القدس لنا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 22230
  پرینتخانه » فرهنگی, ویژه تاریخ انتشار : 01 خرداد 1399 - 8:34 |
روایتی از متفاوت‌ترین روز قدس 40 سال اخیر ؛

القدس لنا

روز قدس امسال متفاوت‌ترین روز قدس 40 سال اخیر به شمار می‌رود. درحالی‌که شیوع کرونا در آخرین فصل بهار کمی فروکش کرده اما متولیان حوزه سلامت کشور برای جلوگیری از فراگیری مجدد آن تصمیم گرفتند تا روز قدس بدون حضور فیزیکی مردم کشورمان برگزار شود
القدس لنا

روز قدس امسال متفاوت‌ترین روز قدس ۴۰ سال اخیر به شمار می‌رود. درحالی‌که شیوع کرونا در آخرین فصل بهار کمی فروکش کرده اما متولیان حوزه سلامت کشور برای جلوگیری از فراگیری مجدد آن تصمیم گرفتند تا روز قدس بدون حضور فیزیکی مردم کشورمان برگزار شود و سخنرانی رهبر فرزانه انقلاب مهم‌ترین بخش این مراسم خواهد بود. ضمن اینکه در فضای مجازی نیز هشتگ های روز قدس فعال‌شده و کاربران بسیاری نقطه نظرات خود را در این زمینه ابراز می‌کنند. به نظر می‌رسد روز قدس و حمایت از مردم مظلوم فلسطین این ظرفیت را دارد تا به هر نحوی که برگزار شود اثرگذاری خود را برجای گذاشته و جهان اسلام بتواند از این اتفاق مهم برای بازپس‌گیری حقوق مردم مظلوم فلسطین استفاده نماید.

تاریخچه تشکیل رژیم صهیونیستی
پانزدهم ماه مه ۱۹۴۸ برابر با بیست و چهارم اردیبهشت سال ۱۳۲۷ یادآور کوچ اجباری میلیون‌ها فلسطینی از سرزمین‌های آبا و اجدادی‌شان است که با یورش‌های نظامیان صهیونیستی تحت حمایت‌های گسترده انگلیس و آمریکا به وقوع پیوست و سرمنشأ بسیاری از جنایات هولناک و ضد بشری صهیونیست‌ها در کشورهای منطقه شد.‌اشغالگران صهیونیست پس از حمله به ۷۷۴ روستا و شهر در سرزمین‌های فلسطینی و کشتار ۱۵ هزار غیرنظامی مسلمان و مسیحی حدود ۸۰ درصد از خاک فلسطین را اشغال کردند و بازماندگان این فاجعه انسانی را به کرانه باختری رود اردن، باریکه غزه و کشورهای همسایه مانند سوریه، اردن و لبنان کوچاندند. برآورد شده که ارزش دارایی‌هایی که فلسطینی‌ها در سال‌های ۱۹۴۷ و ۱۹۴۸ از دست دادند، معادل ۵۷ میلیارد دلار بر طبق ارزش دلار سال ۱۹۴۸ بوده است. تا به امروز رژیم اشغالگر هرگز غرامتی به فلسطینی‌ها به خاطر ضرر و زیان‌هایی که به آن‌ها وارد کرد، نداده است.

تاریخچه روز قدس
امام خمینی (ره)، در روز ۱۳ رمضان ۱۳۹۹قمری برابر با ۱۶ مرداد ۱۳۵۸ در پیامی خطاب به مسلمین ایران و جهان، آخرین جمعه ماه رمضان را روز قدس نامید و از مسلمانان جهان و دولت‌های اسلامی خواست برای کوتاه کردن دست دولت اسرائیل و پشتیبانان آن به هم بپیوندند.
امام خمینی(ره) در بخشی از این پیام فرمودند: «در شب قدر، مسلمانان با شب‌زنده‌داری و مناجات خود از قید بندگى غیر خداى تعالى که شیاطین جن و انس‌اند، رهاشده و به عبودیت خداوند درمی‌آیند و در روز قدس که آخرین روزهاى شهر اللَّه اعظم است، سزاوار است که مسلمانان جهان از قید اسارت و بردگى شیاطین بزرگ و ابرقدرت‌ها رهاشده و به قدرت لایزال اللَّه بپیوندند و دست جنایتکاران تاریخ را از کشورهاى مستضعف قطع و رشته طمع آنان را بگسلانند. روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است؛ روز حکومت اسلامی است. روزی است که باید جمهوری اسلامی در سراسر کشورها بیرق آن برافراشته شود. روزی است که باید به ابرقدرت‌ها فهماند که دیگر آن‌ها نمی‌توانند در ممالک اسلامی پیشروی کنند. من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اکرم می‌دانم و روزی است که باید ما تمام قوای خودمان را مجهز کنیم.»

