پمپ های صنعتی
پمپ وکیوم یا خلاء دستگاهی است که هوا یا گاز را از داخل مخزن خارج می کند تا خلاء جزئی یا کامل در سیستم مورد نظر ایجاد شود. پمپ وکیوم موجب می شود هوا با کاهش تدریجی فشار در فضای محدود جذب شود و سپس مولکول های گازی تنفسی در هوای محیط یا مخزن دیگری رها شوند.
انواع پمپ وکیوم در بخش های مختلف صنعتی مانند آزمایشگاه ها ، صنعت پزشکی، بسته بندی مواد غذایی و صنایع شیمیایی استفاده می شوند.
هنگام انتخاب پمپ وکیوم ، باید چندین عامل را در نظر بگیرید. اول از همه ، انتخاب شما باید با شیوه ی استفاده مورد نظر شما سازگار باشد ، این کار به شما امکان می دهد فناوری ، روانکاری ، مقاومت شیمیایی ، سطح خلاء و میزان جریان لازم را با دقت هر چه بیشتری بررسی کنید.
فاکتور اساسی که باید در انتخاب پمپ وکیوم در نظر داشته باشید ، کیفیت و سطح مورد نظر خلاء است. انواع مختلفی از خلاء وجود دارد: خلاء خشن یا کم ، خلاء زیاد و خلاء فوق العاده بالا. تفاوت بین این سه در کم کردن تعداد مولکول های بدست آمده است که با فشار گازهای باقی مانده اندازه گیری می شوند. هرچه فشار ضعیف تر باشد ، تعداد مولکول ها در سانتی متر مربع ضعیف تر می شوند؛ در نتیجه ، کیفیت خلا بالاتر می رود.
ویژگی های دیگری که باید در انتخاب یک پمپ وکیوم باکیفیت در نظر بگیرید:
۱- میزان جریان پمپ: میزان جریان به زمان تخلیه دستگاه پمپ وکیوم مربوط می شود. بنابراین ارزیابی ظرفیت پمپ وکیوم جهت تولید هر دو سرعت پمپاژ مورد نیاز (میزان جریان حجم) و میزان جریان جرم با توجه به میزان نیاز فرآیند ضروری است. به طور کلی ، هرچه میزان جریان بیشتر باشد ، زمان تخلیه کوتاه تر می شود.
۲- سازگاری شیمیایی: لازم است با تجزیه و تحلیل تمام مشکلات احتمالی که ممکن است دستگاه پمپ وکیوم با آن مواجه شود ، سازگاری گازهای مورد استفاده در برنامه کاربردی خود را با پمپ وکیوم انتخاب شده در نظر بگیرید.
۳- روغن کاری: لازم است از خود بپرسید که آیا روغن کاری پمپ وکیوم ضروری است یا خیر. پمپ وکیوم روغن کاری شده کارایی و مقاومت بیشتری دارد. اما به تعمیر و نگهداری منظم نیاز دارد. در محیط آزمایشگاهی ، پمپ خلاء یا وکیوم خشک نسبت به پمپ وکیوم روغن کاری شده ترجیح داده می شود.
۴- نگهداری و هزینه: بر اساس معیارهای ذکر شده در بالا ، تجزیه و تحلیل فراوانی چرخه های نگهداری یک پمپ وکیوم ضروری خواهد بود. بنابراین نه تنها باید قیمت خرید بلکه باید هزینه های کارکرد و نگهداری از پمپ وکیوم را نیز در نظر بگیرد.
یکی از عواملی که باید برای نگهداری در نظر بگیریم این است که با توجه به این که در یک سیستم بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میکرون تخلیه می شود بنابراین واضح است که یک پمپ وکیوم باید بتواند در محدوده میکرون کم خلاء با ضریب ایمنی حداقل ۲۵ میکرون در کل مطلق ایجاد کند. بنابراین ، پمپ وکیوم باید بتواند به خواندن خلاء حداقل ۲۵ میکرون مطلق برسد.
پمپ خلا یک ابزار کاربردی در طیف گسترده ای از فرایندهای تولید صنعتی از جمله بسته بندی ، بطری کردن ، خشک کردن و گاز زدایی است. از پمپ خلاء صنعتی برای ایجاد ، بهبود و حفظ خلاء در این نوع از فرایندها استفاده می شود. انواع مختلفی از فناوری های خلا صنعتی وجود دارد که در این متن به بررسی این فناوری ها می پردازیم. برای درک اینکه کدام نوع پمپ خلا یا وکیوم برای شما و برنامه شما مناسب تر است ، درک ویژگی ها ، مزایا و اصل عملکرد هر نوع فناوری آن ها بسیار مهم است. در ادامه رایج ترین انواع پمپ خلاء صنعتی ، نحوه عملکرد آنها و مناسب ترین نوع کاربرد آن ها را با هم بررسی می کنیم.
