ایمنی باید از طریق واکسن ایجاد شود - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 34229
  پرینتخانه » اجتماعی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 06 آذر 1399 - 7:59 |
محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری مطرح کرد:

ایمنی باید از طریق واکسن ایجاد شود

محمدرضا هاشمیان فوق‌تخصص آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری در گفت‌وگو با «رسالت»، ضمن انتقاد از شرایط فعلی مقابله با کرونا می‌گوید: «ما با تعداد بسیاری بیمار که نیاز به بخش مراقبت‌های ویژه دارند، مواجه شده‌ایم که در بخش‌ها سرگردان‌اند و یا در منزل مانده‌اند و دیر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.
ایمنی باید از طریق واکسن ایجاد شود

گروه اجتماعی
محمدرضا هاشمیان فوق‌تخصص آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری در گفت‌وگو با «رسالت»، ضمن انتقاد از شرایط فعلی مقابله با کرونا می‌گوید: «ما با تعداد بسیاری بیمار که نیاز به بخش مراقبت‌های ویژه دارند، مواجه شده‌ایم که در بخش‌ها سرگردان‌اند و یا در منزل مانده‌اند و دیر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند. این مسئله علامت سؤال بزرگی را در ذهن ایجاد می‌کند، درحالی‌که کشوری مثل ترکیه  ۲۷ هزار تخت آی سی یو دارد و ما حدود ۷ هزارکه از این تعداد معلوم نیست چقدرش مربوط به کروناست. برای تحلیل این مسئله باید به موضوع ایمنی گله‌ای گریزی زد که رئیس‌جمهور خطاب به وزیر بهداشت گفت؛ معاون شما اعلام کرده
 ۷۰ درصد از جامعه ایرانی باید به کرونا مبتلا شوند تا به سطحی از ایمنی برسند. حال‌آنکه چنین مسئله‌ای در دنیا مردود است و این فقط در ایران اتفاق افتاده و ما تنها کشوری هستیم که بیشترین تعداد مرگ‌ومیر را نسبت به جمعیت داریم و تازه تعداد مرگ‌هایی که روزانه اعلام می‌شود، باید ۲٫۵ برابر بیشتر محاسبه شود. بنابراین ما با طرز تفکر این ایمنی آشنا بودیم ولی در ستاد مقابله با کرونا، مرتب صحبت‌ها و مقالاتی که ارائه می‌شد به سمت ایمنی گله‌ای بود. از طرفی درزمینه کرونا، داروی قطعی وجود ندارد و مجموعه‌ای از داروها و اکسیژن‌رسانی ممکن است، این بیماری را کنترل کند اما مسئولان ما خیلی پیگیر داروی خاصی نبودند به‌این‌علت که می‌گفتند تعدادی از افراد درگیر می‌شوند و ما به سطحی از ۷۰ درصد که برسیم، این اپیدمی خودبه‌خود نابود خواهد شد، به همین دلیل هیچ‌گاه از بدو امر، قرنطینه از سوی وزارت بهداشت جدی گرفته نشد. در وزارت بهداشت هم کسی که فرماندهی این مسائل را بر عهده داشته، معاون اسبق تحقیقات و فناوری بوده است و طبق مطالعات ایشان، روش‌گذاری و شیوه‌ای که برای مقابله با کرونا در دستور کار قرارگرفته 
ایمنی گله‌ای بوده. مشکل بعدی این است که گفته‌شده واکسن برای ۵۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کند، بر همین اساس کشور ما به فاز تحقیقاتی واکسن‌های مهم در دنیا وارد نشد و نتایجش را امروز می‌بینیم که بسیاری از کشورهای دنیا در حال تزریق واکسن هستند و در ترکیه و امارات افراد بسیار زیادی واکسینه شده‌اند و مشکلی  هم پیدا نکرده‌اند، واکسن‌های فایزر و مدرنا ۹۵ درصد ایمنی ایجاد می‌کنند، لذا این آمار که گفته‌شده واکسن می‌تواند ۴۵ تا ۵۰ درصد ایمنی ایجاد کند حرف غلطی است که از طرف مسئول پژوهش وزارت بهداشت مطرح‌شده و برای ما عجیب است.»
