ماکرون وحشتزده است
محمد مهرعلی
رئیسجمهور فرانسه روزهای دشواری را سپری میکند.
امانوئل ماکرون محبوبیت خود را در نظرسنجیهای عمومی در کشورش ازدستداده و برخی اطرافیان وی در حزب «جمهوری بهپیش» نیز از اکنون خود را برای خروج از کاخ الیزه آماده کردهاند. رئیسجمهوری فرانسه با رأی مستقیم آرای مردمی و پس از کسب اکثریت مطلق آرا انتخاب میشود. دوره ریاست جمهوری در فرانسه ۵ ساله است. امانوئل ماکرون در سن
۳۹ سالگی بهعنوان جوانترین رئیس دولت فرانسه از زمان
ناپلئون بناپارت در انتخابات ۲۰۱۷ و در دومین دور آن با غلبه بر مارین لوپن رهبر جبهه ملی فرانسه با نتیجه قاطع برنده شد اما اکنون تکرار این نتیجه چندان متصور نیست.
خیزش جلیقه زردها در خیابانهای فرانسه از یکسو و نارضایتی بازنشستگان و کارگران از سیاستهای محدودکننده اقتصادی دولت ماکرون سبب شده است تا کاخ الیزه به کانون بحران در پاریس تبدیل شود. فراتر از آن، ماکرون در دوران شیوع کرونا نیز یکی از ضعیفترین و ناکارآمدترین سیاستمداران اروپایی محسوب میشد. نظرسنجیها نشان میدهد که اکثر شهروندان فرانسوی از عملکرد کاخ الیزه در مهار کووید۱۹ شدیدا ناراضی هستند. در چنین شرایطی مخالفان ماکرون، اعم از ملیگرایان یا اعضای دو حزب سوسیالیست و محافظهکار بتوانند شانس بالایی برای شکست دادن رئیسجمهور کنونی کشورشان داشته باشند. حتی ممکن است در صورت کاهش محبوبیت ماکرون طی ماههای منتهی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۲، کار بهجایی برسد که رئیسجمهور فرانسه تصمیمی مشابه فرانسوا اولاند رئیسجمهور سابق این کشور را اتخاذ کرده و از حضور در کاخ الیزه برای یک دوره پنجساله دیگر و شرکت در انتخابات سرباز زند. اولاند در سال ۲۰۱۷ قصد داشت در انتخابات نامزد شود، اما پسازآنکه محبوبیت وی به زیر ۲۰ درصد رسید از این اقدام پشیمان شد.
انتخابات منطقهای فرانسه هم برای ماکرون و هم برای لوپن نشانه یک شکست بود. حزب لوپن که قبلا بهعنوان جبهه ملی شناخته میشد، موفق به پیروزی در انتخابات منطقهای در فرانسه نشد.لوپن امیدوار بود با موفقیت در منطقه پرووانس در جنوب فرانسه بهعنوان سکوی پرش برای مبارزات انتخاباتی سال آینده استفاده کند اما در این خصوص ناکام ماند. این نتایج ضعیف سبب شد تا ماکرون و لوپن هر دو نسبت به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آتی ناامید
به نظر برسند. از سوی دیگر، بروز اعتراضات گسترده در فرانسه از سوی جلیقه زردها ، مجالی برای تنفس ماکرون باقی نگذاشته است.در حال حاضر اعتراضها از «رأس هرم در اروپا » آغاز شده و به سطح هرم در حال گسترش است. این اعتراضها از فرانسه آغاز شده است.کشوری که دومین اقتصاد منطقه یورو و فراتر از آنیکی از رهبران اصلی اروپای واحد و منطقه یورو محسوب میشود. همگان به یاد دارند که در سال ۲۰۱۷، از ماکرون بهعنوان رهبر جدید اروپای واحد یاد میشد.سیاستمداری که محبوبیت وی هماکنون در کشورش شدیدا تنزل پیدا کرده است.فراتر ازآنچه امروز در فرانسه میگذرد، اتحادیه اروپا با جدیترین بحران ممکن از زمان تشکیل خود مواجه شده است. بحرانی که مدیریت آن از عهده سیاستمداران سنتی«سوسیالدموکرات و راست میانه » خارج شده است؛ زیرا مسئلهای که اکنون اروپا با آن مواجه است، هم به لحاظ ماهیت طبقاتی معترضان که از طبقهی فرودست جامعه هستند و هم به لحاظ کیفیت شروع و ادامه اعتراضها که بهصورت دومینووار به دیگر کشورهای اروپایی سرایت کرده است متفاوت از گذشته است.
فرانسه , ماکرون , محمد مهر علی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.