قتل عام برزیلیها با اسم رمز کرونا
گروه بین الملل
بدون شک برزیل اکنون یکی از اصلی ترین کانون های شیوع کرونا در جهان محسوب می شود. کار به جایی رسیده است که « کرونای برزیلی» به نامی مخوف و ترسناک در همه نقاط دنیا تبدیل شده و اکثر کشورهای دنیا مانع از پذیرش مسافران و شهروندان برزیلی در کشورهای خود می شوند. در این میان، افزایش تصاعدی شمار قربانیان کرونا در برزیل، خشم شهروندان از ژائیر بولسونارو رئیس جمهور این کشور را برانگیخته است. بولسونارو به ترامپ برزیل معروف است! او از ابتدای شیوع کرونا معتقد بود که بهترین راه برای مواجهه با ویروس کووید۱۹، ابتلای جمعی به آن و به کارگیری استراتژی ایمنی جمعی است! این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی از ابتدا نسبت به این نگاه خطرناک هشدار داده بود.
دهها هزار نفر از شهروندان برزیل پس از اعلام آنکه شمار قربانیان بیماری کووید۱۹ در این کشور از
۵۰۰ هزار نفر فراتر رفته است، خواستار کنارهگیری فوری ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری ملی گرای افراطی شدند. به گزارش یورونیوز، آقای بولسونارو یکی از مخالفان جدی زدن ماسک، اعمال محدودیتهای اجتماعی، برقراری شهربندان و همچنین واکسیناسیون علیه ویروس کرونا بود. او که از ماه آوریل سال گذشته و به تاسی از همتای محبوب خود دونالد ترامپ هر روز قرص هیدروکسیکلورکین میخورد، سرانجام به کووید۱۹ مبتلا شد.
بولسونارو مخالف واکسیناسیون است
منتقدان عملکرد بولسونارو میگویند که برزیل یکی از کشورهای قدرتمند در صنایع دارویی و بهداشتی و تولید واکسن به شمار میرفت و عملکرد رئیس جمهوری ملی گرای افراطی وضعیت را به اینجا رسانده است.برزیل یکی از متحدان نزدیک ایالات متحده آمریکا است و محدودیتی برای واردات واکسن از آمریکا، اروپا، روسیه و چین ندارد.در حالی که موج سوم شیوع ویروس کرونا بسیاری از مناطق برزیل را گرفتار کرده برآورد میشود تنها ۱۱ درصد شهروندان این کشور در برابر بیماری کووید واکسینه و مصون شدهاند. مجلس سنای برزیل از ماهها پیش گروهی را مامور تحقیق درباره سیاست فاجعه بار کنترل بیماری کووید۱۹ در این کشور کرده است.معترضان میگویند اگر دولت زودتر اقدام به واکسیناسیون میکرد، میتوانست از بسیاری از مرگها جلوگیری کند. آنها همچنین بولسونارو را به جنگلزدایی گسترده در آمازون، گسترش خشونتها و تقویت دیدگاه های نژادپرستانه در کشور متهم میکنند.نکته مهم تر اینکه بولسونارو همچنان با واکسیناسیون عمومی در برزیل علیه کرونا مخالف است و همین مسئله سرعت توزیع واکسن کووید۱۹ در برزیل را شدیدا کاهش داده است.
رئیس جمهوری که از ماسک فراری است
یکی دیگر از موضوعاتی که مولد نارضایتی های شدیدی از رئیس جمهور برزیل بوده است، مربوط به مقاومت وی در برابر استفاده از ماسک بوده است! کار به جایی رسید که یک قاضی فدرال در برزیل به ژائیر بولسونارو دستور داد تا هر زمان از منزل خارج می شود، ماسک بزند و «رفتار نامحترمانهاش» را اصلاح کند.
