آرايش جنگي متقابل
حميدرضا ترقي آرايش دشمن آرايش جنگي است؛ از لحاظ اقتصادي آرايش جنگي گرفته؛ از لحاظ سياسي آرايش جنگي گرفته؛ فقط از لحاظ نظامي عليالظّاهر آرايش جنگي ندارد که آن هم البته حواس نظاميهاي ما جمع است؛ همان طور که عرض کردم از لحاظ فضاي مجازي آرايش جنگي گرفته؛ در مقابل اين دشمني که آرايش جنگي […]
حميدرضا ترقي
آرايش دشمن آرايش جنگي است؛ از لحاظ اقتصادي آرايش جنگي گرفته؛ از لحاظ سياسي آرايش جنگي گرفته؛ فقط از لحاظ نظامي عليالظّاهر آرايش جنگي ندارد که آن هم البته حواس نظاميهاي ما جمع است؛ همان طور که عرض کردم از لحاظ فضاي مجازي آرايش جنگي گرفته؛ در مقابل اين دشمني که آرايش جنگي در مقابل ملت ايران گرفته، ملت ايران بايستي آرايش مناسب بگيرد، بايد خودش را آماده کند در همه بخشهاي مختلف (امام خامنه اي ۱۱/۲/۹۸)
معني آرايش جنگي
آرايش جنگي يعني سازماندهي تمام تجهيزات و امکانات و افراد با تقسيم کار و نقشه ؛ تحت فرماندهي واحد , متناسب و متوازن با آرايش جنگي دشمن براي غلبه و پيروزي در نبرد پيش رو .اين آرايش ميتواند هم تهاجمي باشد هم تدافعي،بنابر اين وقتي در برابر تهام دشمن شکل ميگيرد حالت تدافعي دارد و بايد از مرزهاي مربوطه دفاع و اجازه نفوذ و شکستن خطوط دفاعي را نداده ونقشه هاي دشمن براي سلطه بر سرزمين- اقتصاد – فرهنگ –سياست –فضاي مجازي و غيره را خنثي نمايد .
لوازم آرايش جنگي
۱-فرماندهي مقتدر
۲-اتاق فکر وتنظيم عمليات جنگ
۳-اطلاعات از نقشه و برنامه هاي دشمن
۴-فرماندهان ميداني مطيع وتابع سياست ها و برنامه ها
۵-سربازان فداکار و جان برکف و آموزش ديده و مجهز براي اجراي دستورات
الزامات آرايش جنگي
۱ـ موضوع اساسي در اين زمينه تلاش براي تحکيم انسجام ملي است که اين انسجام و اتحاد ملي با شعار فراهم نميشود؛ بلکه بايد به ضرورتهاي آن تن داد. مسئولان بايد با تلاش بيوفقه و درک مسائل مردم رويکرد جهادي را در پيش گيرند. در واقع، اعتماد و انسجام ملي را بايد با کار متراکم و فراگير تحکيم بخشيد.
۲ـ تبعيت از فرمانده از الزامات آرايش جنگي و شرط موفقيت در مقابله و خنثيسازي تهاجم اقتصادي، سياسي و اطلاعاتي دشمن است.
۳ـ در شرايط آرايش جنگي، نقشه راه و طرح عملياتي لازم و حياتي به نظر ميرسد که بايد دربرگيرنده روشها و راهبردهاي واقعبينانه باشد.
۴ـ تلاش براي برطرف کردن نقايص و کاستيها در جبهه خودي، ديگر امري است که براي تحقق و پيش بردن آرايش جنگي ضرورت دارد.
در حالي که کشور در جنگ اقتصادي و سياسي قرار دارد، نبايد اجازه داد برخي از وضعيت پديد آمده به نفع شخص و گروه خود سود جويند.
۵ـ همچنان که در بخش نظامي، رسيدن به نقطه بازدارندگي مطلوب تلقي ميشود، در بخش سياسي و اقتصادي نيز دست يازيدن به نقطه بازدارندگي غايتي است که براي هميشه ميتواند کشور را از جهات اقتصادي و سياسي در وضعيت پايدار قرار دهد.
آرايشهاي جنگي دشمن يک هدف دارند
اهداف اعلامي آمريکا در جنگ اقتصادي عليه ايران، وادار کردن ايران به تسليم اصلاحات مورد نظر کاخ سفيد در برجام است، اما تحليلگران سياسي با رصد و رمزگشايي مواضع و عملکرد دولتمردان آمريکا، هدف اعمالي جنگ اقتصادي را تغيير رژيم ايران دانستهاند.