رهبر انقلاب سخنران اصلی روز جهانی قدس
روز جهانی قدس امسال در شرایطی برگزار می‌شود که به علت شیوع بیماری کرونا، امکان حضور وسیع مردمی در کشورهای جهان همانند سال‌های گذشته وجود ندارد و رهبران جهان مقاومت برنامه‌های سخنرانی خود را در قالب ویدئوکنفرانس ارائه خواهند داد. بر همین اساس روز جمعه همزمان با روز جهانی قدس رهبر معظم انقلاب در ساعت ۱۲
به‌وقت‌تهران با جهان اسلام سخن خواهد گفت که این برنامه به‌صورت زنده از شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی پخش می‌شود. شیخ عیسی قاسم رهبر معنوی شیعیان بحرین نیز روز گذشته رخصوص روز قدس سخنرانی کرد. «زیاد النخاله» دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز امروز در ساعت ۱۹:۳۰ در خصوص قدس و آخرین تحولات فلسطین سخن خواهد گفت. امروز همچنین پس از اذان مغرب، سید عبدالملک الحوثی، رهبر انصار الله یمن نیز از طریق شبکه المسیره به سخنرانی خواهد پرداخت. سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان همچون سال‌های گذشته روز گذشته در زمینه روز قدس سخنرانی کرد.

تازه‌ترین جنایت رژیم صهیونیستی
چهل و یکمین روز جهانی قدس در حالی آغاز می‌شود که سیاست‌های خطرناک و اشغال طلبانه اسرائیل به مرحله تازه‌ای رسیده است. بر این اساس، دولت اسرائیل با مغتنم شمردن حضور ترامپ در کاخ سفید پس از انتقال سفارت این کشور به بیت‌المقدس و همچنین پروژه معامله قرن، این بار قصد دارد بخش‌هایی از کرانه باختری رود اردن را که در سال ۱۹۶۷ به اشغال خود درآورده به انضمام خاک خود درآورد. نتانیاهو و رقیب او بنی گانتس پس از سه دوره انتخابات پارلمانی بالاخره برای تشکیل یک “دولت وحدت ملی” با یکدیگر به توافق رسیدند. ازجمله مفاد موافقت‌نامه این دو الحاق بخش‌هایی از سرزمین‌های اشغالی فلسطین در کرانه باختری رود اردن از روز اول ماه ژوئیه امسال (۱۱ تیر) است. هدف آن‌ها این است که تا دولت دونالد ترامپ در آمریکا رئیس‌جمهور است این طرح را عملی کنند. دولت ترامپ از حامیان جدی دولت اسرائیل و شخص بنیامین نتانیاهو است.

