آمریکا، کرونا و بلاتکلیف‌ها... - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 32415
  پرینتخانه » اسلایدر, بین الملل تاریخ انتشار : 09 آبان 1399 - 22:47 |
«رسالت» از آخرین تحولات انتخاباتی ریاست‌جمهوری ایالات متحده گزارش می‌دهد

آمریکا، کرونا و بلاتکلیف‌ها…

تا یک سال پیش همه چیز به نفع ترامپ پیش می‌رفت. شاخص‌های اقتصادی، زورگویی‌های قلدرمآبانه و مردسالارانه‌ای که در بدنه اجتماعی آمریکا طرفداران پر پا و قرصی دارد و بی‌تردید یکی از عوامل اصلی عدم اقبال عمومی به هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ بود و دیپلماسی عکسی که ترامپ به شدت روی آن حساب ویژه‌ای باز کرده بود. 
آمریکا، کرونا و بلاتکلیف‌ها…

معصومه پورصادقی- دبیرگروه سیاسی
تا یک سال پیش همه چیز به نفع ترامپ پیش می‌رفت. شاخص‌های اقتصادی، زورگویی‌های قلدرمآبانه و مردسالارانه‌ای که در بدنه اجتماعی آمریکا طرفداران پر پا و قرصی دارد و بی‌تردید یکی از عوامل اصلی عدم اقبال عمومی به هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ بود و دیپلماسی عکسی که ترامپ به شدت روی آن حساب ویژه‌ای باز کرده بود. 
اما حالا، شمارش معکوس بازگشت ترامپ به دنیای سود و زیان‌های اقتصادی‌اش آغاز شده است. موسسات نظرسنجی که سال‌ها ادعای اعتبار می‌کردند، در سال ۲۰۱۶ نشان دادند عمدا یا از روی اشتباهات تکنیکی، قادر به نشان دادن واقعیات کف جامعه آمریکا نیستند، این بار از تمام توانمندی‌های خود استفاده کرده اند تا جبران مافات ۴ سال پیش را بکنند. 
شرایط برای ترامپ کابوس‌وار پیش می‌رود و تصور چنین روزهایی که امپراطوری زور و بدگویی‌اش در آستانه فروپاشی باشد را نمی‌کرد. اما جهان بعد از ترامپ قطعا جهان امن‌تری نخواهد بود.
کرونا، تمام رؤیاهای ترامپ را در آستانه بر باد رفتن قرار داده است. نه از آن شاخص‌های رونق اقتصادی و اشتغال و «آمریکا اول» خبری هست و نه به ترامپ مجال میدان‌داری می‌دهد. از سوی دیگر، بایدن ایالت به ایالت امیدها را برای پیروزی‌اش بیشتر می‌کند، هر چند به خوبی می‌داند برتری عددی در آرای انتخاباتی لزوما به معنی پیروزی نهایی نیست.‌ برگ برنده عجیب و کم‌سابقه بایدن، آمار کم‌سابقه «بلاتکلیف‌ها» است که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد نسبت به تمام انتخاب‌های پیشین آمریکا در دهه‌های اخیر کمتر است. این یعنی تعداد بیشتری رأی خواهند داد و این می‌تواند به نفع بایدن باشد. بخش خاکستری جامعه آمریکا تحت تأثیر شرایط وحشتناک کرونایی در این کشور و ناکامی‌های ترامپ پر ادعا در مهار این همه‌گیری و تنش‌های نژادی به میدان آمده است. 
شاخص‌های اقتصادی، به ویژه در بخش مسکن بهبود نسبی در سه ماه گذشته به ویژه از اواخر آوریل داشته است که با تشدید موج جدید کرونا در آمریکا و بسیاری از بخش‌های جهان احتمال توقف این روند مثبت وجود دارد. 
شاخص‌هایی که ترامپ می‌تواند با اتکای به آن‌ها برای چهار سال دیگر هم در کاخ سفید بماند. ولی این تنها عاملی نیست که بتواند او را از مخمصه‌ای که در آن گرفتار شده نجات دهد.
گمراه نشویم، در سال ۲۰۱۶ هم در همین چند روز منتهی به نتیجه نهایی انتخابات، هیلاری کلینتون پیشتاز نظرسنجی‌ها بود، اما ترامپ سر از کاخ سفید در آورد با میلیون‌ها رای مردمی کمتر نسبت به رقیب دموکراتش؛ اما نه با نظرسنجی‌ها، بلکه وضعیت عمومی شرایط آمریکا می‌گوید شرایط با چهار سال پیش متفاوت شده است. 
ترامپ در سال ۲۰۱۶ چهره‌ای ناشناخته در عرصه سیاست بود که ناگهان در کمپین جمهوری‌خواهان قد علم کرد و رقبایش در درون این حزب را کنار زد و رقیب چهره‌ای شناخته شده از یک خانواده کاملا سیاسی شد. 