آرايش جنگي دشمن اگرچه فعلاً در حوزه نظامي نيست، آرايش جنگي او در حوزههاي ديگر دقيقا همان نتايجي را دنبال ميکنند که آرايش جنگي در حوزه نظامي در پي تحقق آن است. دشمن ميخواهد از طريق تضعيف قدرت اقتصادي ايران و به قول خودش به صفر رساندن توان اقتصادي ايران، جمهوري اسلامي را از مسير استقلالطلبي و تبديلشدن به يک قدرت مؤثر منطقهاي و بينالمللي باز بدارد.
اين موضوع در يک وضع طبيعي امکانپذير نيست يعني اگر دشمن بخواهد از طريق خارجي، ايران را وادار به تسليم و تبديلشدن به يک کشور وابسته نمايد امکانپذير نيست.
همين روزها در خود آمريکا چندين مقاله از شخصيتهاي صاحب تجربه آمريکايي در مطبوعات مشهور اين کشور درج شدند و خميرمايه همه يک چيز بود. ايران را از طريق فشار اقتصادي و… خارجي نميتوان وادار به تمکين کرد. بنابراين براي اينکه ايران از مسيري که ميرود يعني مسير استقلال و تبديلشدن به يک قدرت بازگردد، بايد در داخل ايران اتفاقاتي بيفتد و اين اتفاقات از يکسو از طريق جاانداختن اين موضوع که آقا اين راه هرچند ارزشمند است اما چون به جنگ ختم ميشود به نتيجه نميرسد بهتر است که قبل از آنکه دير شود از آن برگرديم.
اگر به فضاي مجازي و حتي بعضي از روزنامههايي که با مجوز رسمي در داخل کشور منتشر ميشوند، نگاهي بيندازيم ميبينيم که هر روز صدها مطلب با همين مضمون منتشر ميشود.
آنچه که دشمن انجام ميدهد. برنامههايش اينهاست: فشار اقتصادي، تهديد نظامي، جنگرواني براي اثرگذاري بر روي افکار عمومي؛ هم در داخل کشور، هم در سطح بينالمللي؛ اينها کارهايي است که دارند ميکنند. ايجاد اختلال سياسي و خرابکاري در داخل. بلاشک هستند در داخل، مراکزي که الهام ميگيرند از دشمن؛ با هدايت دشمن، با الهام از دشمن، اينها مشغول کارهايي هستند؛ «انّ الشّياطين ليوحون الي اوليائهم ليجادلوکم». هستند بلاشک، مراکزي وجود دارند. در کنار همه اين کارها، آمريکاييها شعار مذاکره را هم از دست نميدهند! حالا تحريمهاي يکجانبه هم هست، قطعنامه هست، تهديد نظامي هم هست، اما مذاکره هم مطرح ميشود؛ هِي مکرر در مکرر: ما حاضريم با ايران بنشينيم مذاکره کنيم! خوب، اين تدابير جبهه مقابل ما، تدابيرِ در واقع دشمن ما، هيچکدام جديد نيست. به نظر من يکي از نکاتي که بايد به آن توجه کرد، اين است که هيچ کدام از اينها جديد نيست، که بيسابقه باشد. تحريمها سابقه سي ساله دارند و تهديد نظامي هم در همه دورههاي قبل از اين دوره وجود داشته است. ( امام خامنه اي۲۷/۵/۸۹
آرايش جنگي درجبهه اقتصادي
دوم خردادماه پارسال، رهبر انقلاب در ديدار با مسئولان نظام، صراحتاً مطالبه جديد خود از مسئولين را اعلام کردند: «دشمن ما اتاق جنگ را برده است در وزارت خزانهداري؛ [اتاق] جنگ عليه ما به جاي وزارت دفاع، وزارت خزانهداري آنها است، به شکل فعّال هم مشغولند… من عرض ميکنم اينجا هم بايست ستاد مقابله با شرارتِ اين دشمن در مجموعه اقتصادي تشکيل بشود؛ وزارت خارجه بايد پشتيباني کند، بايد بهصورت همراه کمک کند لکن بايست در مرکز اقتصادي دولت اين ستاد تشکيل بشود و اين کار را دنبال کنند.» (۱۳۹۷/۰۳/۰۲)
پيش از اعلام اين مطالبه به صورت عمومي البته رهبر انقلاب، در هشتم ارديبهشتماه، در جلسهاي محرمانه با مسئولان سه قوه، بر ضرورت تشکيل اين اتاق جنگ اقتصادي تأکيد کرده بودند. در آن جلسه، رهبر انقلاب مطرح کردند که رئيسجمهور و قوه مجريه، مسئول شوراي هماهنگي اقتصادي قوا هستند، به همين دليل دبير آن از سوي رئيسجمهور انتخاب شده و جايگاه دبيرخانهي آن نيز در معاونت اقتصادي رياست جمهوري قرار گرفت.
