تمدن غربی، از واقعیت تا افسانه - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 5593
  پرینتخانه » یادداشت تاریخ انتشار : 18 تیر 1398 - 9:16 |

تمدن غربی، از واقعیت تا افسانه

خشونت علیه زنان - به گفته سازمان عفو بین‌الملل خشونت خانگی بیش از ابتلا به سرطان و تصادفات جاده‌ای عامل مرگ یا معلولیت جسمانی زنان اروپایی در گروه سنی 16 تا 44 سال است.
تمدن غربی، از واقعیت تا افسانه

| احمدرضا هدایتی| بخش چهارم|
خشونت علیه زنان – به گفته سازمان عفو بین‌الملل خشونت خانگی بیش از ابتلا به سرطان و تصادفات جاده‌ای عامل مرگ یا معلولیت جسمانی زنان اروپایی در گروه سنی ۱۶ تا ۴۴ سال است.
به عنوان مثال در انگلیس ۲۵ درصد از زنان (از هر چهار زن یکی) در طی عمر خود قربانی خشونت خانگی می شود و به طور میانگین هفته‌ای دو زن در انگلستان و ولز توسط مردی که با او زندگی می کنند یا می‌کرده‌اند، کشته می‌شود.
گفته می‌شود که در این کشور در هر دقیقه یک تماس در ارتباط با خشونت خانگی با اداره پلیس گرفته می‌شود، که ۱۷ درصد از جرائم گزارش شده و یک چهارم جرائم خشونت آمیز با خشونت خانگی مرتبط است و این در حالی است که کمتر از ۳۵ درصد از خشونت‌های خانگی به پلیس گزارش می‌شود. برخی این رقم را حتی کمتر از ۱۱ درصد می‌دانند.
در میان گروه های قومی ساکن بریتانیا، تفاوت چندانی از لحاظ میزان بروز خشونت خانگی وجود ندارد. به طور عمومی گروه سنی زیر ۲۵ سال بیش از بقیه در معرض خشونت خانگی هستند.
کمیته رفع تمام اشکال تبعیض علیه زنان ((cedaw) فرانسه طی گزارشی در سال ۲۰۰۶ با ابراز نگرانی از افزایش چشمگیر خشونت به ویژه در خانواده‌ها اعلام کرد، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که هر سه روز یک زن از سوی همسرش قربانی خشونت منجر به مرگ می‌شود.
نکته قابل تأمل این است که هر ۱۶ روز یک مرد نیز از سوی همسرش قربانی خشونت منجر به مرگ می‌شود،‌ در نیمی از موارد زن قبلااز سوی همسرش متحمل خشونت (جنسی یا غیرجنسی) بوده است. همچنین از هر ۱۰ مرگ یکی غیرعمد بوده و در دو سوم موارد خشونت قبلامیان زوج وجود داشته است. در استرالیا از هر ۳ زن، یکی مورد آزار جنسی قرار گرفته و تقریباهر هفته یک زن توسط شوهر یا شریکش کشته می‌شود و خشونت اصلی‌ترین علت قتل، معلولیت یا بی‌خانمانی زنان در این کشور است. در حال حاضر بیش از ۵۰هزار زن بی‌خانمان در این کشور وجود دارد.
خیانت به همسران – در این رابطه بعد از کشور تایلند، به ترتیب دانمارک با ۴۶%، ایتالیا و آلمان با ۴۵%، فرانسه با ۴۳%، نروژبا ۴۱%، بلژیک با ۴۰%، اسپانیا با ۳۹% و فنلاند با ۳۶%، در صدر کشورهای جهان قرار دارند.
میزان طلاق – هرچند که در اغلب کشورهای دنیا آمار طلاق همچنان در حال افزایش است، اما براساس آمار های منتشر شده در سال ۲۰۱۸ میلادی، ۱۰ کشور پرچمدار آمار بالای طلاق در میان دیگر کشور ها هستند، براساس این گزارش، همه این ۱۰ کشور نیز جزو کشور های اروپایی هستند. این امر نشان دهنده افزایش آسیب‌های اجتماعی در اروپا و حرکت خانواده‌های غربی به سوی
فروپاشی است.
در میان ۱۰ کشور دنیا که بیشترین میزان طلاق را نسبت به کشورهای دیگر در سال ۲۰۱۸ داشته‌اند، بلژیک پرچمدار اول این آمار است و بیشترین میزان طلاق را در اروپا و جهان دارد، براساس آمارها، میزان طلاق این کشور در سال ۲۰۱۸ بیش از ۷۱ درصد بوده است.
پرتغال دومین جایگاه را به خود اختصاص داده است. به طوری که سال ۲۰۱۸ آمار طلاق در این کشور، ۶۸ درصد است و جایگاه بعدی به مجارستان تعلق دارد، چرا که حدود ۱۰ درصد از مردان مجارستانی طلاق را تجربه کرده اند. اما آمار طلاق در میان زنان این کشور، ۴/۲ دهم درصد کمتر از مردان است.
جمهوری چک که در اروپای شرقی واقع شده است، چهارمین کشور رکورددار آمار بالای طلاق در جهان است. حدود ۱۳ درصد از زنان این کشور طلاق گرفته اند. به علاوه ۱۱ درصد از مردان این کشور نیز طلاق را تجربه کرده اند. براساس آمار های منتشر شده در سال ۲۰۱۸، آمار طلاق در جمهوری چک برابر با ۶۶ درصد است.
طلاق در کشور اسپانیا به قدری افزایش پیدا کرده است، که به یک امر عادی و پذیرفته شده در عرف جامعه تبدیل شده است. به همین دلیل و برای کاهش طلاق، به تازگی قانون جدیدی با عنوان «مدیریت رابطه» در این کشور به تصویب رسیده است. براساس این قانون، زوجینی که تقاضای طلاق می کنند باید حداقل سه ماه از ازدواج آن ها گذشته باشد.
در لوکزامبورگ سن ۴۰ الی ۴۹ سالگی، سن اصلی ناامیدی از زندگی و طلاق محسوب می‌شود. با وجود کوچک بودن این کشور، اما آمار طلاق در آن بسیار بالا بوده و حدود ۶۰ درصد است و در کشور استونی که در شمال اروپا واقع شده است، آمار طلاق در سال ۲۰۱۸، برابر با ۵۸ درصد است.
کشور فرانسه که به سرزمین عشاق نیز مشهور است، نهمین کرسی را در لیست کشور های پر طلاق دنیا، به خود اختصاص داده است. براساس آمار، ۵۵ درصد از ازدواج ها در کشور فرانسه به طلاق ختم می‌شود. بیشتر مردم این کشور نیز دوری از دیگران و انزوا را به جای بودن با خانواده برمی‌گزینند.
بر اساس اعلام اداره آمار ایالت متحده آمریکا، آمار ازدواج در این کشور یک روند رو به کاهش را در پیش گرفته است و متقابلا آمار طلاق در این کشور به شدت رو به افزایش است، به طوری‌که آمریکا در میان دیگر کشورها، دهمین کشور پر طلاق دنیا محسوب می شود. براساس گزارش‌های منتشر شده، آمار طلاق در ایالت متحده آمریکا از ابتدای سال ۲۰۱۸ تاکنون ۵۳ درصد بوده است.

 

تمدن غربی، از واقعیت تا افسانه |بخش سوم|

تمدن غربی، از واقعیت تا افسانه| بخش دوم

تمدن غربی از واقعیت تا افسانه

نویسنده : احمدرضا هدایتی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تمدن غربی، از واقعیت تا افسانه بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.