رویوران، کارشناس برجسته تحولات فلسطین:
روز قدس راهبرد امت اسلامی برای پیوند با آرمان‌های فلسطین است
کارشناس برجسته تحولات فلسطین روز جهانی قدس را راهبرد امت اسلامی برای پیوند با آرمان‌های فلسطین دانست و معتقد است در صورت مصادره غور(دره) اردن و بخش قابل‌توجهی از کرانه باختری موج جدیدی از انتفاضه شروع می‌شود که به زیان تل‌آویو خواهد بود.
وی در گفت‌وگو با تسنیم در ارتباط با روز جهانی قدس گفت: روز قدس یک استراتژی است که امام خمینی(ره) برای آزادسازی فلسطین مطرح کرد. بخشی از این استراتژی مدنی است، بخشی نظامی است و برخی محورهای آن مربوط به امت اسلامی است. روز قدس، راهبردی برای امت اسلامی است تا میان یک فرد مسلمان با آرمان‌های فلسطین ارتباط برقرار کند. روز قدس، روز بیعت با فلسطین است. روز قدس، روزی نیست که فقط به تظاهرات و راهپیمایی محدود شود بلکه تظاهرات و راهپیمایی یکی از تجلیات بیعت با آرمان فلسطین است.
این کارشناس برجسته تحولات حوزه فلسطین در پاسخ به این سؤال که دولت جدید تل‌آویو می‌خواهد منطقه غور اردن و شهرک‌های صهیونیست نشین در کرانه باختری را به فلسطین اشغالی ضمیمه کند، در صورت اجرای این طرح، چه تأثیرات و پیامدهایی بر فلسطین و منطقه به‌جای خواهد گذاشت؟ اظهار داشت: آنچه درحالی‌که رخ‌دادن است، یک کار غیرقانونی است، یعنی اگر با منطق قانون بین‌الملل پیش برویم، قدس، کرانه باختری، نوار غزه، مناطق اشغالی در قطعنامه‌های ۲۴۲، ۳۳۸ و نزدیک به ۶۰ قطعنامه دیگر تحت عنوان «اکوپایلند» یعنی «منطقه اشغالی» یاد شده‌اند.
این‌که رژیم صهیونیستی بیاید و این منطقه را تصرف کند و وضعیت آن را تغییر دهد، این دهن‌کجی به قوانین بین‌المللی است. این‌که آمریکا در این چارچوب، طرح ارائه کند و به تل‌آویو در انجام اقدام مزبور کمک کند، این نشان می‌دهد که دولت آمریکا یک دولت ناقض مقررات بین‌المللی است. واشنگتن دست رژیم صهیونیستی را باز گذاشته تا هر وقت که صلاح دانست، غور و بخش قابل‌توجهی از کرانه باختری را به فلسطین اشغالی ضمیمه کند، این درحالی است که چنین اقدامی بسیار خطرناک است.
به گفته وی، الحاق منطقه غور و شهرک‌های صهیونیست نشین در کرانه باختری به فلسطین اشغالی سبب می‌شود شرایط غرب آسیا پیچیده‌تر از گذشته شود. در اینجا باید گفت هیچ کشوری جز آمریکا از این الحاق حمایت نمی‌کند. اروپا تهدید کرده‌ است چنانچه تل‌آویو چنین الحاقی را انجام دهد، اقدامات کیفری علیه رژیم صهیونیستی انجام خواهد داد. قطعاً جهان اسلام در قبال مصادره بخش‌های قابل‌توجهی از اراضی کرانه باختری و منطقه غور سکوت نخواهند کرد. شایان‌ذکر است که کشورهایی که با رژیم صهیونیستی پیمان به‌اصطلاح صلح امضا کرده‎اند مثل اردن با این الحاق به‌شدت مخالف‌اند.
رویوران درباره احتمال شروع موج جدید انتفاضه فلسطینیان با مصادره بخش قابل‌توجهی از اراضی کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی گفت: جامعه فلسطینی باید از موجودیت و سرزمین خود دفاع کند. به اعتقاد بنده، چنین الحاقی می‌تواند موج جدیدی از انتفاضه را در فلسطین به وجود آورد زیرا رژیم صهیونیستی با یک ساختاری، پیمان صلح اسلو را امضا کرده بود که در رام الله به نام فلسطینی‌ها حکومت می‌کرد و ۸۰ درصد عملیات علیه رژیم صهیونیستی را کشف و خنثی می‌کرد، به‌عبارت‌دیگر رژیم صهیونیستی کرانه باختری را اشغال کرده بود اما هزینه‌های اشغال را پرداخت نمی‌کرد.

|
برچسب ها
, ,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای القدس لنا بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.