سرمايهگذاري، تورم، اشتغال، بهبود شرايط نظام بانکي و موضوعات مربوط به توليد ملي، از سرفصلهاي مهم موضوعات اقتصادي بود که توسط رهبر انقلاب در اين جلسه مطرح شد تا بهعنوان اولويتهاي اصلي، در دستور کار اين شورا قرار بگيرد تا بتواند سريعتر براي آن تصميمگيري کنند. البته ايشان تأکيد کردند که محورهاي ديگر نيز توسط خود اين شورا تعيين شود. براي همين، درخصوص تعيين محورهاي اولويتدار حوزهي اقتصادي در بخشهايي همانند ارتباطات و تعاملات بخش بازرگاني خارجي، و نقل و انتقالات منابع کشور مقرر شد دولت، خود کارها را ادامه دهد. همچنين رهبر انقلاب در اولين جلسهي اين شورا تأکيد کردند که اگر در اين جلسات به حمايت بنده نيازي است، تأييد مصوبات مورد توافق جلسات قوا توسط رهبري صورت ميگيرد و ايشان نيز به عنوان پشتيبان از اين مصوبات براي اجرايي شدن حمايت ميکنند.
اما به اعتقاد بسياري از کارشناسان هنوز جبهه اقتصادي آرايش جنگي نگرفته والزامات آن رعايت نشده ودولت در تهيه نفشه راه و مقابله با حرکات دشمن تاخير دارد.
راه مقابله با جنگ اقتصادي
۱- اجراي سياستهاي اصل ۴۴
۲- اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي
۳- سپردن مسئوليتهاي اقتصادي به افراد جهادي وانقلابي
۴- تدوين نقشه راه اقتصاد اسلامي
۵- قظع وابستگي بودجه به نفت
۶- تکيه به ظرفيتهاي داخلي
۷- رونق توليد
۸- ثبات و هماهنگي در تصميمات اقتصادي
۹- مبارزه با قاچاق و رانت خواري
۱۰- بستن راهاي فساد اقتصادي .
آرايش در جبهه جنگ سياسي ونرم
امروز جنگ سرد و جنگ رواني را با شکلهاي مختلفي انجام ميدهند. ميخواهند به ملت ايران و به جوان ايراني بباورانند که شما نميتوانيد بدون ارتباط و اتصال با قدرتهاي سلطهگر به جائي برسيد. در تاريخ انقلابها که انسان نگاه ميکند، اين همه موانع در راه يک ملت و يک انقلاب بسيار بندرت ديده ميشود و انقلابها معمولاً پشت اين موانع ميمانند و خود را تسليم دشمن ميکنند – و با اين همه تهديد، با تحريم، با انواع و اقسام دشمنيها و حيلهها و کارشکنيها توانسته است پيش برود، قلهها را فتح کند؛ همچنان چشم به قلههاي بالاتري دارد و همچنان با قدرت پيش ميرود. ميخواهند اين انگيزه را از ملت ايران بگيرند. من به جوانان عزيزمان عرض ميکنم: شما در نيمه راه هستيد و آنچه از راه گذراندهايد، با مشکلات بسيار بزرگي مواجه بوده است؛ اما توانستهايد. آن نيمه ديگر راه و آن بخش باقيمانده راه را – که دشمن ميخواهد نگذارد شما آن نيمه اصلي، نيمه آخر را طي کنيد و به قلهها برسيد – با عزم راسخ ميتوانيد دنبال کنيد. شما ميتوانيد؛ همچنانيکه ثابت کردهايد که ميتوانيد.۱۴/۳/۸۷
جنگ رواني:
جنگ رواني يعني چه؟ هدف جنگ رواني، مرعوب کردن است. کي را ميخواهند مرعوب کنند؟ ملت که مرعوب نميشود؛ تودهي عظيم مردم که مرعوب نميشوند. چه کسي را ميخواهند مرعوب کنند؟ مسئولان را، شخصيتهاي سياسي را، به قول معروف خود ما نخبگان را؛ اينها را ميخواهند مرعوب کنند. کساني که قابل تطميعند، آنها را ميخواهند تطميع کنند؛ اراده عمومي را ميخواهند تضعيف کنند؛ درک مردم از واقعيتهاي جامعهي خودشان را ميخواهند تغيير دهند؛ هدف جنگ رواني اين است. يک نفر که بيمار نيست، صد بار به او بگويند آقا! شما کسالت داريد، شما مريضيد، يک مقدار احساس بيماري ميکند. بالعکس، اگر کسي دچار بيماري هم باشد، صد بار به او بگويند شما حالتان خوب است، احساس صحت ميکند. با تلقين ميخواهند واقعيتهاي کشور ما را در نظر ملت ما دگرگون کنند.(مقام معظم رهبري۱/۱/۸۶)
