اجرای نمای مدرن ساختمان با مهرسان نوین - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 55702
  پرینتخانه » اخبار دیگران تاریخ انتشار : 15 آذر 1400 - 19:20 |

اجرای نمای مدرن ساختمان با مهرسان نوین

در مورد اجرای نمای اسپایدر و یا اجرای نمای سراميک خشک چه می‌دانید؟ به نظر شما اجرای نمای اسپایدر برای مقاوم سازی و زیبایی ساختمان قوی‌تر عمل می‌کند یا اجرای نمای شیشه ای فریم لس؟
اجرای نمای مدرن ساختمان با مهرسان نوین

در مورد اجرای نمای اسپایدر و یا اجرای نمای سراميک خشک چه می‌دانید؟ به نظر شما اجرای نمای اسپایدر برای مقاوم سازی و زیبایی ساختمان قوی‌تر عمل می‌کند یا اجرای نمای شیشه ای فریم لس؟

نمای ساختمان به طور کلی، به طراحی جلوی ساختمان اشاره دارد. نما به اصطلاح، چهره خانه است. خانه‌ای منحصر به فرد که توسط یک معمار در جای خود، در محیط خود و فقط برای مالک آن ساخته شده است. اجرای نما برای ساختمان‌های مختلف بر اساس متریال‌ها، اتصالات و مصالح مورد استفاده ممکن است متفاوت باشد. برخی از نماها بسیار جذاب و مدرنند و برخی نیز معمولی و ساده اجرا می‌شوند. همگی این اجراها به سلیقه و بودجه صاحب ساختمان‌ها بستگی دارد. گاهاً پیش آمده اجرای نماهای منحصر به فرد همچون اجرای نمای اسپایدر، باعث ایجاد هیجان در رهگذران شده و افراد زیادی را جذب خود می‌کند.

معمولا ساختمان‌های بزرگ و پرآذین دارای ورودی‌های اصلی متعددی هستند که گاهی به آن ورودی‌های شرقی یا غربی یا نماهای شرقی یا غربی نیز گفته می‌شود. اجرای نمای ساختمان بسته به نوع طرح و سبک، مصالح ساختمانی بکار رفته و نوع بنا در ساختمان‌های مختلف ممکن است متفاوت باشد و بنابر سلیقه معمار و صاحب ساختمان یکی از انواع آن برای زیباسازی و مقاوم‌سازی بنا انتخاب و اجرا شود. شرکت توسعه صنعت مهرسان نوین از جمله شرکت‌های تولیدکننده و اجراکننده نماهای ساختمانیست که خدماتی همچون مشاوره، طراحی، تولید نماهای ساختمانی و محصولات مرتبط را در حیطه کاری خود دارد. از جمله نماهای تولید و قابل اجرا توسط این شرکت اجرای نمای اسپایدر، اجرای نمای شیشه ای فریم لس و اجرای نمای سراميک خشک می‌باشد که در ادامه به معرفی آنها و بررسی ویژگی‌هایشان خواهیم پرداخت.

اجرای نمای اسپایدر

نمای اسپایدر یکی از جذاب‌ترین و زیباترین نماهای ساختمانیست که توانسته تحول عظیمی را در نماسازی ساختمان‌های تجاری و اداری ایجاد کند و موجب توسعه نماهای شیشه‌ای گردد. اجرای نمای اسپایدر از جمله اجراهای پرطرفدار و محبوب نما برای ساختمان‌های کوچک و بزرگ است که توسط بسیاری از معماران دنیا انتخاب و اجرا می‌شود. این نما از نمای مدرن و به روز محسوب شده و ظاهری تمام شیشه دارد و اغلب برای نمای ساختمان‌های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اجرای نمای اسپایدر به گونه‌ای است که در برابر باد و زلزله و انواع نیروهای محیطی بسیار مقاوم است و هیچ تغییر شکلی در آن به وجود نمی‌آید. امکان دید بسیار بالا و شکل عنکبوتی شکل نمای اسپایدر باعث شده که این نما نسبت به دیگر نماهای موجود در صنعت نماسازی از جذابیت و محبوبیت بالایی برخوردار شود.

اجرای نمای اسپایدر در سیستم‌هایی همچون باربری کششی، باربری از طریق قاب شیشه‌ای و باربری خرپایی امکان‌پذیر است که هر کدام مزایا و ویژگی‌های خاص خود را دارند. در سیستم‌های کششی، شیشه‌هایی که برای نما استفاده می‌شود بر روی ستون‌های استیلی ضد زنگ قرار می‌گیرند و سر این ستون‌ها متحرک طراحی می‌شود تا تحمل تنش‌های وارد شده بر شیشه‌ها توسط این ستون‌ها آسان گردد. شیشه‌های لمینت در نوع سیستم باربری دوم به صورت عمودی و افقی در سازه اصلی به یکدیگر متصل می‌شوند تا در مقابل نیروهای وارده یکپارچگی و مقاوت خود را حفظ کنند. بار وارد شده به نمای اسپایدر در سیستم‌های خرپایی نیز توسط کابل تحمل می‌شود به همین دلیل به این سیستم، سیستم باربری کابلی نیز گفته می‌شود.

