تبلیغات انتخاباتی رنگ کرونا گرفت - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 20420
  پرینتخانه » بین الملل تاریخ انتشار : 02 اردیبهشت 1399 - 8:19 |
تأثیر مدیریت ضعیف کرونا در آمریکا بر انتخابات 2020 ؛

تبلیغات انتخاباتی رنگ کرونا گرفت

2020 از سال‌هایی است که برای تمام دولت‌ها در جهان به دلیل مبارزه با ویروس کرونا حائز اهمیت است. اما در ماه نوامبر سال جاری اتفاق بسیار مهمی در آمریکا رخ خواهد داد. در این تاریخ انتخابات ریاست جمهوری برگزار و امکان تغییر سرنوشت دولت دونالد ترامپ وجود دارد.
تبلیغات انتخاباتی رنگ کرونا گرفت

‌|راضیه فراهانی‌|
۲۰۲۰ از سال‌هایی است که برای تمام دولت‌ها در جهان به دلیل مبارزه با ویروس کرونا حائز اهمیت است. اما در ماه نوامبر سال جاری اتفاق بسیار مهمی در آمریکا رخ خواهد داد. در این تاریخ انتخابات ریاست جمهوری برگزار و امکان تغییر سرنوشت دولت دونالد ترامپ وجود دارد. با توجه به آخرین آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۲۳۰ هزار نفر در ایالت نیویورک به ویروس کرونا (بیماری کووید۱۹) مبتلا شده‌اند و بالغ بر ۱۶ هزار و ۷۰۰ نفر از مبتلایان به کرونا در این ایالت جان‌باخته‌اند. به عبارت دیگر این ایالت به‌تنهایی حدود یک‌سوم کل مبتلایان و حدود ۴۷ درصد از کل قربانیان ویروس کرونا در آمریکا را به خود اختصاص داده است. با توجه به نظرسنجی «پایگاه خبری هیل» بیشتر مردم آمریکا عملکرد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور را در مقابله با ویروس کرونا ضعیف ارزیابی می‌کنند. برخی از کارشناسان نیز معتقدند این عملکرد ترامپ ممکن است منجر به شکست او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ شود، اما از طرف دیگر خروج ترامپ از سازمان جهانی بهداشت و صرف هزینه آن برای آمریکا ممکن است نظرها را به انتخاب مجدد وی برای ریاست جمهوری جلب کند. به دنبال این موضوع روزنامه «رسالت» گفت‌وگویی با صاحب‌نظران در این حوزه داشته که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.
* اختلافات ترامپ با فرمانداران باعث عدم مدیریت کرونا شده است
 مهدی محمدی، کارشناس مسائل بین‌‌الملل دراین‌باره به «رسالت» گفت: «دولت ترامپ از طریق گفت‌وگوی روزانه با مردم آمریکا بسیار تلاش کرده است تا مدیریت خود را در موضوع کرونا موفق جلوه دهد. اما چند مسئله وجود دارد که وی برای حل آن‌ها باید کار بسیار سختی را در پیش بگیرد.»
وی ادامه داد: «نخست، جامعه آمریکا به جمع‌بندی رسیده است که ترامپ برای مدیریت کرونا بسیار دیر اقدام و زمان بسیار مهمی را از دست داده است. دوم این‌که هم‌اکنون در شهرهایی که اقلیت‌های نژادی به‌ویژه سیاه‌پوستان سکونت دارند آمار ابتلا به این ویروس و مرگ‌ومیر بسیار جدی است و در وهله سوم، ترامپ با ارکان دولت فدرال به‌ویژه فرمانداران با مشکل روبه‌رو شده است و نمی‌تواند نظام یکپارچه ملی‌ را برای مدیریت بیماری ایجاد کند.»
این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد:‌ «یکی از اساسی‌ترین مسائل آن است که ترامپ طی ۲ روز گذشته اعتراف کرد کرونا اقتصاد آمریکا را به تعطیلی کشانده است. با این تفاسیر احیای اقتصاد آمریکا برای ترامپ کار بسیار دشواری خواهد بود. اگر مجموعه این عوامل موجب شود وی در ایالت‌های کلیدی از دموکرات‌ها عقب بماند سرنوشت انتخابات نوامبر به‌شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.»
