مجلس به دنبال ریشه‌یابی مشکلات اقتصادی است - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 34867
  پرینتخانه » اقتصادی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 16 آذر 1399 - 6:14 |
سیدمرتضی نبوی ، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با «رسالت»:

مجلس به دنبال ریشه‌یابی مشکلات اقتصادی است

چالش‌های اقتصادی و تورم افسارگسیخته‌ای که در جامعه ریشه دوانده، به یکی از مهم‌ترین موضوعات موردبحث در جامعه تبدیل شده است.
مجلس به دنبال ریشه‌یابی مشکلات اقتصادی است

نفیسه امامی
چالش‌های اقتصادی و تورم افسارگسیخته‌ای که در جامعه ریشه دوانده، به یکی از مهم‌ترین موضوعات موردبحث در جامعه تبدیل شده است. سیدمرتضی نبوی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، ریشه رفع تورم و تغییرات قیمتی در جامعه را مستلزم بایسته‌هایی می‌داند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها رفع کسری بودجه کشور است که باید مختصات آن توسط دولت اجرایی و عملیاتی گردد. 
وی در گفت‌وگو با «رسالت» به مصاحبه تلویزیونی اخیر رئیس مجلس و راهکارهای ارائه‌شده برای رفع مشکلات اقتصادی کشور اشاره داشت و اظهار کرد: مجلس در ماه‌های اخیر به دنبال ریشه‌یابی مشکلات اقتصادی حرکت کرده است.   
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به ارزیابی خود از گفت‌وگوی تلویزیونی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس از صداوسیما به «رسالت» بیان کرد: مجلس به دنبال ریشه‌یابی مشکلات کشور به‌ویژه معضلات اقتصادی است. آقای قالیباف هم در سخنان خود به این مسئله اشاره کرد که واقع‌بینانه و منطقی بود. ضمن این‌که پاسخ کارشناسانه و عملیاتی برای رفع مشکلات هم ارائه داد. 
وی با اشاره به این‌که رئیس مجلس ریشه مشکلات اقتصادی را کسری بودجه دولت اعلام کرد، افزود: بیشتر کارشناسان بر این موضوع اتفاق‌نظر دارند. راه‌حل‌هایی که برای رفع این مشکل ارائه داده شد، علمی و قابل‌قبول بود. وجود کسری بودجه ساختاری مسئله‌ای نیست که ما به‌تازگی با آن برخورد کرده باشیم و دلیل آن‌هم به منابع بودجه بازمی‌گردد. 
نبوی یادآور شد: منبع اصلی بودجه وابستگی به فروش نفت خام است که درآمد آسانی محسوب می‌شود و اقتصاد را از ابتدا به آن مبتلا کرده است. کشور به‌جای آنکه از نفت به‌عنوان سرمایه، استفاده بهینه‌ای داشته باشد، خام فروشی
کرده و دلار حاصل از فروش نفت را به بودجه وارد کرده است. 
وی به تأکید قالیباف مبنی بر واقعی بودن منابع بودجه اشاره کرد و افزود: مهم‌ترین منبع درآمد دولت‌ها را مالیات تشکیل می‌دهد. طبق گفته‌های رئیس مجلس ظرفیت‌های مالیاتی کشور بسیار بیشتر از آن چیزی است که اکنون گفته می‌شود، اما باید نظام مالیاتی شفاف و هوشمند شود تا از فرار مالیاتی جلوگیری به عمل آید. مجلس توجه ویژه‌ای به نقش قوه مجریه دارد و به وزارت دارایی برای تصویب قانونی در این راستا کمک می‌کند تا نظام مالیاتی که سال‌هاست قرار است شفاف گردد، در این مسیر حرکت کند.   