این فوق تخصص آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری در ادامه تأکید می‌کند: «عدم شروع ترایال های صحیح هم سؤال‌برانگیز است درحالی‌که این اتفاق برای کشورهای همسایه ما افتاده و با توجه به این‌که گیرایی در کشور ما زودتر از امارات و ترکیه اتفاق افتاده، باید اولین کشوری می‌بودیم که ترایال را شروع می‌کردیم. ملک‌زاده در قامت معاون پژوهشی و تحقیقاتی می‌توانست با درخواست ترایال‌های خارجی نامه‌ای بدهد.به‌هرروی مجموع رفتارها و گفتارهای ایشان نشان می‌داد که نسبت به واکسن بسیار بدبین است و جامعه را هم نسبت به این مسئله بدبین کرد. این نمایانگر یک تمرکز خاص فردی در رابطه با ایمنی گله‌ای است. معاون اسبق تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، دستور ایمنی گله‌ای را صادر کرده بود، حال‌آنکه چنین اقدامی منسوخ بوده و سازمان جهانی بهداشت چندین بار اعلام کرد که این کار بسیار خطرناک است و اگر کشوری به این سمت برود، درگیر مرگ‌ومیرهای بسیار زیاد خواهد شد. ایمنی گله‌ای مثل میدان مینی است که بگویید از روی این مین حرکت کنید و به آن‌طرف بروید، ماهم سربازیم و باید حرکت کنیم و به آن‌طرف برویم. درصورتی‌که فرمانده اشتباه اعلام کرده است، ما باید اول مین را خنثی کنیم، بعد به آن‌طرف برویم. درواقع تنها راهش این است که ایمنی از طریق واکسن ایجاد شود.»
به گفته هاشمیان، «همان زمانی که ما به فکر ایمنی گله‌ای بوده‌ایم، کشورهای دیگر به این فکر بوده‌اند که واکسن بسازند و یا آن را از کشورهای دیگر تهیه کنند. ما هفت ماه پیش می‌توانستیم وارد ترایال شویم، اما این کار را نکردیم. این‌که در حال حاضر چه اتفاقی افتاده را هم نمی‌دانیم ضمن این‌که در ایمنی گله‌ای افراد بسیار زیادی از دیابتی‌ها و آنان که فشارخون دارند و مسن هستند، فوت می‌کنند. ما می‌دانیم برای رسیدن به ایمنی گله‌ای در کرونا باید ۶۰ تا ۷۰ درصد مبتلا شوند  که این عدد بسیار بزرگ است. فکر نمی‌کنم سیاست‌هایی که فعلا هم اتخاذ کرده‌ایم ما را از ایمنی گله‌ای دور کرده باشد اما به هر ترتیب امیدواریم به‌سرعت واکسن وارد کشور شود. هم‌اکنون آن‌طور که از شواهد و قرائن برمی‌آید چاره‌ای جز آزمون‌وخطا نداریم، روزانه ۵۰۰-۴۰۰ نفر در این کشور جانشان را از دست می‌دهند و محدودیت‌هایی که در حال حاضر گذاشته‌اند به کاهش تراکم کمکی  نکرده و ما مدام در ترافیک‌های وحشتناکی هستیم. در مترو گزارشی ندارم و نمی‌دانم وضعیت به چه صورت است اما مطمئنا وسایل حمل‌ونقل عمومی هم خلوت نیست و هنوز بی هماهنگی وجود دارد و ما نمی‌دانیم در حال حرکت به چه سمتی هستیم. همچنین باید به این نکته اشاره کرد، افرادی که در ابتدا این موضوع را راهبری کردند، هیچ‌گونه تخصصی در رشته مراقبت‌های ویژه نداشتند و اصلا مریض بدحال را نمی‌شناسند، در این شرایط آی سی یوهای کشور استاندارد نیست و فوق تخصص‌های مراقبت‌های ویژه  در سطح بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های کشور نه دپارتمان و نه ارزشی دارند. این بحث پایه‌ای در کرونا خودش را بیشتر نشان داد و دیدیم که چگونه نگاهمان به پژوهش‌های یک فوق تخصص گوارش بوده است تا بتوان این ویروس را مهار کرد!» 

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای ایمنی باید از طریق واکسن ایجاد شود بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.