معادل با وعده صبحانه می باشد. سعی کنید در این وعده بر مقدار تشنگی خود غلبه کنید و برای افزایش قندخون تان از عسل و خرما استفاده کنید.
همچنین در فاصله بین سحر تا افطار تا سحر از مایعات استفاده کنید. تا آب بدن تامین شود. در وعده افطار نیز سبزیجات را فراموش نکنید و حتماً از آنها استفاده کنید تا دچار مشکلات گوارشی نشوید.
تغذیه دروعده شام
یک تا یک و نیم ساعت بعد از افطار می توانید شام میل کنید. که در این وعده نیز به هیچ وجه از نوشابه های گازدار استفاده نکنید و می توانید هنگام خواب از میوه هایی مثل موز و خرما استفاده کنید تا دچار افت قند خون نشوید.
نکات تغذیه ای
مقدار قند مصرفی خود را در وعده های غذایی تقسیم کنید. حتماً از موادی استفاده کنید که فیبر بالا دارند مثل سبزیجات و غلات یا میوه های تازه و لبنیات.
نوشیدن آبمیوه های صنعتی و قندی به هیچ وجه توصیه نمی شود. حتماً از ۸ لیوان آب استفاده کنید تا دچار کم آبی نشوید و در این ماه از پرخوری نیز دوری کنید زیرا به سرعت قند خون تان افزایش پیدا می کند.
در ماه رمضان نیز حتما از موارد گفته شده در زیر استفاده کنید:
گوشت سفید و قرمز، ماهی، حبوبات و سبزیجات. حداقل یک لیوان استفاده در طول روز از سبزیجات استفاده کنید. همچنین از سبزیجات نشاسته ای مثل سیب زمینی، کدو حلوایی ،هویج و ذرت بیش از یک سوم لیوان استفاده نشود.
غلات کامل مثل ماکارونی و نان سبوس دار را نیز در غذاهای مصرفی خود قرار دهید. از خوردن روغن مایع، کره، سس مایونز ، پنیر پرچرب و آجیل پرهیز کنید.
حرف آخر
در آخر اینکه برای این که بتوانید در در این ماه روزه بگیرید حتما باید با پزشک خود مشورت کنید و در صورت عدم وجود مشکل می توانید روزه بگیرید. اما نکتهای که باید به آن دقت داشته باشد تغذیه مناسب می باشد. که حتماً باید برای این که مشکلی در طول روز پیش نیاید و دچار افزایش قند خون نشوید باید به موادی که مصرف می کنید بیشتر اهمیت دهید و غذایی را مصرف کنید که باعث سیری طولانی مدت و عدم افزایش قند خون تان شود. همچنین در این ماه فعالیت فیزیکی نیز داشته باشید و مرتب قند خون و فشار خون خود را کنترل کنید تا دچار مشکلات و سایر بیماری ها نشوید.
منبع : تجهیزات پزشکی بی گزند
تغذیه دیابتی ها
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.