نبوی، شفافیت را یکی از مؤلفه‌های مهم در بودجه دانست و ادامه داد: نباید کسری بودجه مخفی شود و با راه‌های غیرمعمول که منجر به رشد نقدینگی و تورم می‌شود و دود آن به چشم مردم می‌رود، مسئله رفع گردد. این نکته‌ای است که در گفت‌وگوی تلویزیونی موردتوجه رئیس مجلس بود. 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: قالیباف به مشکل نقدینگی هم اشاره کرد که به‌جای تهدید می‌تواند به فرصت تبدیل شود. در مقطعی اقبال مردم به بورس جلب شد که بهترین بستر برای سرمایه‌گذاری و رشد تولید بود، اما دستگاه‌های مجری به‌خوبی نتوانستند آن را مدیریت کنند که نتیجه آن به بدبینی مردم ختم شد، درحالی‌که می‌توانستند از این فرصت استفاده کنند و نقدینگی به سمت تولید هدایت شود. 
نبوی اضافه کرد: رئیس مجلس توضیحاتی پیرامون اصلاح قانون بورس، پشتیبانی و نظارت بر تعهدات بورس ارائه داد تا مردمی که به این بازار اقبال نشان دادند و سرمایه‌های خود را نقد کرده و وارد بورس شدند، جواب مثبتی از این اقدام دریافت کنند.
وی با تأکید بر ضرورت تعامل مجلس با دولت برای رفع مشکلات معیشتی افزود: رئیس مجلس وعده دادبخشی از مشکلات بودجه ۱۴۰۰ همزمان با ورود به گام دوم انقلاب رفع شود. با تدبیر و ریل‌گذاری مجلس و همراهی دولت، ریشه مهم مشکلات اقتصادی کشور که بخش مهمی از آن به مسائل داخلی مرتبط می‌شود و شامل ساختار و مدیریت می‌شود، می‌تواند مرتفع گردد. نبوی درباره ارزیابی راهکارهای مجلس فعلی در پاسخگویی به مطالبات مردم بیان کرد: رئیس مجلس سخنگوی مجلس است و سخنان او نشان می‌داد نمایندگان طی این مدت در صدد ریشه‌یابی صحیح و راه‌حل‌های واقع‌بینانه برای رفع مشکلات کشور بودند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اگر مشکل کسری بودجه رفع شود، تورم و تغییرات لحظه‌ای قیمت‌ها اتفاق نخواهد افتاد. با وجود اصلاحات ساختاری چنین مواردی هم رفع می‌شوند. ارائه یارانه‌های مستقیم هم درصورتی‌که هدفمند باشند، می‌توانند مؤثر شوند. 
وی با اشاره به این‌که قانون‌گذاری باعجله و سرعت سازگار نیست، گفت: قانون پخته‌ترین تصمیمی است که باید برای مدت زیادی توسط دستگاه‌ها قابل‌اجرا باشد، لذا با دوفوریت و
 سه فوریت مغایرت دارد و باید با تأمل و جامع‌نگری بیشتر انجام شود و اصلاح گردد. بعضی موارد باتدبیر رفع می‌شوند و نیازی به تصویب قانون جدید ندارد. باید به نمایندگان این نکته را متذکر شد که اصلاح و تغییر قانون باید با دوراندیشی و مطالعه انجام بگیرد تا قانونی که در مجلس تصویب می‌شود، منشأ مشکلات دیگری نشود. وی با اشاره به مباحث مطرح‌شده درباره تصویب اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها در مجلس بیان کرد:
دولت از مصوبه اخیر مجلس که بهتر بود با جامع‌نگری و هماهنگی بیشتری انجام می‌شد، می‌تواند به‌عنوان برگ برنده در دیپلماسی و به‌عنوان پشتوانه‌ای به‌عنوان احقاق حقوق ملت در روابط خارجی استفاده کند، زیرا این مصوبه جدید می‌تواند دست برتر را به دولت در مذاکرات بدهد. نبوی در پایان سخنانش
 تصریح کرد: آمریکا زیر میز مذاکره زد و کشورهای ۴+۱ هم بعد از مذاکرات فراوان هیچ عملکرد قابل قبولی ارائه ندادند. راه‌اندازی INSTEX هم وعده داده شد که به‌جایی نرسید. ما با وجود اتخاذ مواضع محکم، می‌توانیم از حقوق ملت بااقتدار حمایت کنیم و در مذاکرات با ۴+۱ هم به نتیجه برسیم. 

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای مجلس به دنبال ریشه‌یابی مشکلات اقتصادی است بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.