دشمن در آرايش جنگ سياسي خود صدها انديشکده را بسيج کرده ومحصول آنها در اختيار دستگاههاي اطلاعاتي و امنيتي آمريکا و صهيونيسم گذاشته شده و از سربازان منافق و ضد انقلاب و اپوزيسيون ضد نظام در داخل و خارج و دهها رسانه و شبکه هاي متعدد رسانه اي براي تحقق اهداف سياسي خود که براندازي نظام و يا تغيير نظام سياسي کشور است استفاده ميکنند و تا کنون نتيجه را در چند فتنه و اغتشاشات داخلي دنبال کرده و شکست خورده اند
اصول مقابله با جنگ سياسي ونرم دشمن
۱٫اصل دستاويزي به مباني الهي
افسران جنگ نرم به سفارش پيامبر اعظم (ص) همواره به اصول مورد تأکيد قرآن و سيره اهل بيت توجه نموده و در انتخاب هاي فردي و اجتماعي اين اصول را خط مشي خود قرار مي دهد.
٢. اصل اعتماد به وعده هاي الهي
افسر جنگ نرم بر اين اعتقاد است که اگر فقط براي رضاي خدا تلاش کند، خداوند قطعاً او را در مسير رسيدن به هدف ياري خواهد کرد.
٣. اصل تکليف محوري
افسر جنگ نرم همواره در تصميم گيري هاي فردي و اجتماعي به جاي
نتيجه گرايي فقط به انجام تکليف مي انديشد؛ چرا که معتقد است با توکل به خداوند مهربان به وظيفه، نتيجه حاصل خواهد شد.
٤. اصل اعتقاد به ظهور منجي
افسر جنگ نرم در راستاي زمينه سازي ظهور، همواره بالابردن آگاهي و بصيرت، دفاع از حق، حمله به شيطان و مبارزه با جهل و کفر را در دستور کار خود قرار مي دهد.
٥. اصل دشمن شناسي
افسر جنگ نرم با هوشياري و بصيرت دشمن را شناخته و همواره با دقت و تيزبيني مواضع روش هاي آنان را به منظور طراحي عمليات دفاعي يا تهاجمي مورد بررسي قرار مي دهد.
٦- اصل بازي نکردن در زمين دشمن
افسر جنگ نرم همواره با توجه به تدابير فرمانده، به هيچ وجه در زمين دشمن بازي نکرده و در نقشه هاي دشمن نيز ايفاي نقش نمي کند.
۷-يکي از اساسيترين کارها حفظ اتّحاد و وحدت کلمه است. آحاد ملّت مراقب باشند به خاطر اختلاف نظرهاي کوچک و اختلاف سليقههاي کوچک، در مقابل هم قرار نگيرند. بدانند که قدرت اين ملّت در اتّحاد است؛ اتّحاد آحاد مردم، اتّحاد گروههاي اجتماعي گوناگون، اتّحاد اقوام مختلفي که در کشور زندگي ميکنند، اتّحاد مسئولين کشور با مردم، مردم با مسئولين کشور؛ اين است که به اين کشور اقتدار ميبخشد و تا حالا اقتدار بخشيده و بحمدالله اين اقتدار هست؛ اين [اقتدار] را حفظ کنند. و بدانند به توفيق الهي اين توطئههايي که دشمن دارد انجام ميدهد، همه اين تدبيرهايي که عليه ملّت ايران دارند انجام ميدهند، با وجود تبليغات وسيعي که براي مشوب کردن ذهنها و مخلوط کردن صحنه دارند، به ضرر خود او تمام خواهد شد.۱۱/۲/۹۸
من به همين مناسبت به عناصر سياسي داخلي هم دوستانه نصيحت ميکنم؛ مراقب باشند، طوري حرف نزنند، طوري موضعگيري نکنند که به مقاصد دشمن در اين جنگ رواني کمک شود؛ به دشمن کمک نکنند. امروز هر کس که مردم را نااميد کند و به خود، به مسئولين و به آينده بياعتماد کند، به دشمن کمک کرده. امروز هر کس که به اختلافات دامن بزند – هر نوع اختلافاتي – به دشمن ملت ايران کمک کرده. کساني که قلم دارند، بيان دارند، تريبون دارند، جايگاهي دارند، بايد مراقب باشند؛ نبايد بگذارند دشمن از آنها استفاده کند. جنگ رواني دشمن، مهمترين بخش مبارزه دشمن با ملت ايران است۱/۱/۸۶
شما جوانهاي عزيز به توفيق الهي شکست آمريکا را خواهيد ديد؛ به توفيق الهي به زانو درآمدن صهيونيسم را خواهيد ديد؛ به توفيق الهي عظمت و عزّت نهايي ملّت ايران را مشاهده خواهيد کرد.. ۱۱/۲/۹۸
آرايش جنگي در حوزه فرهنگي ومجازي
در حوزه فرهنگي اعم از نظام آموزشي و تربيتي و فضاي مجازي سياستها و نقشه راه مشخص شده ولي فرماندهي و هماهنگي و تبعيت از فرماندهي و تمرد ومتاثر شدن از تبليغات دشمن مانع تحقق آرايش کامل جنگي شده .
