تخطی دولت از مصوبه ارزی مجلس
حانيه مسجودي
بعد از شروع سال ۹۸ بحث ها و مشکلات پيرامون تخصيص ارز دولتي به کالاهاي اساسي بود و درپايان فروردين ماه خبر آمد که دولت ارز ۴۲۰۰ توماني را ديگر به گوشت و برخي اقلام اساسي تخصيصنمي دهد. بعد از اين خبر، گوشت دولتي ديگر در ميادين ميدان و تره بار عرضه نشد و بعد از آن روند به کندي و شايد هم متوقف شد.
نايب رئيس کميسيون اقتصادي با انتقاد از بيقانوني دولت در عمل به تکاليفش، حذف تخصيص ارز دولتي به برخي اقلام اساسي را مغاير قانون دانست و گفت: دولت بايد پاسخگو باشد که درآمد ناشي از مابهالتفاوت ارز دولتي و ارز نيمايي براي اين اقلام کجا رفته است؟
براي بررسي اين موضوع با عضو کميسيون امور داخلي کشور و شوراهاي مجلس محمدرضا صباغيان گفت وگو کرديم که در ادامه ميخوانيد.
او درپاسخ به سوالات زير به رسالت مي گويد:
*چرا دولت ارز ۴۲۰۰ توماني کالاي اساسي را حذف کرده است؟
«در مجلس بحثي مطرح شد و نظر دولت و مجلس اين بود که يارانه اي به اقلام اساسي اختصاص دهند، آنچه که اکنون مشخص است عدم اجراي اين مصوبه توسط دولت است، مقداري از اين مبلغ که پرداخت شد به درستي صورت نگرفت، بيش از ۱۴ ميليارد دلار مصوبه مجلس براي کالاهاي اساسي بود و دولت مکلف به اجراي آن، اما متاسفانه انجام نشد.»
*اين اقدام انجام نشده يعني دولت از مصوبه مجلس سرپيچي کرده؟
«بله عبور کرده است.»
*اين يعني اقدام غيرقانوني بوده؛ بنابراين چرا کسي اين موضوع را پيگيري و جلوگيري نکرده است؟
«درمجلس تذکرات داده شده مجلس در اين مواقع بايد ورود کند و وزراي مربوطه و رئيس جمهور را بخواهد، اما متاسفانه اين تصميم گرفته نشده و صرف تذکر از مسئله عبور کرده است. من تابهحال بارهادرجلسات غيرعلني تذکر دادم که بايد اين مشکلات اقتصادي را در مجلس مطرح کنيم، حتي اين پيشنهاد به امضاي ۷۹ تن از نمايندگان رسيد اما هنوز هيئت رئيسه به اين درخواست توجهي نکرده است. بايد در مجلس بحث هاي اقتصادي و مشکلات مردم مطرح شود و دليل فشار تورم و افزايش قيمت ها مشخص شود تا مردم اذيت نشوند.»
*دليل پيگيري نکردنهاي مجلس را چه مي دانيد؟
«دليل ضعف عملکرد نظارتي مجلس است، متاسفانه مجلس در بيشتر کارها همينطور عمل مي کند، هيئت رئيسه بايد پاسخگو باشد.»
*بنابراين درآمد مابه التفاوت ارز نيمايي و دولتي صرف چه چيزي شده است؟
مقداري از مبلغ مصوب را صرف کالاهاي اساسي کردند اما چون تاثيري در نرخ کالاها نداشت دولت آن را قطع کرد. بعد هم بحثي بود که اين مبلغ به شکل کوپن و يارانه به مردم داده شود تا به دستشان برسد اما هنوز اين اقدام صورت نگرفته است.»
*براي عدم اراده مجلس و عمل نکردن هاي دولت به مصوبه هاي مجلس بايد چه کرد و راهکار چيست؟
«راهکار اين بود که مسائل در جلسه غيرعلني بيان شود، در جلسه غيرعلني مهلتي به دولت پيشنهاد داديم که به طورمثال طي ۳ ماه دولت مکلف شود اين کار را انجام دهد و اگر انجام نشد حتما وزير و دستگاه مسئول استيضاح شود.»
*نزديک شدن به انتخابات را در ضعف مجلس موثر ميدانيد؟
« نزديک به پايان دوره دهم مجلس و دوازدهم رياست جمهوري هستيم و اين ميتواند موثر باشد، اما اين دليل توجيه کننده اي نيست. ما بايد با نزديک شدن به روزهاي پاياني از لحاظ قانوني کارها را پيگيري کنيم.»
ارز 4200 توماني , ارز دولتي , حانيه مسجودي , کالاهاي اساسي , مجلس
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.