پمپ خلا از نوع انتقال گاز
پمپ های خلا مدل انتقال گاز، مولکول های گاز را با تبادل حرکت (عمل جنبشی) یا جابجایی مثبت منتقل می کنند. همان تعداد مولکول گاز از پمپ تخلیه می شود که وارد پمپ می شود و فشار گاز هنگام خارج شدن کمی بالاتر از فشار اتمسفر است. در این فرآیند نسبت تراکم عبارت است از نسبت فشار خروجی (خروجی) به کمترین فشار بدست آمده (ورودی).
پمپ خلا از نوع انتقال سینتیک
پمپ های انتقال جنبشی از پره های با سرعت بالا یا بخار وارد شده برای هدایت گاز به سمت خروجی استفاده می کنند و بر اساس اصل انتقال حرکت، عمل می کنند. این نوع پمپ ها می توانند در فشارهای پایین نسبت فشاری بالایی را بدست آورند اما معمولاً حجم مشخص شده ای ندارند.
پمپ خلا از نوع انتقال و جابجایی مثبت
پمپ های خلائی که با به دام انداختن مکانیکی حجم گاز و انتقال آن از طریق پمپ کار می کنند ، به عنوان پمپ های جابجایی مثبت شناخته می شوند. حجم جدا شده که اغلب در چند مرحله روی یک محور محرک طراحی می شود ، با فشار بیشتر به حجم کم تراکم تر فشرده می شود و در نهایت گاز فشرده به اتمسفر یا پمپ بعدی منتقل می شود. برای ایجاد خلاء و دبی بالاتر ، دو پمپ انتقال اغلب به صورت سری استفاده می شوند.
پمپ های جابجایی مثبت برای ایجاد خلاء کم استفاده می شوند. این نوع پمپ خلاء ، حفره را گسترش می دهد و به گازها اجازه می دهد از محیط یا محفظه آب بندی شده خارج شوند. پس از آن ، حفره مهر و موم شده و باعث تخلیه آن به جو می شود. اصل پشت پمپ خلاء جابجایی مثبت ایجاد خلاء با افزایش حجم یک ظرف است. به عنوان مثال در یک پمپ آب دستی ، مکانیزم یک حفره مهر و موم شده کوچک را گسترش می دهد تا یک خلاء عمیق ایجاد کند. به دلیل فشار ، مقداری مایع از محفظه به داخل حفره کوچک پمپ رانده می شود. پس از آن ، حفره پمپ از محفظه آب بندی می شود ، به جو باز می شود و سپس به اندازه یک دقیقه فشار داده می شود
نمونه هایی از پمپ های خلاء جابجایی مثبت عبارتند از: پمپ های خلاء حلقه مایع و دمنده ریشه که در صنایع مختلف برای ایجاد خلا در فضای محدود بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.
پمپ خلا کپچر یا ضبط کننده
پمپ هایی که مولکول های گاز را روی سطوح داخل سیستم خلاء می گیرند ، به طور شگفت انگیزی به عنوان پمپ های ضبط کننده یا گیرانداز شناخته می شوند. این پمپ ها با جریان کمتری نسبت به پمپ های خلاء مانند پمپ های انتقال کار می کنند ، اما می توانند خلاء بسیار بالایی ایجاد کنند. پمپ های کپچر با استفاده از تراکم برودتی ، واکنش یونی یا واکنش شیمیایی عمل می کنند و هیچ قسمت متحرک ندارند ، بنابراین خلاء بدون روغن ایجاد می کند.
از پمپ های خلا کپچر به همراه پمپ های خلاء جابجایی مثبت و پمپ های خلاء انتقال حرکت برای ایجاد خلاء فوق العاده بالا استفاده می شود.
سیستم خلاء یا ساکشن مرکزی از اجزای جداگانه ای تشکیل شده است که هر جزء نقش مهمی در صنعت های مختلف ایفا می کند.