مثلا در سند تحول آموزشي ؛ نهادينه کردن نگاه يکپارچه به فرآيند تعليم و تربيت با رويکرد تعاليبخشي در کليه مؤلفههاي نظام تعليم و تربيت رسمي عمومي، تقويت و نهادينهسازي مشارکت اثربخش و مسئوليتپذيري مردم، خانواده و نهادهاي اقتصادي، مديريت شهري و روستايي و بنيادهاي عامالمنفعه در نظام تعليم و تربيت رسمي عمومي، ارتقاء جايگاه نظام تعليم و تربيت کشور بهعنوان مهمترين نهاد تربيت نيروي انساني و مولد سرمايه اجتماعي و اعمال سياستهاي مصوب و هدايت و نظارت بر آن، از پيشدبستاني تا دانشگاه بهعنوان امر حاکميتي با توسعه مشارکت همگاني، ارتقاء معرفت و بصيرت ديني، انقلابي و سياسي براي رشد و تعالي معنوي و اخلاقي معلمان و دانشآموزان و مشارکت براي ارتقاء معنوي خانواده، توسعه ظرفيتها و توانمنديهاي آموزشي و پرورشي براي حضور فعال و سازنده در صحنههاي بينالمللي و منطقهاي در راستاي تحقق اهداف و مأموريتهاي مندرج در قانون اساسي، سند چشمانداز، سياستهاي کلي مقام معظم رهبري و برنامههاي پنجساله تنها بخشي از اهداف کلان سند تحول بنيادين است که برخلاف سند ۲۰۳۰، قرائتي بسيار مترقي و هماهنگ از فرهنگ ايراني – اسلامي به شمار ميآيد.
اقدامات دشمن در فضاي مجازي
– آنان از تهديد نظامي حرف ميزنند و با تهديدنمايي ميخواهند ايجاد رعب کرده و کشور را در شرايط انتخاب بين جنگ و سازش نشان ميدهند؛
– آنان شرايط آينده کشور را به رغم آنکه دوران سخت تحريمها را سپري کرده و امکان افزايش آن وجود ندارد، بدتر و روبهبدترشدن معرفي مينمايند؛
– آنان مذاکره با آمريکا راعليرغم آنکه به شرور بودن ترامپ و تيم او اعتراف هم ميکنند ، يک گزينه منطبق با مصلحت و منافع ايران معرفي ميکنند؛
– آنان سخن از سايهنشين، خانهنشين و محدودشدن سپاه به حوزه نظامي ميگويند که اين برخلاف نص قانون اساسي هم هست که سپاه را «پاسدار دستاوردهاي انقلاب اسلامي» معرفي ميکند؛
– آنان به دروغپردازي عليه گروههاي مقاومت منطقهاي نظير حزبالله، حشدالشعبي، انصارالله و دولت سوريه سرگرم هستند؛
– آنان روند کنوني اقتصادي که قطعاً ريشه اصلي آن در سوء مديريت و رهاشدن امور است، علاجناپذير معرفي مينمايند؛
– آنان در زماني که به همبستگي ملي در مواجهه با دشمني که با آرايش جنگي به صحنه آمده نياز داريم، بر طبل تفرقه ميکوبند؛
– آنان به تضعيف موقعيتها و جايگاههايي که براي کشور و نظام جنبه هويتبخشي دارند و قلههاي دفاع از امنيت و منافع ملي ايران شناخته ميشدند، مشغولند و بهخصوص تضعيف کنندگان رهبري.
آرايش جنگي , جنگ نرم , حميدرضا ترقي
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.