ساختار این سیستم به دلیل تخصصی بودن از لحاظ قیمت بالاتر از دو سیستم دیگر است. به طور کل قیمت اجرای نمای اسپایدر بر اساس متر مربع محاسبه شده و به المان‌هایی همچون نوع شیشه، سازه نگهدارنده، کیفیت یراق آلات و همچنین ارتفاع نما بستگی دارد. قیمت نصب و اجرای نمای اسپایدر نسبت به اجرای نمای سراميک خشک و اجرای نمای شیشه ای فریم لس بالاتر است و علت امر به این دلیل است که نصب و اجرای نمای اسپایدر بسیار دشوارتر از سایر نماهاست. اما بخاطر ایمنی و یکپارچگی بالای این نما و بسیاری ویژگی‌های دیگر تقاضا برای نصب و اجرای آن زیاد است.

علت دشوار بودن اجرای نمای اسپایدر، دقت بسیار بالایی است که در هنگام نصب باید رعایت شود. در واقع محاسبه درست و صحیح، همزمان با اجرای دقیق و حساب شده باید انجام شود تا کاری بی‌نقص و مقام ارائه گردد. برای اجرای نمای اسپایدر از اجزایی نظیر شیشه‌های لمینت و یا دو جداره، اتصالات و بست‌های اسپایدر، چسب‌های تلفیقی، باد بندها و استراکچرها استفاده می‌شود که نوع و جنس هر کدام به نوع سیستم اجرایی بستگی داشته و ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته باشد.

نمای شیشه ای فریم لس

اجرای نمای شیشه ای فریم لس یکی دیگر از خدمات شرکت توسعه صنعت مهرسان نوین در صنعت نماسازی ساختمان است. شیشه جزو متریال‌های اصلی برای ساخت و اجرای این نوع نما همانند اجرای نمای اسپایدر است و بخش اعظمی از نما را در بر می‌گیرد با این تفاوت که در فریم لس، شیشه‌ها بر روی یک قاب آلومینیونی فیکس شده و سپس بر روی فریم‌های فولادی نصب می‌گردند. البته در ظاهر نمای ساختمان این فریم‌ها و قاب‌ها دیده نشده و فقط این شیشه‌ها هستند که خودنمایی می‌کنند. در این سیستم حتی پنجره‌های بازشوی ساختمان نیز قابل رویت نیستند به همین دلیل نمای ساختمان را بسیار زیبا و جذاب جلوه می‌دهند. علاوه بر این ویژگی، نمای فریم لس از آب بندی مطلوب، نصب و اجرای ساده و بارگذاری مناسب نیز برخوردار است.

معمولا این نوع سیستم اجرایی را در نمای ساختمان‌های بسیاری از بانک‌ها و سازمان‌های دولتی دیده‌اید زیرا همانند اجرای نمای اسپایدر مناسب مکان‌های تجاری و اداریست. خاص بودن و جذاب بودن اجرای نمای شیشه ای فریم لس و ویژگی‌های منحصر به فردش منجر شده که از آن در بیشتر پروژه‌های نماسازی دنیا استفاده کنند. در اجرای این روش ابتدا زیرسازی سطحی که قرار است نما بر روی آن اجرا شود به صورت شبکه‌ای آماده می‌شود و سپس پروفیل‌های آلومینیومی فوم‌دار روی آنها فیکس می‌گردد. برای اجرای نمای شیشه ای فریم لس همانند اجرای نمای اسپایدر از چند نوع روش می‌توان استفاده کرد که شامل روش‌های U-Channel و step-unite می‌باشد.