و اماتفاوت بین سیستم ساکشن عادی و سیستم ساکشن مرکزی چیست؟
دندانپزشکان با دقت متوجه می شوند که هنگام خرید ابزارهای دندانپزشکی ، فروشندگان از آنها می پرسند که آیا نیاز به اتصال سیستم ساکشن مرکزی دارند یا خیر. این بدان دلیل است که لوله کشی داخل واحد دندانپزشکی باید به گونه ای طراحی شود که با اتصال سیستم ساکشن مرکزی مطابقت داشته باشد تا بهترین اثر مکش ایجاد شود. بنابراین ، تفاوت بین سیستم خلاء عادی و سیستم خلاء مرکزی چیست؟
سیستم ساکشن معمولی
سیستم ساکشن معمولی قدرت مکش از واحد دندانپزشکی است ، بدون دستگاه های کمکی اضافی. قدرت مکش واحد دندانپزشکی به فشار هوا و آب بستگی دارد. کنترل فشار هوا منجبر به مکش قوی و کنترل فشار آب منجر به مکش ضعیف می شود.
مزایای استفاده از این دستگاه عدم نیاز به اتصال دستگاه مکش مرکزی است و می توانید در مکان و پول خود نیز صرفه جویی کنید. معایب این طرح عبارتند از:
- قدرت مکش ناپایدار و بسیار ضعیف.
- مسدود شدن.
- منابع قابل مصرف (آب و هوای فشرده).
- عدم رعایت الزامات ساکشن جراحی.
- تولید آلودگی ثانویه.
سیستم ساکشن مرکزی
سیستم ساکشن مرکزی قدرت مکش خود را از یک دستگاه مکش اضافی میگیرد. این سیستم می تواند تمام کاستی های یک سیستم ساکشن معمولی را جبران کند. در حال حاضر بیشتر دندانپزشکی ها سیستم ساکشن مرکزی را انتخاب می کنند. سیستم ساکشن مرکزی به پزشک و کارکنان این امکان را می دهد تا دهان را برای کار تمیز نگه دارند. داشتن یک سیستم ساکشن مرکزی که اصولی طراحی شده و عملکرد خوبی دارد ؛باعث راحتی هر چه بیشتر بیمار می شود. زیرا بزاق و سایر مایعات به راحتی در حین عمل از دهان آنها خارج می شود.
دو نوع سیستم ساکشن مرکزی برای دندانپزشکی ها وجود دارد: وکیوم یا ساکشن مرطوب و وکیوم خشک.
مزایای سیستم خلاء یا ساکشن مرطوب
- هزینه سرمایه گذاری اولیه برای سیستم ساکشن مرطوب به میزان قابل توجهی کمتر از سیستم ساکشن خشک است.
- صرفه جویی در هزینه برای تجهیزات هنگام نصب موتور اضافی دوم در مقابل سیستم خشک.
- به مساحت کمتر در اتاق مکانیکی نیاز دارد.
- معمولاً بی صدا تر از یک سیستم خشک است که انعطاف پذیری بیشتری را برای قرار دادن یک سیستم در دفتر فراهم می کند.
معایب سیستم ساکشن مرطوب
- افزایش قبض آب مصرفی به دلیل استفاده از آب برای مکش
- مکش ناسازگار با چندین کاربر
- هزینه های نگهداری بیشتر به دلیل سیستم های گردش مجدد که می تواند موتورهای خلاء را تحت فشار قرار دهد.
- اگر فقط یک موتور وجود داشته باشد و از کار بیفتد ، سیستم تا زمانی که موتور ثابت نباشد کار نمی کند.
مزایای سیستم ساکشن خشک
- کاهش یا حذف آب مورد استفاده برای مکش ، که هزینه جاری واحد را بطور چشمگیری کاهش می دهد.
- موتور سرعت متغیر اجازه می دهد جریان خلاء ثابت تری برای چندین کاربر ایجاد شود.
- کاهش مصرف برق
- نگهداری آسان
- در صورت خرابی موتور ، سیستم را می توان به خلاء مغازه متصل کرد تا مکش اضطراری انجام شود .
معایب سیستم ساکشن خشک
- هزینه اولیه تجهیزات به طور قابل توجهی بیشتر از سیستم خلاء مرطوب است.
- صدای واحد ساکشن خشک می تواند بلند باشد ، بنابراین محل نصب آن باید از اتاقهای درمان دورتر باشد.
- نیاز به مساحت بزرگتر در اتاق مکانیکی به دلیل اندازه تجهیزات و نیاز به تهویه و سرمایش آن.
- هزینه نصب موتور دوم برای افزونگی به میزان قابل توجهی بیشتر از گزینه های سیستم ساکشن مرطوب است.
پمپ وکیوم , سیستم ساکشن معمولی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.