برای جامعه آمریکا که هشت سال دموکرا‌ت‌ها را در کاخ سفید نگه داشته بودند، حالا ترامپ چهره‌ای جدید با حرف‌ها و اخلاقیاتی بود که شاید می‌توانست ارزش امتحان کردن داشته باشد و همین اتفاق هم افتاد. آنچه ترامپ با آمریکا و جهان کرد در چهار سال حضورش در کاخ سفید، انداختن پرده و نمایان کردن پشت پرده و واقعیت‌های نهفته در درون‌ساختارهای تصمیم‌گیری و طرز تفکر واقعی آمریکایی‌ها به غیرآمریکایی‌ها و دیگر کشورها بود، هر چقدر جهان بدون ترامپ ممکن است جهان کمی و تا حدودی امیدوارکننده‌تر و با رنگ و لعاب بهتری باشد، باز تفاوت ماهوی چندانی برای آنانی که مستقیم و غیرمستقیم زندگی‌شان با ابرقدرتی سلطه‌گرایانه آمریکا گره خورده است ندارد.
 آشوب در آمریکا
ولی فارغ از جهان، قطعا آمریکای بعد از ترامپ آمریکای غیرقابل پیش‌بینی و آبستن حوادث زیادی خواهد بود. نظرسنجی‌ها می‌گوید در صورت شکست بایدن، طرفداران این نامزد انتخاباتی بیشتر عصبانی خواهند شد. این عصبانیت یک روی سکه است. روی دیگر سکه، در صورتی است که ترامپ در ماندن در کاخ سفید ناکام بماند. دارندگان سلاح در آمریکا جمعیت قابل توجهی‌اند و بدنه اصلی آن‌ها طرفدار ترامپ! و حالا تصور کنید در نتیجه نهایی انتخابات هم ناکام بمانند.  این تصویر را بگذارید در کنار اعتراضات و خشونت‌های ضدنژادپرستی در ماه‌های اخیر و پس از قتل جوان سیاهپوست آمریکایی جورج فلوید و پس از آن قتل چندین سیاهپوست دیگر. 
آمریکا آبستن تنش‌های داخلی با خاستگاه‌های متفاوتی است. این شرایط حتی اگر هم به معنی فروپاشی آمریکا نباشد، قطعا به معنی دوره‌ای از بی‌ثباتی و زورآزمایی‌های داخلی نژادی و گروهی در این کشور خواهد بود.
هر چقدر که برخی کشورهای عرب حاشیه خلیج‌فارس برای ماندن ترامپ در کاخ سفید سنگ تمام گذاشته‌اند و با عادی‌سازی که نه، بلندپروازی در روابط با رژیم‌صهیونیستی، و باز هم برگزاری نمایش‌های عکس و امضاء و قراردادهایی که تلاش کردند همه را به نام نامی ترامپ تمام کنند، اما، ویروس کرونا یک تنه، همه را دارد بر باد می‌دهد، ترامپ به واکسن کرونا به عنوان واکسن مصون ماندن از شکست و یک دوره‌ای شدن نگاه می‌کند، او فرشته نجات خود را واکسن کرونا می‌داند، شاید تنها کمتر از یک هفته مانده به اعلام نهایی انتخابات، رونمایی از این واکسن بتواند همان «اکتبر شگفت انگیز» معروف باشد ولی آنچه این روزها در صحنه میدانی جامعه آمریکا شاهد آن هستیم حکایت آن دارد که حتی شاید کاری از دست اکتبر شگفت انگیز هم بر نیاید.
همه نیروهای اجتماعی دموکرات‌ها پس از ۴ سال سکوت و سرخوردگی در مقابله با ترامپ، پا به میدان گذاشته‌اند و حالا دیگر روند آرام رو به رشد شاخص‌های اقتصادی در دو سه ماه گذشته هم نمی‌تواند تضمینی برای ماندن ترامپ باشد. ریزش‌های نیروهای اصلی اطراف ترامپ در سال‌های گذشته و ماجراجویی‌هایی که تنها می‌تواند در ذهن پریشان و بی‌ثبات فردی همچون ترامپ خطور کرده و عملیاتی شود، همه و همه، دست به دست هم داده است تا جهان برای خلاصی از دست کسی که ظاهر سیاست و جامعه آمریکا را عریان و عیان کرد، لحظه شماری کند تا دوباره با آمریکایی در ظاهر زیبا و انسان دوست برگردیم.
بایدن هم‌مسیر با ترامپ
فراموش نکنیم بایدن هرگز آنچه ترامپ در سیاست خارجی با ماجراجویی به دست آورد را یک شبه به کنار نخواهد گذاشت. او اگر به کاخ سفید راه پیدا کند، قطعا بابت آجر به آجری که ترامپ در این ۴ سال در روابط آمریکا با جهان پایه‌گذاری کرد، شمش طلا از جهان و کشورها خواهد گرفت. 

نویسنده : معصومه پورصادقی - دبیر گروه سیاسی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای آمریکا، کرونا و بلاتکلیف‌ها… بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.