ترامپ در ميان منگنه کرهايها
اگرچه دونالد ترامپ رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا و ديگر مقامات کاخسفيد نسبت به فرجام دور اخير مذاکرات با رهبر کرهشمالي ابراز اطمينان و اميدواري کرده بودند، اما شواهد موجود نشان ميدهد طرفين در اين مذاکرات به توافقي دست نيافته و به عبارتي بهتر، مذاکرات “شکست” خورده است. متعاقب شکست مذاکرات، ترامپ صراحتا اعلام کرده […]
اگرچه دونالد ترامپ رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا و ديگر مقامات کاخسفيد نسبت به فرجام دور اخير مذاکرات با رهبر کرهشمالي ابراز اطمينان و اميدواري کرده بودند، اما شواهد موجود نشان ميدهد طرفين در اين مذاکرات به توافقي دست نيافته و به عبارتي بهتر، مذاکرات “شکست” خورده است. متعاقب شکست مذاکرات، ترامپ صراحتا اعلام کرده است علاقهايبه برچيدن تحريمهاي کرهشمالي ندارد و درمقابل،رهبر کره شمالي نيز اعلام کرده است حتي در صورت لغو تحريمهاي واشنگتن عليه پيونگ يانگ، صرفا آزمايشهاي موشکي و هستهاي اين کشور متوقف ميشود.
آنچه مسلم است اينکه طي روزهاي آتي، هماهنگي بيشتري ميان سناي آمريکا (که داراي اکثريت جمهوريخواه است) و کاخ سفيد برسر تهديد پيونگيانگ صورت خواهد گرفت. با اينحال، پيام مخابره شده پيونگيانگ به واشنگتن کاملا مشخص است!
بدونشک، مقامات کرهاي بايد اين مواضع را بهعنوان نقاطآشکارسازي درنظر بگيرند که پيامآور «عدم اعتماد به آمريکا» هستند. بسياري از تحليلگران مسائل بين المللي معتقدند حل و فصل بحرانهاي جاري در شبه جزيره کره، در گروي حذف ايالات متحده آمريکا و دخالت هاي آن در اين منطقه راهبردي و استراتژيک است.به عبارت بهتر، ايجاد صلح در شبه جزيره کره محصول نهايي پروسهاي خواهد بود که در آن واشنگتن کمترين دخالتي نداشته باشد.
چندي پيش و درحالي که ترامپ سخن از احتمال صلح با کره شماليسخن ميگفت، ليندسي گراهام ، سناتور بانفوذ آمريکايي در پيامي نوشت : “آمدهام تا به کره شمالي بگويم رئيسجمهور ما خط قرمزي ترسيم کرده است. اگر به تهديد خاک آمريکا با تسليحات اتمي ادامه بدهيد، حکومت شما را نابود خواهيم کرد. به همين سادگي!”
درحال حاضر نيز مقامات آمريکايي از يکسو پيام “مصالحه با کره شمالي”را به پيونگيانگ مخابره کرده و ازسوي ديگر، سخن از نابودي اين کشور به ميان ميآورند! اين پارادوکس به هيچ عنوان ازسوي مقامات پيونگ يانگ قابل قبول نيست. فراتر از آن، مقامات کرهاي بهخوبي ميدانند ايالات متحده آمريکا در ماوراي خلق بحران در شبه جزيره کره، پروسه “مهار چين” را دنبال ميکند. پروسهاي که سران هر دو حزب دموکرات و جمهوريخواه طي سالهاي اخير آن را دنبال ميکنند.
طي ماههاي گذشته، بسياري از سياستمداران آمريکايي، اعم از دموکرات و جمهوريخواه به ترامپ درخصوص ماجراجويي در کرهشماليهشدار داده و خواستار مهار وي شدهاند. حتي افرادي مانند نوت گينگريچ ، به وي درخصوص عدم آمادگي آمريکا براي ورود به فاز نظامي(در مقابل پيونگ يانگ) هشدار دادهاند.بسياري از رسانههايآمريکايي نيز از قول تحليلگران خود نگراني شديد خود را بابت ماجراجويي هاي ترامپ در حوزه سياست خارجي آمريکا، به خصوص در مورد کره شمالي اعلام کردهاند.
در چنين شرايطي ترامپ با دستاني کاملا بسته در مقابل مقامات پيونگيانگ حضور پيدا کرده است! ترامپ ازيک سو سعي دارد اقتدار دست رفته خود را در برابر کرهايها احيا کند و ازسوي ديگر چاره اي جز امتيازدهي فراوان به پيونگ يانگ و عدول از شعارها و ادعاهاي انتخاباتي خود در سال ۲۰۱۶ ندارد. ترامپ در ميان منگنه کرهايها قرار گرفته است! شرايطي که گذار از آن براي رئيسجمهور آمريکا آسان بهنظر نمي رسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.