* خروج آمریکا از نظام بهداشت جهانینوعی تبلیغات انتخاباتی است
همچنین فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با «رسالت» اظهار داشت: «آمار تلفات ویروس کرونا در آمریکا را نباید با دیگر کشورها مقایسه کرد، چراکه با وجود وسعت جغرافیایی بسیار زیاد این کشور، جمعیت بالایی نیز در خود جای داده است و مراودات جهانی آن‌ها در بحث تجاری با دیگر کشورها منجر به افزایش مبتلایان به این بیماری شده است.» وی ادامه داد: «نباید تصور کرد سیاست‌های ترامپ برای مبارزه با کرونا منجر به شکست وی در انتخابات نوامبر می‌شود. باید مقداری دقیق‌تر و واقع‌بینانه‌تر به این مسئله توجه کرد. خروج آمریکا از نظام بهداشت جهانی ممکن است تبلیغاتی برای ترامپ باشد. وی در آینده‌ای نه‌چندان دور می‌گوید که خروجش از سازمان بهداشت جهانی تنها برای مردم این کشور و صرف هزینه‌ها برای آمریکا بوده است.»
عباسی همچنین گفت:‌ «ترامپ می‌تواند درباره خروج از سازمان بهداشت جهانی برای کسب نظر مردم در انتخابات نوامبر استفاده کند، زیرا این موضوع برای عامه مردم آمریکا بسیار مهم و درنهایت نوعی تبلیغ برای وی محسوب می‌شود.»
* احتمال انتخاب مجدد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا نیز دراین‌باره به «رسالت» گفت: «مدیریت ویروس کرونا در آمریکا به‌طور حتم تأثیر مهمی در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر خواهد داشت.‌ زیرا کرونا یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در سطح جهان برای تمام دولت‌ها به لحاظ بحث سلامت شهروندان، حفظ نظام بهداشت کشورها و همچنین جلوگیری از سقوط وضعیت اقتصادی است. به عبارتی می‌توان گفت کرونا اصلی‌ترین موضوعی است که دغدغه تمام دول و دولتمردان را به خود اختصاص داده است.»
وی تصریح کرد: «در نوامبر سال جاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود اما درباره این‌که مدیریت ترامپ در شرایط کرونا چه تأثیری بر این انتخابات خواهد داشت یا این ویروس منجر به شکست ترامپ در انتخابات نوامبر می‌شود، کمی زود است. زیرا فاکتورهای دیگری نیز در مسئله انتخابات وجود دارد.»
ابوالفتح ادامه داد: «این مسائل جدا از وضعیت و پیامدهای اقتصادی کرونا که کمپین انتخاباتی رقیب ترامپ یعنی حزب دموکرات و این‌که جو بایدنتا چه اندازه می‌تواند موفق عمل کند تا رأی‌دهندگان آمریکا را به سمت خود جلب کند، است.»این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: «به‌هرحال هم‌اکنون نمی‌توان درباره این موضوع به صراحت اعلام نظر کرد. امکان دارد دموکرات‌ها قادر به اداره کمپین موفقی نباشند و در این شرایط مردم آمریکا درنهایت به انتخاب مجدد ترامپ رضایت دهند.»
وی در پایان گفت: «باید صبر کرد تا به زمان رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا میان دو نامزد برسیم و با نزدیک شدن به انتخابات می‌توان متوجه شد که آیا کرونا عامل لطمه زدن به انتخابات آمریکا بوده است یا فارغ از این مسائل رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند در انتخابات پیروز شود.»

نویسنده : راضیه فراهانی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای تبلیغات انتخاباتی رنگ کرونا گرفت بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.