رناتو کوئلو، قاضی که دستور ماسک زدن بولسونارو را صادر کرده است، می گوید که وی مصون از قانون فدرال نیست و در صورت ادامه نقض مقررات با جریمه روزانه ۳۱۰ پوندی روبه رو خواهد شد. بر اساس قوانین فدرال، استفاده از ماسک از اواخر ماه آوریل در برزیل اجباری است. این قاضی همچنین افزوده است که رفتار آقای بولسونارو که برخی مواقع بدون ماسک در ملاء عام حاضر می شود دیگران را در معرض ابتلا به بیماری قرار می دهد. او گفته است که حتی اگر در جامعه پزشکی در مورد چگونگی انتشار بیماری کووید۱۹ هم اتفاق نظر وجود نداشته باشد، حضور بدون ماسک او در ملا عام بی احترامی به قانون است.رئیس جمهوری افراطی برزیل پس از شیوع ویروس کرونا بارها بدون ماسک در تجمعهای عمومی ظاهر شده است.
برزیل در آستانه انفجار
شیوع کرونای برزیلی از یک سو و سرعت انتشار آن در این کشور، تاثیری در انگیزه بولسونارو در قبال مبارزه با کووید۱۹ به وجود نیاورده است.همین مسئله منجر به کاهش محبوبیت وی در نزد افکار عمومی شده است. چندی پیش، یکی از قضات دیوان عالی برزیل هر دو اتهام فساد مالیِ لوئيز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهوری پیشین این کشور را لغو کرد و به این ترتیب مسیر وی را برای شرکت در انتخابات بعدی ریاست جمهوری در این کشور هموار ساخت. انتخابات آینده ریاست جمهوری برزیل اکتبر سال آینده برگزار خواهد شد و کارشناسان میگویند با وجود نامزدی بولسونارو و حضور احتمالی داسیلوا که هنوز در برزیل محبوبیت دارد، آراء بهاحتمال بسیار میان این دو قطب تقسیم خواهد شد و نامزدهای دیگر بخت چندانی نخواهند داشت.نظرسنجی های صورت گرفته در برزیل نشان می دهد که اگر انتخابات ریاست جمهوری این کشور امروز برگزار شود، قطعا رئیس جمهور این کشور با اختلاف زیاد از رقیب خود شکست خواهد خورد. بر اساس نتایج نظرسنجی موسسه دیتافول ها (datafolha)، لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا سیاستمدار برزیلی و رئیسجمهوری پیشین این کشور با کسب ۴۱ درصد آرا در مقابل بولسونارو، رئیس جمهوری کنونی برزیل با اخذ ۲۳ درصد آرا در دور اول انتخابات ریاست جمهوری پیش رو پیروز خواهد شد. دردور دوم انتخابات نیز رئیس جمهوری پیشین برزیل (از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ میلادی) با کسب ۵۵ درصد آرا در مقابل ۳۲ درصد برای رئیس جمهوری کنونی، پیروز میدان خواهد شد.
کلافگی سران آمریکای لاتین از ترامپ برزیل ماجرا به این نقطه ختم نمی شود! سران کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی به شدت نسبت به آنچه در برزیل می گذرد نگران هستند. سرایت کرونای برزیلی به برخی کشورهای آمریکای لاتین ، منجر به افزایش هزینه آنها در مواجهه با این ویروس شده است. از سوی دیگر، شیوع کرونای برزیلی منجر به افزایش تعداد قربانیان در کشورهای این منطقه شده است. مادورو رئیس جمهور ونزوئلا در خصوص آنچه امروز در برزیل و آمریکای لاتین می گذرد ، می گوید:
« ژائیر بولسونارو رئیس جمهور برزیل با سیاست های خود در قبال شیوع کرونا، منجر به مرگ هزاران شهروند برزیلی شده است. دولت برزیل ( عامدانه) تصمیم گرفته است نسبت به شیوع ویروس کرونا بی توجه باشد. بولسونارو یک دیوانه است و جان انسانها برای او ارزشی ندارد. »
با همه این اوصاف، رئیس جمهور برزیل با آزادی عمل کامل، همچنان مانع از تسریع در روند واکسیناسیون شهروندان کشورش می شود. او عامدانه برزیل را به کام مرگ می فرستد اما با توجه به حمایت خاصی که آمریکا از وی می کند، سازمان های بین المللی کمترین اقدامی در مواجهه با این «قتل عام کرونایی» در برزیل صورت نمی دهند.
بحران کرونا , کرونا , کرونای برزیلی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.