حربه ترامپ برای تغییر معادلات انتخاباتی
گروه سیاسی
جریان عادیسازی روابط دولتهای عربی منطقه با رژیم صهیونیستی، این روزها شتاب ببیشتری گرفته است و دراینبین دولت ترامپ هم با اقدامات و نیز رایزنیهایی که برای تسریع این امر انجام میدهد، تلاش میکند از این موضوع بهعنوان یک دستاورد سیاست خارجی در انتخابات آمریکا و نیز امتیازی برای جلب حمایت این رژیم جعلی استفاده کند.
بر اساس اخبار منتشرشده رسانههای عربی، درحالیکه چندی قبل دولت بحرین خبر از برقراری ارتباطات دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را داده بود، در جدیدترین اقدام خود اعلام کرده آماده است که توافقنامه بازگشایی سفارت رژیم صهیونیستی را با مقامات آن امضاء کند.
این در حالی است که این اقدام دولت بحرین موجب اعتراضات و انتقادات وسیعی در داخل این کشور شده و بسیاری از گروهها و جریانات سیاسی داخلی برای برگزاری تظاهرات سراسری فراخوان دادهاند و فعالان بحرینی در ادامه اعتراضات خود به عادیسازی روابط ضمن راهاندازی هشتکهای مختلف در شبکههای اجتماعی، اقدام آل خلیفه در امضای توافق سازش با رژیم صهیونیستی را بهشدت محکوم کردند.
همین موضوع سبب شد تا دولت بحرین به دلیل انتقادات گسترده از توافقنامه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، در این مرحله «صلح جامع» را امضاء نکند و به گفته برخی رسانهها، بحرین خواستار آن شده است که فعلاً بهجای «معاهده»، بیانیهای میان دو طرف امضاء شود.
واکنش رهبر انقلاب به سازش جدید اعراب با رژیم صهیونیستی
در همین راستا، حساب توییتری منتسب به رهبر معظم انقلاب نیز سهشنبهشب نسبت به تحرکات دولتهای عربی برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و نیز برنامهریزی این اقدامات توسط آمریکاییها واکنش نشان داد و در توییتی به نقل از ایشان نوشت: «ملتهای مسلمان ذلت سازش با رژیم صهیونیستی را بههیچوجه تحمل نخواهند کرد. آمریکاییها اگر خیال میکنند که مسئله منطقه را به این شکل حل خواهند کرد، اشتباه میکنند. هر رژیمی که پشت میز مذاکره با رژیم غاصب صهیونیست بنشیند، موقعیتش در میان ملتش متزلزل خواهد شد.»
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره نسبت به قضیه فلسطین، راهبردی ثابت و اصولی مبنی بر حمایت از ملتهای مسلمان و مظلوم سرتاسر جهان را اتخاذ و حمایت از فلسطین و عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی را در سیاست خارجی خود مدنظر قرار داده است.
تحریم و انزوای ایران؛ ابعاد دیگر تسریع طرح سازش توسط ترامپ
شتاب گرفتن اجرای طرح سازش با رژیم صهیونیستی حاکی از این است که دولت ترامپ از یکسو به دنبال دستاوردی تازه در انتخابات است و از سوی دیگر سعی دارد تا ایران را بیشتر تحتفشار قرار دهد.موضوعی که حتی العربی جدید، رسانه عربی منتسب به قطر نیز درباره آن نوشته است: «اعلام عادیسازی روابط بین بحرین و اسرائیل، برای واشنگتن غافلگیرکننده نبود. چراکه از یک سو آمریکا شدیدا درگیر انتخابات است و از سوی دیگر، این عادیسازی را پیشبینی میکرد و میدانست که پس از امارات، نوبت به بحرین میرسد.»این رسانه در ادامه مدعی شده است: « مسئله عادیسازی در شرایط فعلی که ترامپ در نزدیکی انتخابات قرار دارد، میتواند برگ برندهای برای وی باشد تا بتواند در رقابت با جو بایدن از آن استفاده کند.»گرچه برخی دولتهای عربی منطقه همچون امارات و بحرین در مسیر سازش با رژیم صهیونیستی گام برمیدارند و مجری سیاستهای آمریکا شدهاند، بااینحال دولتها و گروههای محور مقاومت اعلام کردهاند سیاست عادیسازی را هرگز اجرایی نخواهند. در همین زمینه سيد عمار حكيم رهبر جریان حکمت ملی و ائتلاف عراقیون، ضمن محکوم کردن سیاست سازش برخی کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی تأکید کرد: «عراق هرگز بخشی از سیاست عادیسازی روابط با اسرائیل نخواهد بود.»
آمریکا , امارات متحده عربی , ترامپ , رژیم صهیونستی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.