حمایت هدفمند از صنایع مولد داخلی
|راضیه فراهانی|
سال ۹۹ توسط مقام معظم رهبری به نام جهش تولید نامگذاری شد. از اواخر سال ۹۸ ویروس کرونا در جهان و ایران شیوع پیدا کرد و این ویروس به همگان ثابت کرد، اگر هر کشوری به اقتصاد خود متکی باشد، کم تر آسیب میبیند و برخلاف بسیاری از تحلیلها اما با تکیه بر اقتصاد داخلی امکان پیشرفت وجود خواهد داشت. برخی کارشناسان معتقدند در سال جهش تولید باید دولت از صنایع کوچک و بزرگ که صنایع سودآوری هستند حمایت کند. به عبارتی باید تغییراتی در ساختار اقتصادی کشور اعمال و تمام ظرفیتهای ملی به کار گرفته شود. به دنبال این موضوع روزنامه «رسالت» گفتوگویی با صاحبنظران در این حوزه داشته که در ادامه میخوانید.
* دولت باید از تولیدکنندگان حمایت حداکثری داشته باشد
علی ساری، عضو هیئترئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این باره به «رسالت» گفت: «دولت تلاشهای بسیاری در جهت تولید تاکنون انجام داده اما اگر قصد داشته باشد تا بهصورت هدفمند کار کند باید حمایت بیشتری از صنایع مولد را در دستور کار خود قرار دهد.»
وی ادامه داد: «در زمینه تولید هنگامی که بر روی بسیاری از موارد دست گذاشته شود قطعا نتیجه خوبی به دست نمیآید اما اگر در بین گزینههای تولید داخل کشور به سمت موردهای ارزآور گام برداشته شود میتواند در زمینه تولید نقش به سزایی داشته باشد.»
این نماینده مجلس تصریح کرد: «میگویند سنگ بزرگ نشان نزدن است اما با توجه به محدودیتهای موجب ارزآوری که در کشور وجود دارد با یک سری از تولیدها میتوان بسیاری از مشکلات را پشت سر گذاشت. دولت در این زمینه باید اقدام به فعالیتهای کارشناسی کند تا بتواند در تولید گام مؤثری بردارد و به دنبال فعالیتهای تولیدی و صادراتی باشد.»
ساری تأکید کرد: «دولت با حمایت حداکثری از تولیدکنندگان میتواند در تحقق این شعار گام مهمی را بردارد.»
* پایان دوران قرنطینه مقدمه لازم برای جهش تولید است
همچنین محمدحسن قدیری ابیانه، سفیر پیشین ایران در مکزیک و تحلیلگر مسائل استراتژیک در این زمینه به «رسالت» گفت: «کرونا به اقتصاد کشورها لطمه وارد کرده و این موضوع باعث افزایش فشارهای اقتصادی پیشین شده است. این ویروس حتی باعث بسیاری بیکاری و توقف بسیاری از تولیدات در سطح کشور و محدود شدن منابع مالی حکومت شده است.»وی ادامه داد: «اکنون با قرنطینه بسیاری از مشاغل،تولید تعطیل و در نتیجه درآمدهای مالیاتی دولت نیز بر اثر تعطیلی تولیدات کاهشیافته و هزینههای مبارزه با کرونا و عواقب آن بر دوش کشور سنگینتر شده است. ما برای جهش تولید در وهله اول باید کشور را از قرنطینه و تعطیلی نجات دهیم. متأسفانه برخی از افراد جامعه با عدم رعایت قرنطینه موجب گسترش بیماری شدهاند. اگر قرنطینه بدون مهار کردن ویروس برداشته شود باعث گسترش بیماری میشود و از سوی دیگر اگر قرنطینه ادامه یابد مشکلات عدیده اقتصادی به بار خواهد آورد. متأسفانه دولت در مبارزه با نقض قرنطینه هیچ قاطعیتی نشان نداد.»
قدیریابیانه با بیان اینکه پایان دوران قرنطینه مقدمه لازم برای جهش تولید است، افزود: «این موضوع در حالی امکانپذیر است که کرونا مهار شده باشد. متأسفانه نه دولت در ابتدا برای مبارزه با این ویروس بهدرستی عمل کرد و نه مردم حاضر به رعایت قرنطینه شدند که میتوان در این رابطه به سفرهای نوروزی اشاره کرد.»
وی تصریح کرد: «نه دولت و نه مردم بهخوبی وظایف خود را عمل نکردند. سبک زندگی ایرانیان باید اصلاح شود، فرهنگ کار، تولید و مصرف در کشور باید بهبود یابد، از اسراف اکیدا پرهیز گردد. با توجه به اینکه خرید جنس خارجی به اقتصاد کشور لطمه میزند باید از این اقدام بهعنوان یکی از عوامل ضربه به اقتصاد کشور تلقی شود. راهکار حل مشکلات اقتصادی کشور و کلید پیشرفت همهجانبه در شعارهایی است که مقام معظم رهبری بهعنوان شعار سال عنوان میکنند و همه باید خود را مخاطب این شعار بدانند.»
قدیریابیانه ادامه داد: «ساعت مفید کاری باید افزایش یابد و مردم ایران باید خود را مخاطب شعارهای سال بدانند و هر فردی باید از خود بپرسد، من برای حل مشکلات چه کاری باید انجام دهم؟ در شرایط پیش از کرونا رونق تولید ضروری بود و با توجه به تعطیلیها و آثار کرونا و جبران آن همه باید به جهش تولید فکر کنند. از این تهدید باید استفاده کرد و آن را به فرصت تبدیل کنیم.»
جهش تولید , دولت , راضیه فراهانی , سال 99 , ویروس کرونا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.