در روش U-Channel اسپیسرهای شیشه‌های مورد استفاده به صورت U در می‌آیند تا این شیشه‌ها به وسیله لقمه‌های مخصوص فلزی نگهدارنده شیشه بر روی قاب‌های آلومینیومی نصب گردند. فاصله‌های یک تا دو سانتی متری که بین شیشه‌ها ایجاد می‌شود توسط چسب‌های سیلیکونی مخصوص پر می‌شوند. قیمت تمام شده این روش از اجرای نمای شیشه ای فریم لس نسبت به روش step-unite و حتی روش‌های اجرای نمای اسپایدر و اجرای نمای سراميک خشک ارزان‌تر است و تقریبا می‌توان گفت که روشی مقرون به صرفه جهت نماسازی ساختمان است. البته نوع اتصالات شیشه و میزان تحمل بار روش U-Channel به اندازه روش step-unite نبوده و از مقاومت کمتری برخوردار است به همین دلیل برای ساختمان‌های مرتفع و برج‌ها مناسب نیست. در روش step-unite شیشه‌ها مورد استفاده در کاست‌های مخصوصی فیکس و نصب می‌گردند. سپس این کاست‌ها به کمک پیچ و مهره با قطعات عمودی و افقی کامل نصب می‌شوند. برای عایق کاری در این نوع روش از لاستیک‌های EPDM و چسب‌های سیلیکونی مهندسی استفاده می‌شود.

در اجرای نمای شیشه ای فریم لس از شیشه‌هایی نظیر شیشه سکوریت، چند لایه لمینت، دوجداره و رفلکس استفاده می‌شود. از مزایای این نوع نما نیز می‌توان به مواردی همچون ورود نور طبیعی خورشید و بهره‌وری در انرژی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آب و هوایی مختلف، کاربردهای گوناگون به دلیل خاصیت انعطاف‌پذیری بسیار، عنصر زیبایی شناسی در طراحی معماری و… اشاره کرد. البته به دلیل جذب گرما توسط شیشه، این نوع نما مناسب مناطق دارای آب و هوای گرم نیست.

نمای سراميک خشک

اجرای نمای سراميک خشک همانند اجرای نمای اسپایدر و اجرای نمای شیشه ای فریم لس یکی از کاربردی‌ترین نوع اجراها جهت نماسازی ساختمان در دنیا است که توسط شرکت توسعه صنعت مهرسان نوین نیز ارائه می‌گردد. تایل‌های سرامیکی قطعات جدیدی هستند که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این قطعات به شکل پیش ساخته و در اندازه، طرح و رنگ‌های متفاوت در بازار موجود می‌باشند که توسط خریداران انتخاب و در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تایل‌های سرامیک خشک نوع خاصی از سرامیک هستند که با سرامیک‌های معمولی متفاوتند. به طور کل می‌توان گفت اجرای نمای سراميک خشک، نمایی است که در آن همانند اجرای نمای اسپایدر برای اتصالات مصالح ساختمانی از روش مکانیکی استفاده شده که از طریق اتصال پروفیل‌های فلزی به سازه اصلی صورت می‌گیرد. این در حالیست که برای اتصال سرامیک‌های ساده معمولا از ملات استفاده می‌شود و این بزرگ‌ترین وجه تمایز این دو نوع سرامیک می‌باشد. مقاومت نمای سراميک خشک در برابر حرارت و پوسیدگی بسیار بالا بوده و از استحکام و طول عمر بالایی برخوردار است.

سرعت نصب و اجرای این نوع نما نیز به مراتب بیشتر از سرعت نصب و اجرای نمای اسپایدر است به همین دلیل مورد توجه بسیاری از مهندسین قرار گرفته است. سرامیک خشک از لحاظ ظاهری به دو شکل سرامیک خشک مجوف و سرامیک خشک فول بادی تولید می‌شود که هر کدام با روشی خاص در نمای ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. اجرای نمای سراميک خشک به عواملی همچون نحوه اجرا، برند پانل‌های سرامیک خشک، کیفیت سازه‌های اتصال، متراژ استفاده شده از سرامیک خشک، نوع فلزی که در سازه‌های نگهدارنده مورد استفاده قرار گرفته است و در نهایت کیفیت تایل‌های سرامیکی بستگی دارد. از مزایای اجرای نمای سراميک خشک نیز می‌توان به عایق حرارتی بودن آن، هزینه پایین، سرعت اجرای بالا، مقاومت زیاد در برابر عوامل محیطی، عایق صوتی بودن آن، امکان تعویض سرامیک‌ها بعد از اجرایی شدن، داشتن کمترین پرتی در مصالحی که مورد استفاده قرار می‌گیرد و در نهایت آب‌بندی مناسب آن اشاره کرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و جامع‌تر در مورد اجرای نمای اسپایدر، اجرای نمای سراميک خشک و اجرای نمای شیشه ای فریم لس پیشنهاد می‌کنیم به وبسایت شرکت توسعه صنعت مهرسان نوین مراجعه کرده و ضمن بازدید از تمامی محصولات و خدمات این شرکت در صورت لزوم از راهنمایی مشاورین مهرسان نوین نیز بهرمند شوید.

 

|
برچسب ها
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای اجرای نمای مدرن ساختمان با مهرسان نوین بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.